Ενα καλό gel – βερνίκι αφήνει ένα γυαλιστερό φινίρισμα και είναι ανθεκτικό στο ξεφλούδισμα. Όμως είναι αυτή ακριβώς η αντοχή του που σου κάνει δύσκολη τη ζωή όταν φτάσει η ώρα να το αφαιρέσεις. Δεν είναι ότι καλύτερο να τρέχεις στην αισθητικό σου κάθε τρεις και λίγο, ούτε τον χρόνο έχεις, ούτε σου περισσεύουν χρήματα. Εμείς όμως δουλεύουμε για σένα και ξέρουμε τον τρόπο να αφαιρέσεις το gel από τα νύχια σου, στο σπίτι, με το σωστό τρόπο.

1.Συγκρατήσου και μην το ξεφλουδίσεις

Όταν τραβάς το gel, πρέπει να ξέρεις πως τραβάς μαζί του και ένα στρώμα από το φλοιό των νυχιών σου. Κάπως έτσι καταλήγουν αδύναμα και θαμπά. Αν το κάνεις συχνά θα έχεις προσέξει πως έχουν άσπρα σημάδια και λακουβίτσες

2.Σπάσε το προστατευτικό στρώμα

Χρησιμοποίησε ένα buffer για να αφαιρέσεις το προστατευτικό στρώμα που έχει μείνει πάνω στα νύχια σου. Μόνο πρόσεξε μην το παρακάνεις και φτάσεις μέχρι το νύχι.

3.Τύλιξε τα νύχια σου

Για να αρχίσει να διαλύεται το gel  χρησιμοποίησε ένα προϊόν με 100% ασετόν. Βρέξε ένα κομμάτι βαμβάκι και πίεσε το πάνω στο νύχι σου. Τύλιξε το νύχι (με το βαμβάκι) σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και αστό έτσι για 15 λεπτά. Κάνε το ίδιο σε όλα σου τα νύχια.

4.Αφαίρεσε τα υπολείμματα

Αφού τα ξετυλίξεις και πάρεις τα «πολλά» με το βαμβάκι, χρησιμοποίησε το ειδικό ξυλάκι για να αφαιρέσεις τα λίγα υπολείμματα που θα μείνουν. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ή έχει μείνει πολύ gel, επανέλαβε την διαδικασία με το βαμβάκι για 5 λεπτά.

5.Ενυδάτωσε τα!

Τα νύχια σου αυτή τη στιγμή είναι ξηρά και αφυδατωμένα, δεν είναι δύσκολο να σπάσουν σε αυτή τη φάση. Για να τα προστατεύσεις πρέπει να τα ενυδατώσεις καλά. Μόλις επανέλθει η ελαστικότητα τους θα γίνουν πιο ανθεκτικά. Προτίμησε ένα λαδάκι με βιταμίνη Ε και tea tree και άπλωσε το στο νύχι και στο δέρμα γύρω από αυτό, κάνοντας ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

#extra tip: Μην ξεχάσεις να βάλεις σκληρυντικό.