Τώρα πια που πήρε ποδήλατο και η κουτσή Μαρία, ήρθε η ώρα να αλλάξεις μέσο μετακίνησης. Η νέα τρέλα είναι τα πατίνια και εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας!

Τι περισσότερο έχει η παραλιακή του L.A., δηλαδή όπου όλοι κυκλοφορούν πάνω στα roller τους από το δικό μας παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου ή ακόμα και τον παράδρομο της Κηφισίας;  

Δεν είναι όμως δύσκολο να μάθω;

Η αλήθεια είναι ότι τα πατίνια δεν είναι κάτι που μπορείς να φορέσεις και να αρχίσεις να ρολάρεις από μόνη σου χωρίς να σου δείξουν πώς να το κάνεις –δηλαδή μπορείς, αλλά θα το πληρώσεις με πολλές τούμπες και πιθανούς τραυματισμούς. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να παρακολουθήσεις μαθήματα. Τα βασικά (πώς να ισορροπείς, να προχωράς, να στρίβεις και να σταματάς) θα τα μάθεις μέσα σε ένα-δυο μαθήματα, αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται επιμονή και εξάσκηση για να του πάρεις τον αέρα και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.

Κι αν δεν έχω δικά μου rollers, πρέπει να αγοράσω;

Εάν θέλεις να δοκιμάσεις χωρίς πρώτα να βάλεις το χέρι στην τσέπη -αρκετά βαθιά είναι η αλήθεια, καθώς ένα ζευγάρι inline skates (ξέρεις, αυτά με τα ροδάκια στη σειρά)  μαζί με κράνος, προστατευτικά και λοιπά αξεσουάρ θα σου στοιχίσουν κάτι παραπάνω από 100 ευρώ (αρκετά πιο φθηνά, ωστόσο, από ένα ποδήλατο)– μπορείς να επικοινωνήσεις με τον αθλητικό σύλλογο Ώθηση ή την ακαδημία ILSA (In Line Skating Academy) και να συνεννοηθείς για να νοικιάσεις τον εξοπλισμό.

Οι πρώτοι έχουν σαν τόπο συνάντησης και εξάσκησης ένα χώρο πίσω από το γήπεδο του TaeKwoDo στο Φάληρο (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο) και οι δεύτεροι προπονούνται κάθε Τετάρτη στις 19:00 και κάθε Σάββατο στις 16:00 στην είσοδο του ΟΑΚΑ κάτω από την αψίδα Καλατράβα

Θα κάψω και καμιά θερμίδα;

Μόνο μία; Με το inline skating θα κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες στο μισάωρο, ενώ θα γυμνάσεις απίστευτα μηρούς, τετρακέφαλους και γλουτούς!

Δες μια ειδυλλιακή προπόνηση με φόντο τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, κι αν δεν πειστείς να ξεκινήσεις, άστο καλύτερα, βρες άλλο χόμπι: