Εκπτώσεις, εκπτώσεις παντού και ευκαιρία να  να ψωνίσεις την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα ή το αγαπημένο σου make up, σε καλύτερη τιμή! 

 

Αναμφίβολα έχεις πετύχει σε όλα τα ράφια των καταστημάτων και από μια bb cream…cc cream… dd cream (Πανικός! Πόσες θα βγάλουν ακόμα;…) και σε πιάνει άγχος.

 
 
 
 
 
 
 

Αναρωτιέσαι, μήπως να αγοράσω κάτι τέτοιο; Βλέπεις πως έχουν και χρώμα, λες, ας πάρω να δω. Ουσιαστικά ,οι διαφορές τους είναι μικρές, αλλά καλό είναι να επενδύσεις σε αυτή που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.

 
 
BB CREAM
 
 

Η BB cream,η οποία πήρε τα αρχικά της από τους όρους Beauty Balm ή Blemish Balm και πρωτοεμφανίστηκε στην Γερμανία πριν λίγα χρόνια και πρωτοαναπτύχθηκαν στην Ασία, υπόσχεται κάλυψη και ενυδάτωση μαζί. Πιο συγκεκριμένα, η bb cream περιέχει χρωστικές που προσφέρουν μέτρια κάλυψη, έχει αντιοξειδωτικά και αντηλιακή δράση. Υπόσχονται επίσης πως κάνουν λιγότερο εμφανείς τους πόρους, τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες, δίνουν λάμψη και εξισορροπούν την λιπαρότητα.

 

Προσφέρουν λιγότερη κάλυψη από ένα make up,αλλά περισσότερη απ ότι μια απλή κρέμα με χρώμα. Αν λοιπόν ζητάτε κάτι απ τα παραπάνω, η bb cream θα σας φανεί ιδανική. Λάβετε υπόψη πως για περισσότερη κάλυψη ,αλλά και διάρκεια, η πούδρα είναι απαραίτητη. ΚΑΙ φυσικά, το ότι παρέχει αντηλιακή δράση δεν σημαίνει πως μπορούμε να την φοράμε σαν αντηλιακή προσώπου! Μέγα λάθος, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες στην θάλασσα. Πρώτα την κανονική μας αντηλιακή, και έπειτα την bb cream από πάνω, αν το θελήσουμε.

 
 
CC CREAM
 

Η cc cream, που τα αρχικά της σημαίνουν Colour Correcting ή Complexion Corrector, ουσιαστικά στοχεύει στο να καλύπτει κάποια προβλήματα της επιδερμίδας, όπως είναι οι πανάδες, οι κοκκινίλες ,οι δυσχρωμίες κτλ.

 

Πρόκειται για μια ‘’καλύτερη’’ εκδοχή της bb cream, αφού και η ίδια προσφέρει ενυδάτωση , αντηλιακή κάλυψη , μείωση των πόρων και έλεγχο λιπαρότητας και προετοιμάζει το δέρμα για το make up, αν και την χαρακτηρίζουν πιο ελαφριά σαν αίσθηση από την bb cream.

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία όμως θέλει ένα παραπάνω ψάξιμο διότι άλλες εταιρείες cc cream έχουν πολύ χρωματική καλύτερη κάλυψη(από τις bb cream), ενώ άλλες προσφέρουν καλύτερη ρύθμιση της λιπαρότητας, κτλ.

 
 
DD CREAM
 

Άλλη μια κατηγορία κρέμας, που πολλοί την χαρακτηρίζουν σαν υβρίδιο των bb/cc cream μαζί. Η DD cream , με τα αρχικά της να σημαίνουν Dynamic Do All ,είναι ας πούμε η καλύτερη εκδοχή των δύο παραπάνω αφού προσφέρει όσα υπόσχονται οι bb & cc creams,απλά ακόμα καλύτερα και βελτιωμένα. Η DD cream, αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ιδιαίτερα πολύ ακόμα στις αγορές , υπόσχεται αντηλιακή προστασία με SPF 25 αντιγηραντική δράση, με σμίκρυνση των πόρων και των λεπτών γραμμών, ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη στο χρώμα. Η εμφάνισή της λοιπόν δεν είναι (ακόμα, τουλάχιστον) και τόσο επαναστατική, αν και οι διάφορες εταιρείες την λανσάρουν ως η καλύτερη των τριών.

 

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι μια βόλτα στα καταστήματα και να δοκιμάσεις από μόνη σου διάφορες εταιρείες και προϊόντα, έχοντας πάντα στο νου το τι ζητάς. (Αν έχεις για παράδειγμα κάποιες δυσχρωμίες που θες να καλύψεις, ενδεχομένως μια cc cream να σου ταιριάξει ιδανικότατα). Καλή διασκέδαση ( γιατί ναι ,πώς να το κάνουμε , η αναζήτηση και ο πειραματισμός θα είναι πάντα γυναικεία υπόθεση!! )