Ωρα για μάθημα! Ξέρουμε ότι είσαι μια σωστή beauty addict, αποκλείεται όμως να μην κάνεις κι εσύ μερικά λαθάκια. Διάβασε παρακάτω και αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σε κάποιο (ή κάποια) από αυτά, δες τι μπορείς να κάνεις για να τα διορθώσεις.

Πίνεις πολύ από καλαμάκι

Από τη μία, είναι καλό να χρησιμοποιούμε καλαμάκια γιατί έτσι μειώνονται οι λεκέδες από καφέ, κρασί και χυμούς στα δόντια. Και δε χαλάει και το κραγιόν μας. Από την άλλη, το να πίνεις συνέεεχεια από καλαμάκι μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες και λεπτές γραμμές γύρω απ’ τα χείλη, λόγω της κίνησεις που κάνεις για να ρουφήξεις το ρόφημά σου.

Τι να κάνεις: Συνέχισε να χρησιμοποιείς καλαμάκια, απλώς προσπάθησε να ρουφάς από την άκρη και όχι απ’ το κέντρο. Θα δείχνει λίγο αστείο αλλά θα γλυτώσεις τις ρυτίδες!

Στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα

Και με τι να τα στεγνώσεις, θα μου πεις. Με ένα μακό, θα σου πω εγώ. Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα βρίσκονται στην πιο ευαίσθητη φάση τους, επομένως το να τα τρίβεις με μανία με την πετσέτα όχι μόνο προκαλεί σπάσιμο στην τρίχα αλλά ευνοεί και το φριζάρισμα.

Τι να κάνεις: Ένα μαλακό φανελάκι που δε χρησιμοποιείς πια είναι η καλύτερη λύση. Άσε που απορροφά και περισσότερη υγρασία.

Πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί

Κι όμως. Το να ακολουθείς το πρωί την ίδια τακτική με το βράδυ, να καθαρίζεις δηλαδή το πρόσωπό σου με δυνατά καθαριστικά και scrubs, μάλλον κακό είναι παρά καλό. Κι αυτό γιατί αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας πριν καλά καλά ξεκινήσει η μέρα σου. Ο καθαρισμός που κάνεις το βράδυ είναι διαφορετικός, αφού προετοιμάζει την επιδερμίδα σου για την ανανέωση που γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν επανέρχεται το pH της και παράγεται κολλαγόνο. Γιατί να τα καταστρέψεις όλα αυτά το πρωί;

Τι να κάνεις: Πολύ απλό. Χρησιμοποίησε μόνο χλιαρό νεράκι προκειμένου να αναζωογονήσεις το πρόσωπό σου το πρωί και ύστερα συνέχισε κανονικά με τις κρέμες και το αντηλιακό σου. Έτοιμη!

Απολεπίζεις σα να μην υπάρχει αύριο

Ναι, το scrub είναι καλό και απαραίτητο, αφού απαλλάσει την επδιερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και την αφήνει  λαμπερή και λεία, χρειάζεται ένα μέτρο όμως. Το να απολεπίζεις κάθε μέρα το δέρμα σου, τρίβοντας μάλιστα δυνατά και με επιμονή, μάλλον αντίθετα αποτελέσματα θα σου φέρει.

Τι να κάνεις: Ξεκινώντας από το πρόσωπο, μία φορά την εβδομάδα είναι ok. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, πόσεξε μην το παρακάνεις γιατί η υπερβολική απολέπιση θα προκαλέσει έξτρα λιπαρότητα και σμήγμα. Όσο για το σώμα σου, μπορείς να το απολεπίζεις και 2 φορές την εβδομάδα, αρκεί να χρησιμοποιείς scrubs φιλικά προς την επιδερμίδα, με λεπτούς κόκκους, προκειμένου να αποφεύγεις τους ερεθισμούς.

Βάζεις και βγάζεις το βουρτσάκι της μάσκαρα

Ναι, σε βοηθάει να μαζέψεις περισσότερο προϊόν, δημιουργεί όμως και βακτήρια! Άσε που κάνει τη μάσκαρα να στεγνώνει λόγω του αέρα που μπαίνει.

Τι να κάνεις: Πριν βγάλεις το βουρτσάκι, στριφογύρισέ το μέσα στη συσκευασία προκειμένου να πιάσεις αρκετό προϊόν και στη συνέχεια εφάρμοσέ τη στα μάτια σου χωρίς να το ξαναβάλεις, παρά μονο για να το κλείσεις.

Ξεχνάς τον λαιμό

Είμαι σίγουρη ότι όταν απλώνεις την ενυδατική ή το αντηλιακό σου, σταματάς πάντα στο σημείο κάτω από το πηγούνι. Μα γιατί; Ο λαιμός είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που δείχνουν την ηλικία, επομένως αν δεν τον φροντίζεις όπως πρέπει  τώρα, θα τρέχεις μετά.

Τι να κάνεις: Κόλλησε ένα post it στον καθρέφτη σου το οποίο θα σου υπενθυμίζει να συμπεριλάβεις και τον λαιμό στην καθημερινή περιποίησή σου. Εφάρμοζε τα προϊόντα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω προκειμένου να αποτρέψεις την χαλάρωση.