Η γιορτή του πατέρα δεν προκαλεί ούτε το 1/4 του ντόρου που γίνεται για τη γιορτή της μητέρας και αυτό το άρθρο θέλει να παλέψει γι' αυτή την ανισότητα. Μπορεί να μην του αγοράζεις λουλούδια, να μη σε γέννησε εκείνος, να μην αντέχει ν' ακούει τα γκομενικά σου ή να μην έρχεται μαζί σου για ψώνια, αλλά η σχέση πατέρα και κόρης είναι ό,τι πιο ξεχωριστό μπορείς να βιώσεις από την πιο μικρή σου ηλικία μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Ναι θα είσαι για πάντα το κοριτσάκι του και ναι, αυτό είναι αναμφίβολα το πιο πιστό αρσενικό. 

Μιας και η γιορτή του πατέρα κοντοζυγώνει, ετοίμασα μερικές ιδέες δώρων γι' αυτή την ξεχωριστή μέρα.

1. Οι κούπες μου αρέσουν τόσο πολύ, είτε για να μου τις κάνουν δώρο είτε για να τις κάνω εγώ. Στην περίπτωση του μπαμπά μου, η κούπα ήταν πάντα ένα ασφαλές και εύχρηστο δώρο. Από ταξίδια και διακοπές του έχω φτιάξει ολόκληρη προίκα, μπορείς να κάνεις το ίδιο κι εσύ για τη γιορτή του πατέρα.

2. Το πιο τρελό γκάτζετ για έναν ψήστη. Ανάλογα με το χόμπι του, μπορείς να βρεις κάτι που θα ήθελε, που δεν έχει ήδη και που σίγουρα θα λατρέψει. Τι μπορεί να είναι αυτό; Ένα θερμόμετρο για το κρέας ας πούμε, για να μην τρώτε κάρβουνα κάθε φορά. Το γκάτζετ που θα του πάρεις λοιπόν σε ειδοποιεί όταν το φαγητό είναι έτοιμο, οπότε δες το αλλιώς, σαν να κάνεις δώρο σε όλη την οικογένεια.

3. Πολυεργαλεία, που δεν ξέρεις καν τη χρήση τους αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι θα σου κατασκευάσει/επισκευάσει ό,τι χρειαστείς. Κάπως έτσι θα δει ότι εκτιμάς τις ικανότητες του στις κατασκευές αλλά κι ότι είναι πάντα πρόθυμος να διορθώσει τις μικρές σου καταστροφές.

4. Η' ένα ρολόι, ξέρεις πως οι άντρες όσα κινητά και να έχουν για να βλέπουν την ώρα, το ρολόι θα το έχουν πάντα πολύ ψηλά.

5. Κάτι σχετικό με μπίρα ίσως; Για να φέρνει τους φίλους του σπίτι ή να το διασκεδάζει με τους συγγενείς σας. Ιδανικό για μαζώξεις, πάρτι, γιορτές κλπ. Αφού είναι η ψυχή κάθε συγκέντρωσης, νομίζω του αξίζει και με το παραπάνω.

6. Εισιτήριο για συναυλία ή φεστιβάλ. Καλό θα ήταν φυσικά να μην τον στείλεις μόνο του και να πας εσύ μαζί του ή έστω η μαμά σου. Δε θα έχει τόσο μεγάλη αξία το δώρο γι' αυτό αν δεν το χαρεί με κάποιον δικό του.

7. Γραβάτα ίσως; Μιας και συνηθίζει να λέει ότι δουλεύει σκληρά για εσας, ώστε να μη σας λείψει τίποτα, μπορείς να του πάρεις μια γραβάτα που του είναι απαραίτητη για τη δουλειά και τα πολύωρα meetings. 

8. H' ρούχα. Ο δικός μου μπαμπάς βαριέται τα ψώνια και τα δοκιμαστήρια όσο κανένας άλλος, για εκείνον το να του πάρεις ένα ωραίο ρούχο που τον βγάζει από τον κόπο να τρέχει ο ίδιος στα μαγαζιά μοιάζει με επίγειος παράδεισος. Σε συμβουλεύω να πάρεις και τη μαμά σου μαζί για να πετύχεις το νούμερο 100%.

9. Γκολφ σε μινιατούρα, αφού δεν έχετε τον τεράστιο κήπο που είχε ονειρευτεί, ένα μικρό γκολφ - που λογικά θα χωρέσει στο μπαλκόνι σας - θα τον κάνει να νιώσει αθλητικός, νέος και το λιγότερο ... πάμπλουτος. Αλλά τι λέω, πάμπλουτος είναι και μόνο που έχει μια κόρη να ψάχνει γι' αυτόν το τέλειο δώρο!

10. Ξυριστικοειδή. Μιας και προσέχει πολύ την εμφάνιση του και είναι πάντα προσεγμένος, μπορείς να του κάνεις δώρο τα εργαλεία του ξυρίσματος, ένα τέλειο after shave και όλα αυτά σε μια πολύ ωραία συσκευασία - σαν το δικό μας νεσεσέρ καλλυντικών αντίστοιχα, αλλά στο πιο αντρικό του.

Να τον χαίρεσαι λοιπόν και να σε χαίρεται κι εκείνος!
Αυτή η μέρα του ανήκει και με το παραπάνω!

Υ.Γ. Μπαμπά, σ αγαπώ!