Για να διαλέξω το κατάλληλο βερνίκι, πάντα υπολόγιζα τη διάθεση της στιγμής, τα ρούχα που θα φορούσα, άντε και την εποχή. Ξέρεις τι δε σκέφτηκα; Ποιο ταιριάζει καλύτερα στον τόνο του δέρματος μου!

Το να βρεις την κατάλληλη απόχρωση για το δέρμα σου δε θα μπορούσε να είναι δύσκολη διαδικασία. Έχεις σκούρο ή ανοιχτό δέρμα; Ψυχρούς ή θερμούς τόνους; Γιατί εγώ έχω κάτασπρο χρώμα - με λες μέχρι και κατάχλωμη. Εσύ πάλι, αν θεωρείς ότι το χρώμα σου φέρνει λίγο σε ροζουλί, τότε να διαλέξεις ένα μπλε βερνίκι - θα σου ταιριάζει γάντι. Αν τώρα που έχεις μαυρίσει κιόλας, το δέρμα σου χρυσαφίζει, ένα κίτρινο βερνίκι είναι ό,τι πρέπει.

Πως θα καταλάβεις σε ποια κατηγορία - δερματικό τόνο βρίσκεσαι; Και γι' αυτό υπάρχει λύση. Τσέκαρε το χρώμα του δέρματος σου στην περιοχή γύρω από τον ώμο σου αλλά - πρόσεξε - σε ουδέτερο φωτισμό. Αχνοφαίνονται οι φλέβες σου; Τότε είσαι χλωμή σαν και μένα - sorry ε. Αν από την άλλη έχεις πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα, τότε μπορείς να διαλέξεις όποιο χρώμα σου αρέσει ανάμεσα σε: nude, παστέλ, μοβ.

Εσύ, η χλωμή. Πόσο σε νιώθω να ξερες! Εμείς, που λες, καλό θα ήταν να βάζουμε βερνίκια χρώματος ροζ ή μπλε ή παστέλ.

Χρυσαφένια επιδερμίδα, έχεις την τιμητική σου. Μπορείς να βάψεις τα νύχια σου σε πιο ζεστές αποχρώσεις, σαν να λέμε ροδακινί ή βιολετί. 

Επιδερμίδα που θυμίζει καταγωγή από Ασία ή απόχρωση λαδιού (αλήθεια, είμαι εντελώς νηφάλια όταν τα γράφω αυτά) μπορεί να ταιριάξει σχεδόν με όλες τις αποχρώσεις βερνικιού, από το κλασικό κόκκινο μέχρι σκούρο βουργουνδί, ζωηρό μπλέ και ροζ, πορτοκαλί και ροδακινί.

Σοκολατοχρώμα. Για εσένα που μαυρίζεις, οι σκούρες αποχρώσεις ταιριάζουν ιδανικά με το δέρμα σου. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε: έντονο μόβ, βουργουνδί αλλά και νέον φωτεινά και χαρωπά χρώματα.

Καλά μανικιούρ & πεντικιούρ λοιπόν!