ΣΙΝΕΜΑ

Οι Εκδικητές: H Εποχή του Ultron (Avengers: Age of Ultron) του Τζος Γουέντον

Με τους: Σκάρλετ Γιόχανσον, Άαρον Τέιλορ - Τζόνσον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουορθ, Κρις Έβανς, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Κόμπι Σμόλντερς, Τζέρεμι Ρένερ, Μαρκ Ραφάλο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Χέιλι Άτγουελ, Πολ Μπέτανι, Άντι Σέρκις, Λου Φερίνο (φωνή), Τζέιμς Σπάντερ (φωνή), Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σταν Λι, Ντον Τσιντλ

Όταν ο Tony Stark, μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D., προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Για την ακρίβεια, πάνε εντελώς στραβά, καθώς δημιουργεί τον Utron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που, όμως διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. Οι πανίσχυροι υπερασπιστές του πλανήτη Γη πρέπει να συνασπιστούν κατ’ επειγόντως, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καθώς ο μοχθηρός Ultron εγείρεται εναντίον της ανθρωπότητας, οι Εκδικητές είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποκρούσουν τα φρικτά σχέδιά του. Περίεργες και ύπουλες συμμαχίες θα προκύψουν και θα προλειάνουν το έδαφος για μια μοναδική παγκοσμίου βεληνεκούς τιτανομαχία. Μετά την πρώτη άκρως επιτυχημένη επική περιπέτεια «Εκδικητές» η Marvel παρουσιάζει τη συνέχεια της πιο ηρωικής μάζωξης σούπερ ηρώων που έγινε ποτέ: “Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron”. Στα χνάρια της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της πρώτης ταινίας, η Marvel επιστρατεύει και πάλι τους ατρόμητους Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson) και Hawkeye (Jeremy Renner) για να συνεχίσουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, να προστατεύουν τον πλανήτη μας. Απέναντί τους θα συναντήσουμε τους Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) και Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), αλλά και τους Ultron με την απόκοσμη φωνή και όψη –με τη μέθοδο του performance capture- του James Spader και τον Vision, που ενσαρκώνει ο Paul Bettany. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει και πάλι ο Joss Whedon, ενώ στα ηνία της παραγωγής βρίσκεται -κλασικά για τις ταινίες της Marvel- ο Kevin Feige.

Mommy του Ξαβιέ Ντολάν

Με τους Αν Ντορβάλ, Σουζάν Κλεμάν, Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν, Αλεξάντρ Γκογιέ, Πατρίκ Ιάρ, Μισέλ Λιτουάκ, Βιβιάν Πακάλ, Ναταλί Χέιμελ-Ρόι

Μια δυναμική χήρα αναγκάζεται να επωμιστεί μόνη της όλο το βάρος της ευθύνης του ταραχοποιού, υπερκινητικού και συχνά βίαιου 15χρονου γιου της. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη και παλεύοντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές προκλήσεις και στις απρόβλεπτες ανάγκες του σπιτικού τους, που δοκιμάζουν διαρκώς τη σχέση τους, η Κάιλα, η παράξενη νεοφερμένη γειτόνισσα από το απέναντι σπίτι, προσφέρει καλοπροαίρετα τη βοήθειά της. Καθώς η παρουσία της στη ζωή τους γίνεται ολοένα και πιο έντονη, σταδιακά οι τρεις τους μοιάζουν να βρίσκουν μια νέα αίσθηση ισορροπίας, και μαζί ανακτούν τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Γυναίκα από Χρυσό (Woman in Gold) του Σάιμον Κέρτις

Με τους Έλεν Μίρεν, Ράιαν Ρέϊνολντς, Ντάνιελ Μπριλ, Τσαρλς Ντανς, Κέιτι Χολμς, Μαξ Άιρονς, Τατιάνα Μασλάνι, Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν, Νέβε Γκάτσεφ

