ΣΙΝΕΜΑ

Mad max: Ο Δρόμος της Οργής (Mad max: Fury Road) του Τζορτζ Μίλερ

Με τους Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θέρον, Νίκολας Χουλτ, Χιου Κέις-Μπερν, Τζος Χέλμαν, Νέιθαν Τζόουνς, Ζόι Κράβιτς, Ρόσι Χάντινγκτον-Γουάιτλι, Άμπεϊ Λι

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa. Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe, από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.

Από τον σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ, δημιουργό του μετά-αποκαλυπτικού genre και ιθύνων νου του θρυλικού franchise «Mad Max», έρχεται το «Mad Max: Fury Road», η μεγάλη επιστροφή στον κόσμο του Πολεμιστή του Δρόμου, Μαξ Ροκατάνσκι.

Στον ομώνυμο ρόλο του Mad Max θα δούμε τον Τομ Χάρντι («The Dark Knight Rises»), με την βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θέρον («Monster», «Prometheus») να πρωταγωνιστεί ως η Furiosa. Στην ταινία θα δούμε επίσης τους Νίκολας Χουλτ («X-Men: Days of Future Past»), ως τον Νυξ, Χιου Κέις-Μπερν («Mad Max», «Sleeping Beauty») ως τον Immortan Joe και Νέιθαν Τζόουνς, ως τον Ρίκτους Ερέκτους.

30 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με τον κινηματογραφικό θρύλο που ακούει στο όνομα Mad Max, ο ιδιοφυής σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ ετοιμάζεται να μας διηγηθεί το νέο κεφάλαιο της μετά-αποκαλυπτικής ιστορίας που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής του Τζορτζ Μίλερ, με τον Τομ Χάρντι στον ομώνυμο ρόλο και την Σαρλίζ Θερόν, θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Μαΐου, σε 2D και 3D, από την Tanweer.

Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία (Clouds of Sils Maria) του Ολιβιέ Ασαγιάς

Με τους Ζιλιέτ Μπινός, Κρίστεν Στιούαρτ, Κλόε ΓκρέιςΜόριτς, Λαρς Άιντινγκερ, Τζόνι Φλιν, Άνγκελα Βίνκλερ, Χανς Ζίσλερ

Στο αποκορύφωμα της διεθνούς της καριέρας, η διάσημη ηθοποιός Μαρία Έντερς (Ζιλιέτ Μπινός) δέχεται μια πρόταση για να παίξει σε μία αναβίωση του θεατρικού έργου που την έκανε διάσημη πριν από είκοσι χρόνια. Τότε, όμως, ερμήνευε το ρόλο της Σίγκριντ, μιας ελκυστικής νέας κοπέλας που σαγηνεύει και τελικά οδηγεί στην αυτοκτονία το αφεντικό της, την Ελένα. Τώρα, της ζητείται να αναλάβει τον άλλο ρόλο, εκείνον της μεγαλύτερης σε ηλικία Ελένα. Μαζί με την προσωπική της βοηθό (Κρίστεν Στιούαρτ) αναχωρεί για να ξεκινήσει πρόβες στο Σιλς Μαρία, μια απομονωμένη περιοχή των Άλπεων. Μια νεαρή στάρλετ του Χόλιγουντ με έφεση στα σκάνδαλα (Κλόε Γκρέις Μόριτς) πρόκειται να υποδυθεί το ρόλο της Σίγκριντ, και η Μαρία βρίσκει τον εαυτό της στην άλλη πλευρά του καθρέφτη, πρόσωπο με πρόσωπο με μια διφορούμενα γοητευτική γυναίκα που αποτελεί, στην ουσία, μια ανησυχητική αντανάκλαση του ίδιου της του εαυτού.

