Το τζιν τζάκετ να μην το υποτιμάς, γιατί εκείνο κάνει τα αδύνατα - δυνατά για το ντύσιμο σου. Πρώτο και βασικότερο, με το που θα το φορέσεις το ντύσιμο σου γίνεται πιο κουλ στο λεπτό. Αποτελεί το πιο διαχρονικό κομμάτι της ντουλάπας μας - από το γυμνάσιο μέχρι και μετά τα φοιτητικά χρόνια, όλο και θα βρει την ιδανική περίσταση για να ταιριάξει. Αν και περιττό να πω ότι πηγαίνει γάντι με τα πάντα (με τα πάντα όμως!). Είτε έχεις σκοπό λοιπόν να αγοράσεις καινούριο, είτε έχεις το ίδιο από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου (καλά, δεν ψηλώνεις εσύ;), να ξέρεις ότι μπορείς να το φορέσεις με όλα τα παρακάτω:

1. Το φλοράλ φόρεμα που πήρες στις εκπτώσεις. Τι σου κάνει το τζιν τζάκετ σ' αυτή την περίπτωση; Βγάζει λίγο την girlίλα και τον ρομαντισμό που σου δίνει ένα τέτοιο φόρεμα. Ταιριάζει, ταιριάζει και παραταιριάζει!

2. Μαύρο, κατάμαυρο look. Σπάει τη μαυρίλα και κάνει το ντύσιμο σου λιγότερο μουντό. Μέχρι πότε μπορεί να φορεθεί το τζιν τζάκετ; Μέχρι να αρχίσουν τα πρώτα κρύα είναι ό,τι πρέπει!

3. Preppy outfit. Είπαμε, το τζάκετ αυτό σπάει την επισημότητα και κάνει το πιο επίσημο ντύσιμο σου ιδανικό για περισσότερες περιπτώσεις. Μ' ένα τζιν, εκείνο το ντύσιμο που έχεις για τις συνεντεύξεις για δουλειά, γίνεται το τέλειο outfit για τον καφέ ή τη βόλτα.

4. Menswear look. Προφανώς και ταιριάζει και εδώ, μιας και το τζιν τζάκετ είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ηλικίες τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες. Σπάει τη διχρωμία λευκού - μαύρου, κάνει το ντύσιμο λίγο πιο casual και δίνει άλλον αέρα στο αντρικό outfit που έχεις επιλέξει.

5. Stripes, stripes παντού. Τις αγαπώ τις ρίγες, οι μαρινιέρες είναι οι λατρεμένες μου μπλούζες για κάθε εποχή. Φυσικά και τους ταιριάζει το τζιν, ό,τι χρώμα κι αν είναι οι ρίγες. Βασικά, τζιν και ρίγες συνδυαστικά, θα μπορούσα να πω πως αγγίζουν την τελειότητα! Άσε που φοριέται και δεμένο στη μέση χωρίς να χαλάει το look - ίσα ίσα το κάνει πιο αθλητικό και άνετο.

6. Με ζακέτα; Πάει! Και βασικά την πάει και σε άλλο επίπεδο. Κάπως έτσι δεν κρυώνεις κιόλας και ταυτόχρονα έχεις πολύ πολύ στιλ - αν συνδυάσεις όμορφα τσάντα και αξεσουάρ, μπορείς να το υιοθετήσεις ως το ντύσιμο passepartout για τα δύσκολα εκείνα πρωινά, που δεν ξέρεις τι να (πρωτο)φορέσεις.

7. Με πουλόβερ; Πάει! To chunky knit που σου έπλεξε η θεία σου, μπορεί να ταιριάξει με το τζιν όπως ταιριάζει ο Λέοντας με τον Υδροχόο. Μια σχέση μίσους και πάθους δηλαδή: Μπορεί να μη χωράει το τζιν πάνω από το πουλόβερ, μπορεί το πουλόβερ να ασφυκτιά, αλλά είναι πλασμένα το ένα για το άλλο τέλος. Στην ανάγκη, μπορείς να το ρίξεις χαλαρά στους ώμους σου.

8. Σε θέση πουκάμισου. Και καλά, δηλαδή! Το συγκεκριμένο ντύσιμο είναι λίγο επικίνδυνο, μπορεί να το χεις και να το αναδείξεις, μπορεί και να το καταστρέψεις. Δοκίμασε το, όμως. Δεν έχεις να χάσεις κάτι - σε περίπτωση που πάνω σου δείχνει ''πολύ ντόρος για το τίποτα'', δε μας πειράζει, έχεις άλλους 52567 τρόπους να συνδυάσεις το τζιν τζάκετ σου. Σ' αυτόν θα κολλήσουμε;

9. Denim με denim. Δεν έχω καταλήξει ακόμη στο αν μου αρέσει αυτό το ντύσιμο. Πιστεύω εξαρτάται από το στυλ, από την απόχρωση του τζιν, από την περίσταση και άλλους τόσους παράγοντες. Μια δοκιμή θα σε πείσει σχετικά με το αν σου ταιριάζει ή όχι. Όπως και να χει, να ξέρεις ότι η τάση αυτή, δεν είναι ποτέ πασέ, ίσα ίσα αν συνδυαστεί σωστά σου δίνει τόνους στιλ.

Fall Denim Trends: Ποια 7 τζιν θα φορέσεις φέτος;

8 πράγματα που κάθε κοπέλα πρέπει να ξέρει για τα τζιν ρούχα της.