Εξήντα χρόνια μετά την απόδρασή της από τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία ηλικιωμένη Εβραία γυναίκα, η Μαρία Άλτμαν (Έλεν Μίρεν), ξεκινά την προσπάθειά της να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που κλάπηκαν από τους Ναζί, μεταξύ των οποίων ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ, «Portrait of Adele Bloch-Bauer I». Μαζί με τον άπειρο αλλά τολμηρό νεαρό της δικηγόρο (Ράιαν Ρέινολντς), αρχίζει μια μεγάλη μάχη που τους φέρνει στην καρδιά του αυστριακού καθεστώτος και το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α., και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν. Η προσωπική της μάχη θα διορθώσει ένα άδικο που έστεκε για δεκαετίες και θα αποδείξει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεκτίμητη.

1001 Γραμμάρια του Μπεντ Χάμερ

Με τους Αν Νταλ Τορπ, Λοράν Στοκέρ, Περ Κρίστιαν  Έλεφσεν

Πολλοί μπορεί να μη το γνωρίζουν, αλλά σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάσης ζωής.

ΕΚΘΕΣΗ

Adhocracy @ Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Προχωρώντας πέρα από την ιδέα του «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-It-Yourself) και τη μόδα των αυτοσχέδιων πολεοδομικών πρακτικών (Tactical Urbanism), η έκθεση Adhocracy στη Στέγη αναδεικνύει τα επιτεύγματα δημιουργών που καθοδηγούνται από τη βούληση να αλλάξουν το σύστημα, αλλάζοντας τον τρόπο που οι ίδιοι φτιάχνουν πράγματα. Περιλαμβάνει παραδείγματα κατασκευαστών που το έργο τους υιοθετεί τον σχεδιασμό ανοικτού κώδικα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδέα των κοινών σε σχέση με την παραγωγή. Ο χώρος παραγωγής επεκτείνεται από το εργαστήριο στον δρόμο και στην ίδια την πόλη. Η διαδικασία του σχεδιασμού και ο τρόπος με τον οποίο ορίζουμε ένα προϊόν επηρεάζεται όχι μόνο από τις συνθήκες εργασίες, αλλά και από την ανάπτυξη νέων, εναλλακτικών παιδαγωγικών μεθόδων. Καθώς δίνεται έμφαση στη διαδικασία παρά στο τελικό αντικείμενο, γίνεται δυνατή η υπονόμευση του οικονομικού συστήματος που βασίζεται στον καταναλωτισμό. Η έκθεση Adhocracy στην Αθήνα δεν θα αποκαλύψει μόνο τους σύγχρονους, εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής και τις κοινωνικοοικονομικές πραγματικότητες του σχεδιασμού, αλλά αποσκοπεί επίσης στην κοινοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων και μεθοδολογιών, καθώς και στη γόνιμη ανταλλαγή κοσμοαντιλήψεων και κριτικής κατανόησης της εργασίας, των προϊόντων και της εκπαίδευσης.

Η έκθεση Adhocracy στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών αποτελεί εξέλιξη της έρευνας που ξεκίνησε για την 1η Biennale Design της Κωνσταντινούπολης, το 2012, με επιμελητή τον Joseph Grima και συνεργάτες επιμελητές την Ethel Baraona Pohl, τον Elian Stefa και την Pelin Tan. Η έκθεση έχει επίσης παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη (New Museum, 2013) και το Λονδίνο (LimeWharf, 2013).

Στην ελληνική εκδοχή της έκθεσης υπάρχουν και νέα έργα μετά από ανοιχτό κάλεσμα της Στέγης για τη διαδικασία επιλογής έργων (με 173 υποβολές συμμετοχής από όλο τον κόσμο).

