Καλοί άνθρωποι οι δερματολόγοι, φροντίζουν να ζούμε με ένα καθαρό κούτελο βρε αδερφέ. Τους χρειάζεσαι, τους εμπιστεύεσαι, υπάρχουν όμως και ορισμένα πραγματάκια που ίσως και να μη στα έχουν πει. Ποια είναι αυτά;

1. Πρέπει να αλλάξεις οπωσδήποτε τη διατροφή σου

Όχι, δε θα σου βάλει το μαχαίρι στον λαιμό όπως ο διαιτολόγος, όμως η αλήθεια είναι ότι αν ζεις αποκλειστικά με junk, το δέρμα σου δε θα γίνει ποτέ αυτό που λέμε αψεγάδιαστο. Σπυράκια, θαμπάδα και εξάρσεις ακμής μπαίνουν δυναμικά στο πρόγραμμα, όταν τα φρούτα και τα λαχανικά λείπουν. Sorry αλλά...!

2. Τα περισσότερα προϊόντα είναι για εφήβους

Η ακμή προφανώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στα 30, η αλήθεια είναι όμως ότι τα περισσότερα προϊόντα σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες των εφήβων που υποφέρουν και περισσότερο.

3. Δε χρειάζεται να ξοδεύεις περιουσίες

Πολλοί θα προσπαθήσουν να σου πλασάρουν ως απαραίτητα κάποια πιο ακριβά «εξειδικευμένα» προϊόντα, που δε λέμε ότι δεν κάνουν δουλειά, προφανώς, υπάρχουν όμως κι άλλες λύσεις. Εκτός βέβαια αν αντιμετωπίζεις κάποιο πιο σοβαρό δερματικό πρόβλημα, εκεί ίσως όντως να χρειάζεσαι κάτι πιο στοχευμένο και, συνεπώς, ακριβό. Όπως και να ΄χει, να ψάχνεσαι λίγο και μόνη σου.

4. Πρέπει να καθιερώσεις μια ρουτίνα

Ναι, το ξέρω ότι βαριέσαι, αλλά όπως λέμε ότι αν δε βρέξεις κ**ο δεν τρως ψάρι, έτσι ισχύει και με την περιποίηση του προσώπου σου. Αν δεν το φροντίζεις, θα επαναστατήσει. Ο καθαρισμός και η σωσττή ενυδάτωση πρέπει να μπουν στο ημερήσιο πρόγραμμα, πρωί και βράδυ. Άπαξ και το συνηθίσεις δε θα σου είναι τόσο δύσκολο.

5. Θα χειροτερέψει, πριν καλυτερέψει

Για να ξεφορτωθείς για τα καλά την ακμή και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, πρέπει να ξεφορτωθείς και ό,τι υπάρχει παγιδυμένο μέσα στο δέρμα σου. Τα προϊόντα που καταπολεμούν τα σπυράκια είναι ειδικά σχεδιασμένα για να δρουν σε βάθος, πράγμα που σημαίνει πως θα βγάλουν στην επιφάνεια το σμήγμα προκειμένου να το αποβάλλουν. Όταν λοιπόν παρατηρείς ξεφλούδισμα ή έξαρση της ακμής εν μέσω της αγωγής, σημαίνει ότι κάνει δουλειά όντως, γι’ αυτό μην πανικοβάλλεσαι.