Αρχικά πρέπει να καταλάβεις ότι 9 στις 10 γυναίκες αυτού του πλανήτη έχουν κυτταρίτιδα. Δεν έχει να κάνει –μόνο- με τα κιλά και το σωματότυπο. Οι παράγοντες μπορεί να είναι η αυξομείωση του βάρους, η ελλιπής ενυδάτωση, η λάθος διατροφή ή απλά η κληρονομικότητα.

Η όψη φλούδας πορτοκαλιού είναι ο εφιάλτης ΚΑΘΕ γυναίκας είτε την έχει είτε όχι, και αυτό γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα την αποκτήσεις. Μπορεί να βάλεις αντηλιακό ένα καλοκαίρι και ξαφνικά να προσέξεις εκείνες τις ανεπαίσθητες – προς το παρόν – λακουβίτσες στους μηρούς σου, που μέχρι λίγο καιρό δεν βρίσκονταν εκεί.

Δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα… πιθανότατα όλες οι γυναίκες τριγύρω σου έχουν κυτταρίτιδα αλλά δεν το θεωρείς και τόσο τραγικό – για εκείνες. Οπότε γιατί όταν ασχολείσαι με την δική σου κυτταρίτιδα κάνεις σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου;

Βασανίζεσαι με κρέμες και μασάζ για να το καταπολεμήσεις αλλά η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που… ήρθε δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Οπότε δούλεψε το στο μυαλό σου και αποδέξου της κατάσταση. Δεν είπαμε να τα παρατήσεις, αρκεί να καταλάβεις πως θαύματα δεν γίνονται. Πέρνα τα επτά στάδια της συνειδητοποίησης και φτάσε στην απαραίτητη αποδοχή.

1.Πανικός

Κοιτάζεσαι στον ολόσωμο καθρέφτη για να δεις πως στρώνουν τα ρούχα, και αν ξέφυγε καμιά τριχούλα πίσω από το γόνατο όταν φοράς φούστες και σορτσάκια. Μέχρι τώρα ήταν το μόνο που παρατηρούσες μαζί με μια δυο φλέβες που διακρίνονται κάτω από το δέρμα. Και ξαφνικά η ταραχή. Η τρομάρα αυτής της περίεργης υφής με τις λακουβίτσες.

Ξεχνάς ραντεβού και βλακείες και περνάς την επόμενη ώρα κοιτάζοντας τους μηρούς σου από κάθε οπτική γωνία ζουλώντας ξανά και ξανά. «Τι θα πει έχω εξεταστική; Εδώ το κορμί μου καταστρέφεται!»

2.Άρνηση

Βέβαια το κακό δεν γίνεται όλο μαζί οπότε μετά από τόσο εξονυχιστικό έλεγχο καταλαβαίνεις πως είχες μια δόση υπερβολής και ηρεμείς… ας πούμε. Το πρόβλημα είναι πως δεν αποδέχεσαι την πραγματικότητα απλά της αποφεύγεις. Λες πως έκανες λάθος ή πως έτυχε λόγω φωτισμού. Εσύ δεν έχεις κυτταρίτιδα το ξέρεις. Τι κ’ αν σταμάτησες να φοράς φούστες. Τι κ’ αν τα σορτσάκια κοντεύουν να πάθουν κατάθλιψη από την απόρριψη. Απλά έτυχε να φοράς μόνο τζιν και παντελόνια.

3.Εμμονή

Και αφού συνειδητοποίησες ότι όντως υπάρχει και είναι εκεί θέλεις να μάθεις τα πάτα γύρω από αυτήν. Γιατί δημιουργείται, πως αντιμετωπίζεται, ποιες κρέμες να αγοράσεις για να μειώσεις «τον φλοιό πορτοκαλιού». Αν πληρώσεις σε ινστιτούτο υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία;

4.Κατάθλιψη

Αφού ακούσεις ακόμα μια φορά πως ότι και να δοκιμάσεις καλύτερα να μην περιμένεις θαύματα, απογοητεύεσαι και υποκύπτεις στην κατάθλιψη. Κρύβεις τα προβληματικά σημεία κάτω από ύφασμα. Και επειδή έχεις χάσει κάθε διάθεση, αυτό το ύφασμα συνήθως είναι φόρμες. Η κατάθλιψη δεν έχει λογική. Νομίζεις πως κάνεις χάρη στην «κοινωνία» κρύβοντας τα «αντιαισθητικά» σημεία, αλλά η «κοινωνία» δεν νοιάζεται, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χαλάς την διάθεση σου.

5.Ανάταση

Μπορεί να πέρασαν δύο μέρες κατάθλιψης ισάξιες με χωρισμό από τον μεγάλο σου έρωτα, αλλά είναι οι φίλες σου που θα σε σώσουν από την μαύρη τρύπα που πάει να σε ρουφήξει. Είναι που το έχουν περάσει ήδη και ξέρουν ότι το παγωτό και τα πατατάκια μόνο χειρότερη μπορούν να κάνουν την κατάσταση. Σε βγάζουν με το ζόρι από το σπίτι οπότε γίνεσαι δημιουργική και φοράς της maxi φούστα με το crop top και ξαφνικά είσαι και πάλι μοδάτη και σέξι.  Μήπως υπάρχει φως στο τούνελ τελικά;

6.Αποδοχή

Χρειάστηκε να δώσεις μεγάλη μάχη… με τον εαυτό σου αλλά αποδέχεσαι τελικά πως είσαι γυναίκα και αυτό πάει πακέτο με κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν. Έχεις περίοδο μια φορά τον μήνα, έχεις διαφορετική ανατομία από τους άντρες και έχεις κυτταρίτιδα όπως – και πάλι – 9 στις 10 γυναίκες. Και παρότι δεν σταματάς να εφαρμόζεις όσα έμαθες για την αντιμετώπιση της, αρχίζεις να ζεις χωρίς αρνητικά συναισθήματα κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και αυτό είναι καλό.

7.Το γιορτάζεις!

Για τις περισσότερες γυναίκες τα βήματα σταματάνε στην αποδοχή της κατάστασης και αυτό είναι μια χαρά. Υπάρχουν όμως και μερικές «τυχερές» που καταφέρνουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα γιορτάζοντας το! Ακούγεται περίεργο και απίθανο το ξέρουμε, είναι όμως μια πραγματικότητα. Μοιάζει κάπως με τον τρόπο που χαιρόμαστε για την μηνιαία απώλεια αίματος και μηνιαία «ένεση» ορμονών που μας κάνει ευερέθιστες σε κλάματα και υπερβολές απλά και μόνο γιατί σημαίνει πως ο οργανισμός μας λειτουργεί σωστά… και πιθανότατα μπορούμε να αναπαραγάγουμε το είδος μας, αν θέλουμε!

Απλά ξεπέρασε το, η ζωή είναι πολύ μικρή για να μας απασχολεί η φλούδα των πορτοκαλιών.