Αν μου έλεγες ότι σπας το κεφάλι σου κάθε φορά για να βρεις τί θα φορέσεις, θα το πίστευα χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχεις μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα κι άλλα τόσα αξεσουάρ, οπότε άντε μετά να διαλέξεις τί να βάλεις και να φύγεις από το σπίτι χωρίς να αλλάξεις 4-5 φορές γνώμη και άλλες 5-6 φορές ντύσιμο. Γνωρίζοντας τους κανόνες του mixing and matching σίγουρα οι επιλογές σου πλέον δε θα σου τρώνε τον ίδιο χρόνο. Για ρίξε, λοιπόν, μια προσεκτική ματιά στα παρακάτω:

1. Μείνε σε μία χρωματική παλέτα. Δεν είναι απαραίτητο να ντύνεσαι με ένα χρώμα, αλλά μπορείς να κινείσαι σε παρόμοιους χρωματικούς τόνους ή έστω ανάμεσα σ' αυτούς που ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν για παράδειγμα, φορέσεις ένα ροζ παντελόνι, προφανώς και το από πάνω δε χρειάζεται να είναι ροζ για να κάνεις ένα total pink look, αλλά ένα γκρι ή λευκό πουλόβερ με ροζ λεπτομέρειες είναι ό,τι πρέπει. Ακόμη κι αν τα υφάσματα ή τα μοτίβα είναι διαφορετικά, ο κοινός χρωματικός τόνος είναι μια πολύ καλή αρχή.

2. Βρες το ένα print που θα κυριαρχεί. Διάξε το βασικό pattern του ντυσίματος σου και έπειτα βρες τα υπόλοιπα κομμάτια που θα το πλαισιώσουν. Ένα T - shirt με ρίγες είναι μια πολύ καλή και safe επιλογή - κι αν επιλέξεις κάτι ακόμη με ρίγες είναι ένα ιδανικό casual ντύσιμο, ακόμη κι αν τα χρώματα ή το μέγεθος της ρίγας είναι διαφορετικά.

3. Dots & ρίγες. Ταιριάζουν, ακόμη κι αν δε σου γεμίζουν το μάτι αρχικά. Μπορεί να τα έχεις ταιριάξει στο παρελθόν τυχαία, αλλά ορίστε η ευκαιρία να το ξανακάνεις και λίγο επίτηδες. Άσχετα αν ετοιμάζεσαι για ένα πάρτι ή για κάτι πιο casual, dots και ρίγες κάνουν ωραίο ζευγάρι.

4. Ίδιο print, άλλα χρώματα. Μη φρικάρεις, άκουσε με πρώτα. Η αλήθεια είναι ότι έναν τέτοιο συνδυασμό προσωπικά πολύ τον φοβάμαι. Κάπου εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ, καθώς ένας τέτοιος συνδυασμός δεν είναι φάουλ, αφού έχει το ίδιο φλοράλ πριντ σε άλλα (συμπληρωματικά) χρώματα.

5. Μονόχρωμο & εμπριμέ. Επιστρέφουμε στις safe επιλογές! Moνόχρωμο μπλουζάκι ή πουκάμισο και εμπριμέ παντελόνι. Για να πετύχει το ντύσιμο, το χρώμα του παντελονιού και τα πριντς πρέπει να είναι σε αρμονικούς τόνους με το από πάνω. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια. Πρόκειται για ένα ντύσιμο που εύκολα ανεβαίνει και εξίσου εύκολα πέφτει με ένα χρωματικό λάθος.

6. Kάθετα & Οριζόντια. Λευκή μπλούζα με μαύρη οριζόντια ρίγα, μαύρο παντελόνι με λευκή κάθετη ρίγα. Χμμμ, χρωματικά ταιριάζουν, ρίγα με ρίγα είναι επιτρεπτό, οπότε γιατί όχι; Το παπούτσι όλα τα λεφτά - και μεταφορικά και κυριολεκτικά - αλλά ένα πιο φτηνό κάνει και πάλι την ίδια δουλειά, αρκεί να εναρμονίζεται χρωματικά με το σύνολο. Βάζουμε αντίθετα χρώματα και αλλάζουμε κατεύθυνση στις ρίγες για ένα office preppy look ή για το φαγητό με το ταίρι σου.