Με φόντο το απόκοσμο τοπίο της ομότιτλης περιοχής των Άλπεων, που κόβει την ανάσα, και τους δυσοίωνους σχηματισμούς νεφών που αποτελούν σήμα κατατεθέν της, η ταινία συνιστά επίσης υπόδειγμα εμπνευσμένου και τολμηρού κάστινγκ, αντιπαραθέτοντας την πάντοτε επιβλητική παρουσία της σπουδαίας Ζιλιέτ Μπινός με τις νεαρές Κρίστεν Στιούαρτ και Κλόε Γκρέις Μόριτς, οι οποίες παραδίδουν εδώ τις καλύτερες και πιο απρόσμενες ερμηνείες της έως τώρα καριέρας τους.

Πηγή: Myfilm.gr

EVENTS

3o Bazaar Βιβλίου @ Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει φέτος το τρίτο bazaar βιβλίου, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015. Στο φετινό bazaar διατίθενται 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι:

Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου

Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες

Βασίλης Φωτόπουλος

Ελληνικές θάλασσες

Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση

Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις

Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου

Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα

Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα

Νίκος Εγγονόπουλος. Ο ζωγραφικός του κόσμος

Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου

Οικονομόπουλος. Φωτογράφος κ.ά.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Την Κυριακή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο του bazaar, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη προτείνει στα παιδιά μία πρωτότυπη δράση στην έκθεση «Soloúp. Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel “Αϊβαλί” του Soloúp από τις εκδόσεις Κέδρος.

Μία διαδρομή στον περιπετειώδη κόσμο του σκίτσου, η απόδοση ενός γεγονότος με μαρκαδόρο, η υποταγή του θέματος στον περιορισμένο χώρο του καρέ κι από εκεί στη σελίδα του βιβλίου.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Μουσείο Μπενάκη-Κτήριο της οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου 11854 Αθήνα , 210 3453111 , http://www.benaki.gr/, Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Μαΐου 2015: 10:00-18:00

Διεθνής Ημέρα Μουσείων @ Δήμος Αθηναίων

Με μία σειρά εκδηλώσεων στα Μουσεία και τους πολιτιστικούς του χώρους, από 16 έως 24 Μαΐου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 16 Μαΐου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»|Ωράριο λειτουργιάς 9.00 - 17.00

(Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 210 3243987)

10.00 - 11.00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για παιδιά 5 - 7 ετών με θέμα τη ζωή και το έργο της μεγάλης ελληνίδας λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη.

Τα παιδιά με τη βοήθεια των μουσειοπαιδαγωγών και μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αντιλαμβάνονται το ρόλο και τη σπουδαιότητα των μουσείων στην κοινωνία των ανθρώπων, αντλώντας παράλληλα πληροφορίες για σύγχρονους τρόπους διάσωσης, διατήρησης και διάδοσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 3243987.

12.00 - 16.00: Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» συμμετέχει στη δράση “Open House Athens” για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής στο ευρύ κοινό και το προσκαλεί να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής του Αρχοντικού της Αγγελικής Χατζημιχάλη, το οποίο είναι σχεδιασμένο (1924 – 1927) από το σπουδαίο αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχο και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα αρχιτεκτονικής, όπου συνδυάζεται αρμονικά η παράδοση με τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού.

Κυριακή 17 Μαΐου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»| Ωράριο λειτουργιάς 9.00 - 16.00

(Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 210 3243987)

11.00 - 14.00: Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» συμμετέχει στη δράση “Open House Athens” για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής στο ευρύ κοινό και το προσκαλεί να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής του Αρχοντικού της Αγγελικής Χατζημιχάλη, το οποίο είναι σχεδιασμένο (1924 – 1927) από το σπουδαίο αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχο και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα αρχιτεκτονικής, όπου συνδυάζεται αρμονικά η παράδοση με τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού.

Δευτέρα 18 Μαΐου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»| Ωράριο λειτουργιάς: 9.00 - 21.00

(Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 210 3243987)

19.00 - 20.00: Ξενάγηση από τη λαογράφο του Μουσείου στο Αρχοντικό της Αγγελικής Χατζημιχάλη με αναφορά στη ζωή και το έργο της, αλλά και στο σύνολο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς μέσα από τη λειτουργία των Μουσείων στο πλαίσιο της θεματικής που έχει οριστεί φέτος από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές».

