Εκτός από τις βλεφαρίδες και τα φρύδια, οποιαδήποτε άλλη τριχοφυΐα στο πρόσωπο δεν είναι αποδεκτή από κανένα πρότυπο ομορφιάς. Μπορεί να οφείλεται στα γονίδια ή στις ορμόνες σου ή μπορεί να είναι θέμα ηλικίας.

Το θέμα είναι ότι μόλις αρχίσουν να… φαίνονται, θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Τρόποι να τις ξεφορτωθείς υπάρχουν οπότε μην ανησυχείς, απλά πρέπει να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά του καθενός.

1.Μην βάζεις ξυράφι στο πρόσωπο.

Ξέρεις πολύ καλά πόσο αγριεύουν και πόσο σύντομα επανέρχονται οι τρίχες με το ξυράφι. Και εκτός αν είσαι άντρας, το γενάκι των τριών ημερών δεν νομίζω πως θα σου ταιριάζει ιδιαίτερα.

2.Κερί

Το κερί τραβά τις τρίχες από τις ρίζα και σου δίνει ένα περιθώριο «καθαρότητας» μερικών εβδομάδων. Ο πόνος… είναι πόνος. Αλλά επειδή μιλάμε για μικρή επιφάνεια, είναι επίσης σύντομος και ανεκτός. Όμως όπως είναι λογικό ερεθίζει αρκετά το δέρμα.

3.Κλωστή

Λιγότερο επίπονο από το κερί, αφήνει το δέρμα σου απαλό και όχι τόσο ερεθισμένο. Απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και δεν το βρίσκεις σε κάθε ινστιτούτο. Είναι όμως ιδανικό για να δώσεις σχήμα στα φρύδια σου.

4.Κρέμες λεύκανσης

Ανοίγουν το χρώμα της τρίχας με αποτέλεσμα να τις κάνουν σχεδόν αόρατες. Μπορείς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι και δεν έχει ιδιαίτερο υψηλό βαθμό δυσκολίας. Αν είσαι ξανθιά είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος.

5.Αποτριχωτικές κρέμες

Μηδέν πόνος και σύντομη διαδικασία. Υπόσχονται μακρά διάρκεια και μακροπρόθεσμη μείωση της τριχοφυΐας. ΑΛΛΑ πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τις οδηγίες αλλιώς μπορεί να πάθεις έγκαυμα ή μόνιμα σημάδια.

6.Το laser καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας οπότε ξεμπερδεύεις μια και καλή. Από την άλλη είναι μια μέθοδος που κοστίζει αρκετά και πρέπει να βρεις ένα ινστιτούτο που εμπιστεύεσαι.

7.Τσιμπιδάκι

Είναι αποτελεσματικό, είναι φθηνό, όχι και τόσο επίπονο και μπορείς να το κάνεις μόνης σο, οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Το μείον είναι πως είναι χρονοβόρο αν μιλάμε για μεγαλύτερες επιφάνειες.

8.Ζάχαρη & λεμόνι

Ακριβώς η ίδια διαδικασία με το κερί, μόνο που γίνεται με φυσικά υλικά. Μια πάστα με λεμόνι και ζάχαρη πάνω στο τριχωτό που θες να αφαιρέσεις. Το βγάζεις τραβώντας το με φορά αντίθετη στις τρίχες. Είναι μια προσωρινή λύση που πρέπει να επαναλαμβάνεις συχνά.

9.Ηλεκτρόλυση

Μετά από μερικές θεραπείες οι τρίχες εξαφανίζονται – μόνιμα. Απαιτεί αρκετό χρόνο και επαναληπτικές θεραπείες, πονάει λίγο αλλά όχι όσο το κερί και κοστίζει αρκετά. Όμως είναι ίσως η αποτελεσματικότερη λύση αν έχεις έντονο πρόβλημα.

10.Δώσε προσοχή στα σημεία

Δεν υπάρχει γυναίκα χωρίς τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, δεν ήρθε το τέλος του κόσμο με 2 τριχούλες. Όμως πρόσεξε τις λεπτομέρειες. Αν βλέπεις ξαφνικές αλλαγές ίσως είναι ορμονικό το θέμα, οπότε καλύτερα να κάνεις μια επίσκεψη στον γιατρό σου. Ανάλογα με το που εντοπίζεται η τριχοφυΐα δείχνει διαφορετικές αιτίες.

 

#τριχοφυΐα #πρόσωπο #tips