Εχεις αποφασίσει ότι θέλεις να ακολουθήσεις συγκεκριμένη επαγγελματική καριέρα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερες στις εξετάσεις; Μη σε παίρνει από κάτω, εμείς είμαστε εδώ να σου προτείνουμε τις καλύτερες σχολές για να κάνεις το όνειρό σου, πραγματικότητα!

Δες εδώ τη λίστα με τις σχολές όπου θα σπουδάσεις αυτό που θέλεις!

Πάμε να δούμε λοιπόν, κάποια από τα ενδεχόμενα επαγγέλματα που θέλεις να κάνεις και αντίστοιχα, πια σχολή είναι η καλύτερη για αυτά:

Δημόσιες σχέσεις-Διαφήμιση-Mάρκετινγκ

To Deree θεωρείται ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά κολλέγια για σπουδές πάνω στις δημόσιες σχέσεις, τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και την επικοινωνία γενικότερα. Επίσης, εξασκείς καλύτερα τα αγγλικά σου, ενώ βασικό ατού της εν λόγω σχολής είναι η επαγγελματική αποκατάσταση που σου παρέχει, καθώς συνεργάζεται με πολλές και μεγάλες εταιρείες σε αυτόν τον χώρο.

Διοίκηση επιχειρήσεων

Το BCA College θα σου δώσει όσες γνώσεις είναι απαραίτητες για να πετύχεις στο κομμάτι της διοίκησης επιχειρήσεων και διοίκησης ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, είναι και τα μεταπτυχιακά του προγράμματα.

Γραφιστική-Διακόσμηση-Σχέδιο μόδας

Εκεί που η γνώση συναντά τη φαντασία, εκεί που το ταλέντο δουλεύεται και γίνεται επάγγελμα! Σου αρέσει το σχέδιο, η μόδα ή η διακόσμηση; Το κολλέγιο AKTO θα αξιοποιήσει την κλίση σου και εσύ θα έχεις κατάρτιση και ένα πτυχίο που μετράει!

Δημοσιογραφία
Σου άρεσε ανέκαθεν να γράφεις και είχες τάση στην έρευνα; Η δημοσιογραφία –κάτι ξέρουμε κι εμείς- είναι ένα πολύ γοητευτικό επάγγελμα, αρκεί να ξεκινήσεις σωστά! Το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας αριθμεί πολλούς απόφοιτους που έγιναν γνωστοί και καταξιωμένοι.

Αισθητική


Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει ένα από τα καλύτερα προγράμματα στις σπουδές για την αισθητική. Στο πλαίσιο των σπουδών σου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μάθεις:
 -Εκμάθηση και έλεγχο λειτουργίας μηχανημάτων αισθητικής
-Υγιεινή και αποστείρωση εργαλείων - μηχανημάτων
-Διαχείριση και διοικητική υποστήριξη εργαστηρίου
-Εφαρμογές  αισθητικών θεραπειών
-Στρατηγικές marketing αγοράς, προώθησης και πώλησης καλλυντικών & ειδών μακιγιάζ
-Γνώση και οικοδόμηση καλής σχέσης με τον πελάτη (ικανοποίηση πελάτη, ποιότητα, αξία και εξυπηρέτηση)
Επίσης, έχει και τμήματα spa, θαλασσοθεραπείας και νυχιών.

Κομμωτική
Το ΙΕΚ Prestige Τέλης Κίκερης είναι ΙΕΚ με απόλυτη εξειδίκευση και πείρα 40 ετών στα επαγγέλματα ομορφιάς με 22 πετυχημένα κομμωτήρια. Το δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιπέδου μετά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων για κάθε ειδικότητα. Η φοίτηση είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο παιδείας σε 4 εξάμηνα μαθητείας και 1 εξάμηνο πρακτικής.

Νοσηλεύτρια

Νοσηλευτική χειρουργείου, νοσηλευτική μαιευτική και νοσηλευτική μονάδας εντατικής θεραπείας είναι τα προγράμματα που θα σε καλύψουν στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ!  Μην ξεχνάς άλλωστε, πως τα επαγγέλματα υγείας είναι δημοφιλή. Ήδη, έχουν ανακοινωθεί 4.500 νέες θέσεις εργασίας από το Υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες της Κομισιόν, από τα 8 κορυφαία επαγγέλματα του μέλλοντος, τα 4 είναι επαγγέλματα υγείας!

Παιδαγωγικά

Το Aegean College προσφέρει σε συνεργασία με Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο ένα 3ετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου BSc (Hons) Early Childhood Education. Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως το επιστημονικό και εφαρμοσμένο κομμάτι της Παιδαγωγικής και προσφέρει εξειδίκευση, για όποιον σπουδαστή το επιθυμεί, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μία σειρά μαθησιακών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με παράλληλη πρακτική καθιστούν το πρόγραμμα BSc (Hons) Early Childhood Education ιδιαίτερα ανταγωνιστικό!

Διαιτολογία

Εάν σε ενδιαφέρει η διαιτολογία, τότε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι αυτό που θα σε κάνει σωστή επαγγελματία! Το BSc (Hons) Dietetics (Διαιτολογία) είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Διαιτολογία, που προσφέρεται στην Ελλάδα και καλύπτει το γνωστικό πεδίο της Διατροφολογίας και της Κλινικής Διαιτολογίας.

Μαγειρική

Είναι το όνειρό σου να γίνεις σεφ και να δουλέψεις σε μεγάλες κουζίνες και στα πιο σημαντικά εστιατόρια; Η Le Monde είναι ίσως η πιο καταξιωμένη σχολή στο χώρο της μαγειρικής και σε κάνει chef, pastry chef και από τις 16 Σεπτεμβρίου έχει νέο τμήμα για bartender!

Ψυχολογία

Αποκτώντας πτυχίο στην Ψυχολογία μπορείτε να κάνετε καριέρα σε Κλινική Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία, Αθλητική Ψυχολογία, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Συμβουλευτική Ψυχολογία, καθώς και στην Ψυχολογική Έρευνα. Το IST College διαθέτει ένα πολύ καλό πρόγραμμα σπουδών, το BSc (Honours) Psychology σε συνεργασία με το University of Limerick.

Τέχνες (Performing Arts)

Ο,τι έχει να κάνει με το θέαμα, μπορεί να σπουδαστεί  στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ! Χορός, μουσική, τραγούδι, φωτογραφία, ενδυματολογία, σκηνοθεσία και πολλές πολλές ακόμα ειδικότητες, είναι εδώ και μπορείς να τις ανακαλύψεις!