*Εκτός από την προγραμματισμένη ξενάγηση, θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας ατομικές και ομαδικές ξεναγήσεις.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

(Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, τηλ. 210 3452150, 210 3414466)

10.00 – 13.00: Ανοιχτός περίπατος «Τα παλιά επαγγέλματα σε μια γειτονιά της Αθήνας του Μεσοπολέμου» στη μόνιμη συλλογή «Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα»

14.00 – 17.00: Ανοιχτός περίπατος «Παρέα με τον Καραγκιόζη!» στη μόνιμη συλλογή «Φιγούρες Θεάτρου Σκιών Οικογένειας Χαρίδημου»

20.00: Μουσικό δρώμενο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» - Πάρκο Ελευθερίας

(Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ. 210 7224238)

10.00 - 13.00: Γνωριμία με το Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου με αναφορά στη ζωή και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, γνωριμία με τα εκθέματα και τα τεκμήρια της συλλογής, καθώς και με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής.

10.30: Μουσικό δρώμενο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Κτήριο Μεταξουργείου

(Γερμανικού & Μυλλέρου, τηλ. 210 5202420 - 21)

19.30: «Με έμπνευση από τη φύση»

Θεματική περιήγηση στη μόνιμη έκθεση με αφορμή ζωγραφικά έργα, εμπνευσμένα από τη φύση και συζήτηση

20.30: Συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων

Παρασκευή 22 Μαΐου

Δημοτική Πινακοθήκη, Κτήριο Πειραιώς

(Πειραιώς 51, τηλ. 210 5202420, 210 3243023)

19.30 Προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ «Διαδρομή στην ιστορία της Αθήνας»

(Έκδοση: Δήμος Αθηναίων. Παραγωγή:  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (2004). Σκηνοθεσία - μοντάζ: Σπύρος Τσιφτσής)

Συζήτηση – σχολιασμός από την ομάδα Sta.c.o., εικαστικούς της street art και τον σκηνοθέτη.

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαΐου

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Κτήριο Μεταξουργείου

(Γερμανικού & Μυλλέρου, τηλ. 210 5202420 - 21)

11.00 - 12.30 & 13.00 - 14.30: «Ζω - Αναπτύσσομαι – Μαθαίνω – Διαμορφώνω. Έλα να διαμορφώσουμε την Πινακοθήκη του αύριο»

Δράσεις για γονείς και παιδιά στη Μόνιμη Έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3313038.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

As I walked out one morning @ Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η  Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Σουηδού καλλιτέχνη Daniel Egneus που θα διαρκέσει από τις 14 Μαϊου έως τις 6 Ιουνίου 2015.

Στην έκθεση με τίτλο “As I walked out one morning” θα παρουσιαστούν σχέδια και digital prints με θέμα την Αθήνα, μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη. Με έναυσμα το προσωπικό του καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι του, το γραφείο του και αντίστροφα, ο Daniel Egneus ξεκίνησε να εικονογραφεί τους αθηναϊκούς περιπάτους του˙ την οδό Πιττακή, την Αθηνάς, την πλατεία Αγ.Ειρήνης, τη Βαρβάκειο αγορά και ένα σωρό ακόμα δρόμους, ψάχνοντας τις λεπτομέρεις, τον απόηχο του γαλάζιου ουρανού πάνω στα κτήρια, τη γοητεία της ομορφιάς με την ασχήμια της μαζί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Το θέμα της δουλειάς μου γι’αυτή την έκθεση ήταν «Δες την Αθήνα πριν πεθάνεις• εάν δεν σε σκοτώσει η ζέστη, τότε σίγουρα θα το κάνουν τα αυτοκίνητα». Εφόσον όμως είμαι ακόμα ζωντανός, μετά από όλους τους ψυχαναγκαστικούς περιπάτους μου στην Αθήνα άλλαξα θέμα. (...) Όλα μου τα σχέδια είναι βγαλμένα από καθημερινές σκηνές, από ανθρώπους που ζουν από την καθημερινότητά τους ώς το σύστημα εξαερισμού της οδού Πραξιτέλους ή από το «ταξίδι» μου μερικές φορές προς το λιμάνι του Πειραιά.»

Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα,  210 3608278, Ώρες Λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 και Σάβ. 11.00 –14.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

ΘΕΑΤΡΟ

Κ. Π. Καβάφης @ Θέατρο Δημήτρης Χορν

Το Θέατρο Δημήτρης Χορν παρουσιάζει από 13 Μαΐου, την παράσταση "Κ.Π. Καβάφης - Αυτοβιογραφούμενος", βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια του ποιητή καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από πολύ κοντά.

Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος "σκηνοθέτης" της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Έργο που υποστήριζε άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως, υποδυόμενος διάφορους ρόλους, ως πολυτάλαντος "ηθοποιός" στο ρόλο της ζωής του.

Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι "διάλογοι" του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται.

Οι επιθυμίες, οι αναμνήσεις και οι αναζητήσεις του, εκφράζονται μέσα από τη σοφία, το καυστικό χιούμορ και τη λεπτή ειρωνία του. Οι μύχιες σκέψεις του και τα άγνωστα κείμενα του Ποιητή, τόσο διαχρονικά που μοιάζει να γράφτηκαν σήμερα, μιλούν κατευθείαν στον σύγχρονο άνθρωπο. Η κατάβαση στην πηγή της ποιητικής του δημιουργίας, που διαχρονικά συνεχίζει να ταξιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στην «Ιθάκη» τους.

Μία μοναδική θεατρική γνωριμία με τον πιο διάσημο «Άγνωστο» της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ποίησης, μέσα από το ποιητικό υποκριτικό στίγμα του Κωνσταντίνου Τζούμα.

Συντελεστές:

Σύνθεση κειμένου - Σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης

Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Παίζουν: Τέλης Ζώτος, Αλέξανδρος Νταβρής, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Τσιώμου,

Ρούλα Αντωνοπούλου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Αλέκα Ράπτη, Κώστας Βασιλόπουλος, Μπέττυ Λυρίτη. Αφηγητής: Δημήτρης Βίκτωρ

Αμερικής 10, Κολωνάκι, 2103612500 Μέρες και ώρες παραστάσεων: από 13 έως 31 Μαΐου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή στις 20.00, Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16€ κανονικό | 14€ εξώστης και μειωμένης ορατότητας | 12€ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών, Σάββατο & Κυριακή: 18€ κανονικό | 16€ εξώστης και μειωμένης ορατότητας | 12€ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65

ΦΑΓΗΤΟ-ΠΟΤΟ

Ψαράδες

Η γαστρονομική αποθέωση του ψαριού. Μια εκλεπτυσμένη και καλλιτεχνική περιποίηση των θαλασσινών για γεύσεις μοναδικές. Πιάτα όπως λαβράκι σοτέ με μαρμελάδα παν­τζαριού και τσάτνεϊ από φινόκιο, κριθαρότο με σουπιές στο μελάνι τους ή με καραβίδες, σκαλοπίνια φρέσκου τόνου με λάδι τρούφας και καπνιστή μελιτζάνα, ελιοπιτάκια με ανθότυρο με άγρια ρίγανη και μαρμελάδα ντομάτας είναι ενδεικτικά για την γευστική εμπειρία.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888, Τιμές: € 25 - 30

Ark

Το πρώτο μαγαζί στον Αστέρα Γλυφάδας ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 14/5 με ένα αντικέ-ρουστίκ ντεκόρ, τον Γιάννη Μπαξεβάνη να φτιάχνει στην κουζίνα πιάτα όπως  γαυράκι με χαρουπόψωμο, σαρδέλες πάνω σε συκόφυλλο με κολοκυθάκι τουρσί, καλαμαράκι με ταμπουλέ και χούμους, ψάρια ημέρας στη σχάρα και τον Τεό Σπυρόπουλο να κάνει παπάδες πίσω από τη μπάρα με μερικά ιδιαίτερα cocktails, ενώ μπορείς πάντα να έρθεις και για τον specialty coffee του.

