Η οικονομία των χρημάτων είναι χρήσιμη για όλους. Πραγματικά για όλους. Αυτό που αλλάζει ανά κάθε περίπτωση, είναι τα εξοικονομούμενα χρήματα. Για διαφορετικά ποσά μιλάω εγώ και για διαφορετικά ποσά ο Βαρδινογιάννης.

Όπως καταλαβαίνετε, το άρθρο αφορά εκείνους που ανήκουν στη δική μου κατηγορία. Για κάτι παραπάνω, μάλλον πρέπει να ψαχτείτε αλλού...

1. Σταμάτα να λούζεσαι καθημερινά. (Εξάλλου σου έχουμε μιλήσει για τα χτενίσματα που είναι καλύτερα σε άλουστα μαλλιά).   Στην τελική, είναι βλαβερό και για τα μαλλιά σου πέρα από το γεγονός ότι θα κάνεις οικονομία σε σαμπουάν, νερό και ρεύμα. Ξέρεις πόσο καίει ο θερμοσίφωνας και το σεσουάρ;

2. Σταμάτα να κοιτάζεις τις προσφορές των σούπερ μάρκετ. Τις φτιάχνουν επαγγελματίες με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν τους καταναλωτές. Μην πέφτεις στην παγίδα.

3. Κομμένο το χαρτί υγείας. Οκ, σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να ακούγεται υπερβολικά αηδιαστικό αλλά δεν είναι τόσο. Μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας, μπορείς να παίρνεις ένα χλιαρό αναζωογονητικό ντους. Αν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες, ρωτήστε τον παππού σας στο χωριό.

oikonomia1.jpg

4. Να χρησιμοποιείς ΠΑΝΤΑ μετρητά. Αυτό το πράγμα με τις κάρτες, είναι εφιαλτικό. Δεν καταλαβαίνεις την αξία του χρήματος και σπαταλάς πολύ περισσότερα. Και το χειρότερο είναι πως τα πετάς στα πλέον άχρηστα πράγματα.

5. Ριξ’ το στην παραγωγή. Όχι μόνο εκμεταλλευόμενος τον κήπο και φυτεύοντας μαρούλια, ντομάτες και καρότα αλλά φτιάχνοντας και σπιτικά σαπούνια, καλλυντικά και διάφορα ακόμη προϊόντα. Ψάξου λίγο στο Ίντερνετ. Θα βρεις αρκετές οδηγίες.

6. Μετακινήσου μόνο με τα πόδια. Καλά για αμάξι δεν το συζητάω. Η βενζίνη είναι στο θεό. Για ταξί επίσης. Αυτό που προτείνω όμως, είναι να κόψεις και τα ΜΜΜ όσο το δυνατόν περισσότερο. Μεταξύ μας, είναι κι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις κιλά. Έτοιμος;

oikonomia2.jpg

Διάβασε περισσότερα για το ΠΩΣ θα ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