H αλλαγή από τα χειμωνιάτικα σε καλοκαιρινά είναι σίγουρα μια πιο ευχάριστη και πιο εύκολη διαδικασία. Από τη μία, και μόνο που τα βλέπεις ξανά μετά από τόσους μήνες, τα σορτσάκια και τα βαμβακερά φορεματάκια σού φτιάχνουν τη διάθεση –κάτι που δεν μπορείς να το πεις για τα παλτό και τα πουλόβερ σου. Κι από την άλλη, ενώ σχεδόν όλα τα μακό μπλουζάκια σου χωράνε σε ένα συρτάρι, χρειάζεσαι τουλάχιστον τη walking closet της Sarah Jessica Parker για να χωρέσεις τα ογκώδη χειμωνιάτικά σου (για να μην πιάσουμε στο στόμα μας τα παπούτσια!)

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θέμα δεν παίρνει άλλη αναβολή. Κι αν είχες μια δικαιολογία να λουφάρεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο γιατί έκανε ζέστη, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να κατεβάσεις χειμωνιάτικα -εκτός κι αν δεν έχεις πρόβλημα να αρχίσεις να κυκλοφορείς με πέδιλο και κάλτσα. Ρίξτα λοιπόν όλα πάνω στο κρεβάτι και… ξεκινάμε:

ΒΗΜΑ 1ο: Άδειασε τη ντουλάπα από τα καλοκαιρινά. Μην τα εξαφανίζεις, όμως, αμέσως. Διάλεξε μερικά που είναι πιθανό να φορέσεις και το χειμώνα, όπως κάποια βραδινά φορέματα και μερικά T-shirts που θα συνδυάσεις με ζεστές ζακέτες,.

ΒΗΜΑ 2ο: Ρίξε μια ματιά στα χειμωνιάτικα που έχεις κρατήσει από πέρσι. Είσαι σίγουρη ότι θα τα φορέσεις όλα; Εάν κάτι είναι ακόμα με το ταμπελάκι –που σημαίνει ότι δεν το φόρεσες ούτε πέρσι- οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το βγάλεις από τη ντουλάπα, γι’ αυτό μην το βάλεις καν. Τσάμπα χώρο θα σου πιάνει.

ΒΗΜΑ 3ο: Μάθε να διπλώνεις τα ρούχα σου σαν επαγγελματίας. Με αυτό τον τρόπο η ντουλάπα σου θα έχει πιο ωραία εικόνα, θα τα βρίσκεις πιο εύκολα, δεν θα τσαλακώνονται και θα χωρέσουν πολύ περισσότερα στον ίδιο χώρο. Εκτός από τα πουλόβερ και τις μπλούζες, μπορείς να τοποθετήσεις διπλωμένα και τα τζην σου αλλά και τα πουκάμισα (αρκεί να τα διπλώσεις σωστά).

ΒΗΜΑ 4ο: Ξεχώρισε τα ρούχα που πρέπει να κρεμαστούν σε κρεμάστρες (πανωφόρια, παντελόνια, φούστες, φορέματα, πουκάμισα κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι οι κρεμάστρες σας είναι κατάλληλες για χειμωνιάτικα ρούχα, δηλαδή χωρίς αιχμηρές προεξοχές που μπορεί να προκαλέσουν «τραβήγματα» στα πλεκτά, με προστατευτική επένδυση στις πιάστρες για παντελόνια και φούστες κ.λπ.

ΒΗΜΑ 5ο: Συγκέντρωσε τα ρούχα ανά κατηγορία. Βάλε αυτά που φοράς πιο συχνά, π.χ. στη δουλειά ή τη σχολή σου, στα σημεία όπου έχεις πιο εύκολα πρόσβαση και «κρύψε» στα πίσω ντουλάπια και στο βάθος των συρταριών τα ρούχα που φοράς μόνο σε «εδικές περιστάσεις». Επίσης, φρόντισε να βάλεις μαζί τα ρούχα που φοράς στο γυμναστήριο, στις εκδρομές, τα βραδινά κ.λπ.

ΒΗΜΑ 6ο: Βρες έξυπνες λύσεις για να τακτοποιήσεις τα αξεσουάρ. Βάλε μια μεταλλική μπάρα στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας και πέρασε από εκεί τις ζώνες σου. Κρέμασε τα φουλάρια σου πέντε πέντε σε μια κρεμάστρα. Βάλε τα μικρού μεγέθους αξεσουάρ, όπως τα γάντια, τις κάλτσες, τα καλσόν και τα κολάν, αλλά και τα εσώρουχά σου τακτοποιημένα μέσα σε κουτιά που θα τοποθετήσεις μέσα σε ένα συρτάρι.   

ΒΗΜΑ7ο: Τακτοποιήστε τα παπούτσια σου μέσα σε διάφανα πλαστικά κουτιά  το ένα πάνω από το άλλο ή, σε κουτιά από χαρτόνι στην εξωτερική πλευρά των οποίων θα κολλήσεις μια φωτογραφία τους (ώστε να βλέπεις πού είναι το κάθε ζευγάρι χωρίς να βγάλεις το κουτί από τη ντουλάπα).

Με τις υγείες σου και καλό χειμώνα να έχουμε!!!