Θα ‘χεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό στην παραλία (ελπίζω τουλάχιστον η πλύση εγκεφάλου να πιάνει τόπο), γι’ αυτό σε αυτό το κείμενο θα διαβάσεις 3 ακομα περιπτώσεις που σίγουρα ξεχνάς να το φορέσεις. Έτσι, για να σπάμε τη ρουτίνα. Or not.

Στη γυμναστική

Αυτό ισχύει προφανώς όταν γυμνάζεσαι έξω, όχι στον διάδρομο του σπιτιού ή στο γυμναστήριο. Εκτός φυσικά αν είσαι κοντά σε παράθυρο. Ειδικά έξω όμως, όταν βγαίνεις για τρέξιμο ή και απλό περπάτημα, το αντηλιακό πρέπει να είναι το δεύτερο πράγμα που θα πάρεις μαζί μετά από το μπουκαλάκι με νερό. Επίσης, ήξερες ότι ο ιδρώτας κάνει το σώμα να απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία; Τώρα το έμαθες, γι’ αυτό δεν ξεκινάμε ποοοτέ χωρίς αντηλιακό. Και stretching.

Στην οδήγηση

Είτε ανήκεις στις σοφερίνες, είτε είσαι απλώς συνοδηγάρα, πάω στοίχημα ότι το ξεχνάς. Γιατί όμως; Δε βλέπεις πόση ηλιακή ακτινοβολία σε καίει ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο; Χέρια, ντεκολτέ και πόδια (όταν φοράς σορτσάκι) είναι τα σημεία που καίγονται χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Ειδικά άμα οδηγείς, τα χέρια σου τρώνε τόσο ήλιο, που αν δεν τα προστατεύεις, σε λίγο καιρό θα αναρωτιέσαι πού βρέθηκαν αυτές οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες. Guess what.

Όταν βγαίνεις απ’ το νερό

Φόρεσες το υπέροχο μαγιό σου, έβαλες αντηλιακό, βούτηξες, βγήκες. Και τώρα τι; Δε θα ξαναβάλεις; Αμ δε! Η αντηλιακή προστασία δεν είναι ψεκα΄στε, σκουπ΄σιτε, τελειώσατε. Το νερό αποδυναμώνει τη δράση του αντηλιακού σου, επομένως μόλις βγεις και στεγνώσεις, μην ξεχάσεις την απαραίτητη επανάληψη, πριν ξαπλώσεις σαν αστερίας κάτω απ’ τον ήλιο.