Πριν λίγες ώρες ενημερωθήκαμε για τις Βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι φοιτητές να έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν για το φοιτητικό τους σπίτι.

Όπως όλες οι επιλογές.. έτσι κι αυτή της φοιτητικής στέγης κρύβει αρκετές παγίδες που μόνο αν «ζήσεις το όνειρο», μπορείς να γνωρίζεις. Δείτε παρακάτω, τι πρέπει να προσέξετε σε περίπτωση που ψάχνετε για το φοιτητικό σας σπίτι.

Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την πόλη.

Ναι ναι, πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε τι παίζει στην πόλη που θα σπουδάσετε.  Δείτε που είναι το πανεπιστήμιο και πως μπορείς να πας εκεί. Σε κάποιες περιπτώσεις αξίζει να μένεις κοντά στο πανεπιστήμιο αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκεται εκτός πόλης κι έτσι όταν θα θες να πας για έναν καφέ ή ένα ποτό θα είσαι αναγκασμένος να πληρώνεις ταξί ή να μένεις σε κανέναν φίλο σου. Επιπλέον, ψάξτε καλά τις δημόσιες συγκοινωνίες, μηνιαίες κάρτες και δρομολόγια.
 

Δείτε ακόμη: Βάσεις 2015 | Τα παρατράγουδα των φετινών Βάσεων!

 

Βρείτε αγγελίες. - Πάρτε τηλέφωνα.

Είναι χρονοβόρο... το ξέρω, αλλά πρέπει να διαβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες αγγελίες για να αυξήσετε τις πιθανότητες της εύρεσης της καλύτερης δυνατής φοιτητικής κατοικίας.
* Απορρίψτε τα σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές που δεν βολεύουν όσο και δελεαστική τιμή να έχουν!

Παλιά και φθηνά σπίτια vs. Καινούργια και ακριβά σπίτια

Σίγουρα αρκετοί θα επιλέξουν το πρώτο... Όμως οι φθορές που έχει ένα παλιό σπίτι είναι αρκετές και συνεχώς θα είσαι με έναν υδραυλικό κι έναν ηλεκτρολόγο στο σπίτι! Προτιμήστε ένα πιο καινούργιο σπίτι και «παζαρέψτε» όσο μπορείτε την τιμή.
 

Δείτε ακόμη: Η λίστα με τα 20 κορυφαία Πανεπιστήμια της Ελλάδας | Το δικό σου βρίσκεται άραγε;

 

Προσοχή στην επιλογή «Σπιτονοικοκύρη».

Κι αν πούμε ότι επιλέξατε το σωστό σπίτι, στην καλύτερη και πιο βολική περιοχή, μην νομίζετε ότι όλα τελείωσαν εδώ! Πρέπει να τσεκάρετε προσεκτικά και τον σπιτονοικοκύρη σας. Πιστέψτε με, θα σας σπάσει τα @@ αν είναι κανένα ιδιότροπος «γέρος». So, be careful!

Φθηνά Έπιπλα

Μην πάτε και σκάσετε ένα σωρό λεφτά για έπιπλα που δεν θα τα χρησιμοποιήσετε και πολύ γιατί ως γνωστόν... ένας φοιτητής κάθεται ελάχιστες ώρες στο σπίτι του! Υπάρχουν αρκετές φθηνές επιλογές στην αγορά που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε!
* Αγοράστε γερή βιβλιοθήκη γιατί τα πανεπιστημιακά βιβλία είναι τεράστια!

Φως - Νερό - Τηλέφωνο

Για το φως και το νερό δεν έχω να πω τίποτα. Έτσι τα ανέφερα. Απλά. Για το τηλέφωνο όμως... έχω να πω πολλά! Αυτόν τον καιρό οι περισσότερες εταιρείες κάνουν δελεαστικές προσφορές για φοιτητές. Πριν τσιμπήσετε... ρωτήστε κανέναν στην περιοχή που πρόκειται να μείνετε ποια εταιρεία έχει κι αν είναι ευχαριστημένος! Ρωτώντας 5-6 άτομα, θα βγάλετε ένα συμπέρασμα!

Καλή φοιτητική ζωή σε όλους εύχομαι! Και να ξέρετε... η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο Party και ποτά!

Πηγή: www.neopolis.gr