Ο John Huizinga έγραψε το 1938: «Νομίζω πως μετά τον Homo Faber, και στο ίδιο επίπεδο με τον Homo Sapiens, ο Homo Ludens, ο Παίζων Άνθρωπος, αξίζει μια θέση στην ονοματολογία μας». Από την ίδια της τη φύση, η Adhocracy είναι μια φιλοπαίγμονα φιλοσοφία που μπορεί να ευδοκιμήσει σε διαδικασίες διασκέδασης. Η συνεργασία με άλλους προϋποθέτει αλληλεπίδραση, ανταλλαγή, τριβή και διασκέδαση. Το να διασκεδάζεις όμως είναι κάτι σοβαρό. Διότι η αλλαγή του συστήματος, με την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αξιολογούμε, παράγουμε και διανέμουμε τα πράγματα, καθώς και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και επηρεάζουμε το περιβάλλον, είναι ένα καθήκον που απαιτεί ένθερμη αφοσίωση. Συχνά, οι αρχικές συνθήκες “ad-hoc” οργανισμών καθορίζονται από συγγένειες, όταν μια ομάδα ανθρώπων με ένα παρόμοιο ενδιαφέρον ή ένα κοινό πρόβλημα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να οραματιστούν την επίλυσή του. Όταν εξαφανιστεί ο φόβος της αποτυχίας και της σύγκρουσης και το μυαλό είναι ανοιχτό να μπει σε μια διαδικασία δοκιμής και λάθους, τότε δημιουργείται μια χαρούμενη αίσθηση. Αυτή είναι η τέλεια κατάσταση για τον νου να σκεφτεί το αδιανόητο και, συνεπώς, να σχεδιάσει άλλες δυνατότητες, να δημιουργήσει άλλους κόσμους. Σε αυτό το σημείο εξέλιξης της Adhocracy εξακολουθούμε να διατηρούμε τον ισχυρισμό του Σέντρικ Πράις: «Απλώς δεν έχουμε μάθει πώς να απολαμβάνουμε τη νέα μας ελευθερία: πώς να μετατρέπουμε τα μηχανήματα, τα ρομπότ, τους υπολογιστές και τα ίδια τα κτίρια σε όργανα ευχαρίστησης και απόλαυσης».

Η έκθεση και το συμπόσιο Adhocracy στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα εστιάσουν στη σχέση του σχεδιασμού με την κοινωνία, στο ευρύτερο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσέγγισης, ενώ συγχρόνως θα αναδείξουν τη δυναμική της εγχώριας σκηνής στους τομείς των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού αντικειμένων. Το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο προκειμένου να αποκαλυφθούν οι οικουμενικές και οι διατοπικές συνθήκες τόσο της σύγχρονης όσο και της μελλοντικής εποχής. Πρόκειται για μια ευκαιρία αντικειμενικής αξιολόγησης των πραγματικών κρίσιμων συνθηκών και της επίδρασής τους στην πόλη και την κοινωνία, που αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως γεωγραφικού στίγματος.

Διοργάνωση: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση, Χρήστος Ι. Καρράς

Επιλέλεια έκθεσης: dpr-barcelona (Ethel Baraona Pohl, César Reyes Nájera) & Pelin Tan

Συνεπιμέλεια έκθεσης: Πάνος Δραγώνας

Συντονισμός: Κωνσταντίνα Σουλιώτη

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός & επίβλεψη: Πάνος Δραγώνας & Βαρβάρα Χριστοπούλου

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα , +302109005800 , http://www.sgt.gr/, Διάρκεια έκθεσης 29 Απριλίου – 5 Ιουλίου 2015, Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά, 12:00-21:00, Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

Ο σεισμός στη Χιλή @ Bios

Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο Χερώνυμο και Γιοζέφα το 1807 μέσα από την φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ έχει να κάνει με τον έρωτα των δύο χαρακτήρων και την επανένωσή τους κατά την διάρκεια του μεγάλου σεισμού στην Χιλή το 1647. Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους ήρωες, τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία, για να οδηγηθούν ωστόσο λίγο αργότερα σε ένα τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού. Η νουβέλα αυτή του Χάινριχ Φον Κλάιστ ανεβαίνει επί σκηνής για πρώτη στην Ελλάδα. Mετά την Πενθεσίλεια, o Aκύλλας Καραζήσης επιστρέφει με ένα κείμενο του ίδιου συγγραφέα και μια ομάδα νέων ηθοποιών, τέσσερις εκ των οποίων ήταν μαζί του και στην Πενθεσίλεια. Οι ηθοποιοί είναι απόφοιτοι του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών.

