Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες, θα κάνω όμως την εξαίρεση. Διότι το συγκεκριμένο σνακ ίσως είναι η απάντηση στις προσευχές των απανταχού γλυκατζούδων (δηλαδή να τρώμε γλυκά και να μας κάνουν καλό). Ακόμα κι αν δεν το ΄χεις καθόλου με την κουζίνα, σε καταλαβαίνουμε. Γι΄αυτό και την παρακάτω συνταγή θα τη λατρέψεις ακόμα κι αν δεν έχεις ξαναπιάσει κουτάλα στη ζωή σου, αφού δεν απαιτεί καν ψήσιμο ή μαγείρεμα. Εκτός από πανεύκολες και εντελώς οικονομικές (χρειάζονται ελάχιστα υλικά και βγάζουν 10-12 μερίδες), αυτές οι σοκολατένιες μπαλίτσες είναι η ιδανική λύση για εκείνες τις ξεγυρισμένες λιγούρες που σε πιάνουν γύρω στις 4 το μεσημέρι και θες να φας το σύμπαν. Τα κάνουν όλα και συμφέρουν με λίγα λόγια!

- 1 κούπα νιφάδες καρύδας (θα τη βρεις σε καταστήματα με βιολογικές τροφές ή σε μεγάλα super markets)

- 1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια

- 5-6 ώριμους χουρμάδες χωρίς κουκούτσια

- 2 κ.γ. σκόνη κακάο

- 1 κ.γ. λάδι για μαγείρεμα

Ξεκίνα χτυπώντας σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να μοιάζουν με λεπτή σκόνη και μετά ρίξε το λάδι και τους χουρμάδες, μέχρι να δημιουργήσεις ένα κολλώδες μείγμα. Μόλις γίνει, ξεκίνα να πλάθεις μπαλάκια και κύλησέ τα επάνω στις νιφάδες καρύδας μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Άφησέ τα στο ψυγείο 1-2 ώρες μέχρι να παγώσουν και... έτοιμα!

Το καλό με αυτά τα εναλλακτικά τρουφάκια είναι ότι πέρα από λαχταριστά, κάνουν και καλό στην υγεία σου, αφού τα αμύγδαλα θα σου δώσουν πρωτείνη και η καρύδα θα σε γεμίσει ενέργεια χάρη στα καλά λιπαρά που περιέχει. Όσο για το κακάο, είναι από τα πιο αγαπημένα superfoods λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Με λίγα λόγια, φάε άφοβα!