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, Γλυφάδα,  2108948882

Budoo

Ταϊλανδέζικο bar-restaurant που θα ανοίξει επίσημα σε λίγες μέρες στην Λέκκα, ετοιμάζεται να προσφέρει άλλη μια έθνικ επιλογή σε ένα κέντρο που έχει γεμίσει από απωανατολίτικες γεύσεις.

Λέκκα 14, Σύνταγμα, Κέντρο, 2103313845

DJ SETS/LIVE/PARTY

15/5: TrashFormers All Stars - 11th year anniversary @ Fuzz Live

To μεγάλο επετειακό πάρτι της ομάδας Trashformers. Live εμφανίσεις από τους Γιώργο Λεμπέση, Στέλλα Γεωργιάδου, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Δημήτρη Μεντζέλο κ.ά. Επίσης DJ sets, VJ sets, διαδραστικά happenings και, όπως πάντα, ανελέητο κέφι και μουσικές από την δεκαετία του ’90.

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος, 2103450817, Ώρα: 23:00, Είσοδος: 10€

16/5: Deep Phase presents Stefano Noferini @ Vice Versa

Deep Phase + Vice Versa υποδέχονται και καλωσορίζουν τον Stefano Noferini, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής και master της Ιταλικής tech house σκηνής, καθώς και ιδρυτή μιάς από τις πλέον επιτυχημένες δισκογραφικές, την Deeperfect Records.

Ανάμεσα στους djs που κατέχουν τον χρυσό τρόπο να εξουσιάζουν με την μουσική τους ένα club και να ανατινάζουν το dancefloor, ο Stefano Noferini είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το ότι ένα αληθινό ταλέντο πάει πάντα προς την κορυφή.

Φυσικά ο Stefano είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους σε πωλήσεις στο beatport, έχοντας πολλές #1 θέσεις σε σχεδόν κάθε μουσικό είδος. Η μουσική του και τα remix του παίζονται και τοποθετουνται στα charts από ένα μεγάλο εύρος ταλαντούχων Djs και από την εμπορική αλλά και από την underground κοινότητα. Δύο από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του είναι τα “flash” και “Let The Bass”. Που έχουν κυκλοφορήσει από την δισκογραφική του Deeperfect records και έφτασαν στο #1 στο Beatport Tech House chart. Ο Stefano κυκλοφορεί παραγωγές του και σε άλλες κορυφαίες δισκογραφικές όπως η Toolroom Records και Spinnin Records, και βρέθηκαν στο top ten του Beatport.

Έχει επίσης ονομαστεί “Breakout Artist of the Year” το 2010, και ήταν υποψήφιος σαν “Artist of the Year” το 2011, αλλά τα καλύτερα ήρθαν το 2013: το κομμάτι του “Goes On” σε συνεργασία με τον Umek, έχοντας φτάσει στο top ten του Beatport, κέρδισε το τίτλο Best Minimal/Techno Track Award στα International Dance Music Awards (IDMA). Πέρασε επίσης και τα όρια της εμπορικής σκηνής προσπερνώντας καλλιτέχνες όπως Pitbull, Shakira, Lady Gaga και Beyoncé φτάνοντας το #1 hit στο Billboard’s Hot Dance chart.

Ευρυμέδοντος 3 / Γκάζι, Ώρα: 00:00Τιμές εισόδου: 8 ευρώ έως τις 02:00, 10 ευρώ μετά τις 02:00

Meltdown presents Kassem Mosse @ Six D.O.G.S.

Ένας από τους πλέον legit εκπροσώπους του σύγχρονου underground χορευτικού ήχου επιστρέφει στην Αθήνα για το παρθενικό του live performance. Στο booth θα βρίσκονται ακόμη οι residents του Meltdown Manu, Saradis και Retro:grade, οι οποίοι θα αναλάβουν να ανοίξουν και να κλείσουν τη βραδιά.

Αβραμιώτου 6-8, Είσοδος 6€