Μετάφραση: Θοδωρής Δασκαρόλης, Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης, Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Ονησιφόρου, Κατερίνα Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Πειραιώς 84, 10435 Αθήνα , +302103425335 , http://www.bios.gr/, Από 30 Απριλίου μέχρι 24 Μαΐου 2015, Τετάρτη έως Κυριακή, στις 20.30, Εισιτήριο: 10€

Οδός Πολυδούρη @ Θέατρο Θησείον

Η «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, ο μονόλογος για το δρόμο που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου, που συγκίνησε το κοινό την περασμένη σεζόν, ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου για δέκα μόνο παραστάσεις. Η παράσταση συμπαραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζεται από τις 15 Οκτωβρίου. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γκόνης. Στο ρόλο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη η Ιωάννα Παππά.

Επί σκηνής η ποιήτρια λίγο πριν πεθάνει. Με ψυχοπομπό ένα αντιφυματικό ραδιοφωνικό μήνυμα της εποχής να της μετράει τις ώρες, η Μαρία Πολυδούρη ξηλώνει το φόρεμά της μέχρι να μείνει γυμνή και ταυτόχρονα μονολογεί, εσωστρέφεται, εξωστρέφεται, χορεύει φοξ τροτ, τραγουδάει Αττίκ και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το «μύθο» της, συχνά χωρίς την συγκατάθεσή της: Στο κοινό που την ταύτισε με τον Καρυωτάκη και περιορίστηκε στη μελοδραματική εκδοχή της ερωτικής της ιστορίας. Στους μολυσματικούς νοτιάδες της Καλαμάτας που επηρέασαν την ποίηση της παιδιόθεν, στην τρέλα της παρισινής ζωής που επέσπευσε το θάνατο από φυματίωση. Στην μητέρα της που προετοίμασε τον ανήσυχο χαρακτήρα της μέσα από πρώιμες φεμινιστικές αναζητήσεις της Καλλιρόης Παρρέν. Στον ίδιο τον Καρυωτάκη που έμεινε αμετακίνητος στην ενόρμηση θανάτου κακοποιώντας τον έρωτά της και αγνοώντας το κάλεσμα της ζωής.

«Σ’ αυτόν τον πολυφωνικό μονόλογο η Μαρία Πολυδούρη θα ανακαλέσει την ηχητική μπάντα των παιδικών της χρόνων και μέσα από μια οικογενειακή γιορτή θα εμπλέξει στην υπόθεσή της τον μισογύνη Ροϊδη, τον ανοιχτόμυαλο Παλαμά, τον σκεπτικιστή Καρκαβίτσα και τον παραδοξολόγο Καμπούρογλου, οι οποίοι παρίστανται στη σκηνή ex absentia», σημειώνει η συγγραφέας, Ρούλα Γεωργακοπούλου.

«Δεν πρόκειται για μια προσωπογραφία της Μαρίας Πολυδούρη», εξηγεί ο σκηνοθέτης, Θοδωρής Γκόνης. «Πρόκειται για το δρόμο που άνοιξε η Μαρία Πολυδούρη, την οδό που κατοικείται απ’ όλες τις γυναίκες του κόσμου, από την Κλεαρέτη Δίπλα- Μαλάμου έως τη Sylvia Plath. Απ’ όλες τις ποιήτριες του κόσμου. Έχοντας αυτό σαν οδηγό, σαν GPS- κι έναν μονόλογο Λερναία Ύδρα-, βρεθήκαμε ηθελημένα πολύ μακριά της, για να καταλάβουμε τελικά πως η απόσταση είναι που σε φέρνει κοντά σε ένα τέτοιο πρόσωπο. Η απόσταση σου επιτρέπει τη συνάντηση».

