Εντάξει, ωραία τα juicy-glossy χείλη, ε κορίτσια? Αλλά πώς να το κάνουμε, το ombre αποτέλεσμα θα είναι πάντα κάτι που θα σου τραβάει το βλέμμα, και κατά προτίμηση matte(ναι κορίτσια, γιατί το ombre δεν το συναντάμε μόνο σε μαλλιά ή νύχια.)

So, double win for us. Απλό, εντυπωσιακό, γρήγορο!

Για πάμε....

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε και να διευκρινίσουμε κάτι. Ombre σημαίνει ξεθώριασμα ή αλλιώς είναι η σταδιακή ανάμειξη ενός χρώματος σε έναν άλλο τόνο (ή πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό).

Αυτό σημαίνει πως για την εφαρμογή ombre στα χείλια έχεις έναν λόγο παραπάνω να προσέξεις τι χρώματα και τόνους θα χρησιμοποιήσεις. Και όχι, δεν είναι καθόλου δύσκολο, όσο πιθανόν ακούγεται.

 Για παράδειγμα, το κόκκινο σαν χρώμα μπορεί να έχει διάφορους υποτόνους. Αν επιλέξουμε να κάνουμε ένα κόκκινο λοιπόν ombre θα πρέπει να κινούμαστε στη σωστή χρωματική γκάμα. Ένα κόκκινο με πορτοκαλί υποτόνους σβήνει πολύ όμορφα με ένα κοραλλί,για παράδειγμα.


Και αντίστοιχα ένα κόκκινο με μπλέ υποτόνους,όπως είναι το βυσσινί,σβήνει εξίσου όμορφα με ένα φούξια(χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις,το φούξια σε μπλέ υποτόνους και αυτό).





Enough said,ώρα για πράξεις.

Βήμα 1) Για να σου κρατήσει το όλο look, καλό θα είναι τα χείλη σου να είναι ενυδατωμένα και όχι ξηρά με σκασίματα, αλλιώς δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.Oπότε lip balm και έπειτα πέρασε τα χείλη σου με λίγο concealer ή foundation. Δεν χρειάζεται να βάλεις πολύ προϊόν. Η ποσότητα που απομένει πάνω στο πινέλο μετά την εφαρμογή της βάσης σου είναι η ιδανική.

Έτσι δημιουργείς έναν λευκό καμβά …έτοιμο για θαύματα.*plus, καλύπτει τυχόν δυσχρωμίες των χειλιών σου και έχει σταθεροποιητικό ρόλο)


Βήμα 2)  Σχεδίασε το περίγραμμα το χειλιών σου με το μολύβι που έχεις διαλέξει. Tip, αν έχεις λεπτά χείλια μπορείς να ξεφύγεις ΕΛΑΦΡΩΣ από το φυσικό σου σχήμα ,αλλά αν φοβάσαι μήπως το παρακάνεις, κάνε αυτό που ξέρεις εσύ καλύτερα.




Βήμα 3)  Πέρασε τα χείλια σου με το κραγιόν, και οριακά πάνω απ την γραμμή που μόλις σχεδίασες. Δεν θέλουμε να χαθεί τελείως.

Βήμα 4) Κάνε ανάμειξη με ένα πινελάκι ώστε να πετύχεις και αυτό που θέλουμε, το σταδιακό ξεθώριασμα. Αν κάτι δεν σου αρέσει στο αποτέλεσμα ξανά πέρνα το μολύβι από πάνω και ξανά λίγο το κραγιόν. Με 2-3 κινήσεις θα χεις την ανάμειξη που θες. Υπόψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προφανείς γραμμές στο που ξεκινάει το ένα χρώμα και που τελειώνει άλλο, αλλά να μην φαίνεται και σαν ένα μεμονωμένο.



Και ναι. Χείλη όμορφα, ζουμερά με ένα διαφορετικό twist. Το μόνο που θα πρέπει να θυμάσαι είναι να μην ξεφεύγεις πολύ από τους τόνους, έτσι ώστε να φαίνεται φυσικό. Βέβαια, μπορείς να πειραματιστείς με ό,τι χρώματα θες εσύ. Ναι ακόμα και με μπλέ(!) 

Να, πάρε κι άλλες ιδέες: