Είναι η περίοδος του πιο natural μακιγιαζ και δεν θες να παραφορτώνεις το πρόσωπο σου, αλλά κάτι πρέπει να κάνεις για να φανούν τα χαρακτηριστικά σου.

Δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από μία απλή, διάφανη βάση και σωστά τονισμένες βλεφαρίδες.

1.Αν θες να βάλεις σκιά στα μάτια σου, κάντο πριν περάσεις την .

2.Το ίδιο ισχύει και για το ψαλίδι των βλεφαρίδων. Αν το κάνεις αφού έχεις απλώσει την κινδυνεύεις να σπάσουν ή να δείχνουν στραβές

 

 

3.Κάνε ζικ ζακ. Ξεκίνα από τις ρίζες και πήγαινε προς τις άκρες κάνοντας μικρά ζικ ζακ. Τους δίνεις όγκο και τις ξεμπερδεύεις από τυχόν κόμπους.

4.Με το βουρτσάκι επέμεινε στην βάση τους για να φαίνονται πιο πλούσιες.

5.Αν οι βλεφαρίδες κόλλησαν μεταξύ τους, πάρε ένα καθαρό βουρτσάκι και «χτένισε» τες. Προσπάθησε να τις προλάβεις πριν στεγνώσουν.

 

6.Όσο πιο μαύρη η , τόσο πιο δραματικό θα είναι το αποτέλεσμα.

7.Μην κάνεις δεύτερο πέρασμα αν δεν έχει στεγνώσει το πρώτο. Και ποτέ χωρίς να τις «χτενίσεις» πρώτα. Θέλεις όγκο, όχι κόμπους.

8.Αν θες έντονο – δραματικό – εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πέρασε με ελάχιστη διάφανη πούδρα τις βλεφαρίδες, πριν βάλεις .

9.Λερώθηκες; Πάρε μια μπατονέτα, βάλε πάνω λίγο από το σου και πετά με κυκλική κίνηση βγάλε την μουτζούρα της .

10.Αν θέλεις και δεν έχεις κάποιο , μπορείς να βάλεις λίγη κρέμα ματιών στις βλεφαρίδες σου. Όταν στεγνώσουν καλά πέρνα μια στρώση ενυδάτωση και όγκος.

11.Μην ξεχνάς τις γωνίες των ματιών σου, γιατί εκεί βρίσκονται οι πιο μακριές βλεφαρίδες.

12.Μην περιοριστείς σε μια μόνο . Πέρνα την πρώτη στρώση με την που δίνει μήκος και μόλις στεγνώσει πέρνα μια δεύτερη στρώση με αυτή που δίνει όγκο.

13.Μάθε το μυστικό της κάρτας. Υπάρχουν ειδικά στην αγορά αλλά αν θες να το δοκιμάσεις πάρε μια κάρτα και βάλτη πίσω από τις βλεφαρίδες στο πάνω βλέφαρο. Πέρνα την , πιέζοντας ελαφρά πάνω στην κάρτα. Θα γλιτώσεις από μουτζούρες και θα βάψεις κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά.

14.Φρόντισε τις βλεφαρίδες σου όπως και τα μαλλιά σου. Ενυδάτωσε τες πριν πας για ύπνο με λίγο ελαιόλαδο ή καστορέλαιο.

15.Μην χρησιμοποιείς αδιάβροχη καθημερινά. Η διαδικασία αφαίρεσης μακροπρόθεσμα δημιουργεί ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και οι βλεφαρίδες σου γίνονται πιο αδύναμες.