Συντελεστές: Κείμενο: Ρούλα Γεωργακοπούλου, Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης, Παίζει η Ιωάννα Παππά

Τουρναβίτου 7, Ψυρρή , ΑΘήνα , 2103255444 , http://www.theseum.gr/, Από 16 Απριλίου έως 17 Μαΐου 2015, Πέμπτη έως Κυριακή, στις 21.15, Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά, Εισιτήρια: Κανονικό: 12€, Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 10€

ΠΟΤΟ-ΦΑΓΗΤΟ

Noel

Έκανε επίσημα εγκαίνια την περασμένη Πέμπτη και προστέθηκε στη μακριά λίστα της Κολοκοτρώνη. Ένας κακός χαμός γίνεται της πρώτες μέρες για ένα μαγαζί που θυμίζει Χριστούγεννα στην καρδιά της Άνοιξης και αυτό δεν ξέρω πως θα το πάρετε. Ένα μαγαζί passepartout, από τα πολλά που έχεις δει, για καφέ, φαγητό και ποτό. Μουσικές πιο fnuk, jazz, οπότε μην περιμένεις να ανακαλύψεις την πυρίτιδα.

Κολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο,  2112159534

Ω3 Fresh Seafood

Ψάρι, ψάρι, ψάρι. Από το όνομα το καταλαβαίνεις. Και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου αλλού. Άνοιξε στο Πασαλιμάνι επίσης πρόσφατα και είναι ένα ψαρομεζεδοπωλείο. Σε ένα χώρο που μοιάζει νησί και με θάλασσα-πράσινο στα πέριξ, ο συνεργάτης της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου, Δημήτρης Νίκολης, έχει φτιάξει ένα μενού όπου θα συναντήσετε από λιαστό χταπόδι, τραγανό φιλέτο κουτσομούρας, συμιακό γαριδάκι με καπνιστό αλάτι, σουβλάκι ή burger σολομού μέχρι θαλασσινά ριζότο και ζυμαρικά.

Aγγέλου Μεταξά 7-9, Πασαλιμάνι

Akanθus Opening

Το αγαπημένο στέκι της παραλιακής για την θερινή σεζόν ανοίγει στις 30 Απριλίου, στο χώρο που μετακόμισε πέρσι και άρεσε πολύ. Στην Ακτή του Ήλιου το μουσικό μενού περιλαμβάνει Sex Me Up (κάθε Τετάρτη ) τα καλοκαιρινά live του Θοδωρή Φέρρη (κάθε Πέμπτη), το Suxu Muxu party (Παρασκευές ) καθώς και τα Loud & Proud parties (Κυριακές).  Υπάρχει και διαθέσιμη κουζίνα με τον σεφ ο Δημήτρης Παυλίδης να κινείται πάντα σε μεσογειακό δρόμο με προτάσεις όπως μελένιο χταπόδι με καπνιστή φάβα, χαλούμι με μαρμελάδα ροδάκινου και δυόσμο, ταλιατέλες με θαλασσινά, σολομό με πουρέ αρακά με εστραγκόν κ.α.

Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, στάση τραμ Καλαμάκι-Ζέφυρος

DJ SETS/PARTY/LIVE

30/04: Yes it does!! Sure it does!! @ Ρομάντσο

Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια από τότε που μια παρέα φίλων έκανε ένα party για τους φίλους της στο Art Tower και μετά ακόμα ένα στο Trova. Στα χρονιά αυτά πολλά άλλαξαν, από τη σύνθεση της ομάδας, μέχρι την καθημερινότητα (σχεδόν) όλων μας.

Ωστόσο μερικά πράγματα έμειναν απαράλλακτα: Η διάθεση μας να διοργανώνουμε party για όσους θέλουν να είναι φίλοι μας (και ας μη γνωρίζουμε πολλούς από αυτούς), η πρόθεση μας να κάνουμε αυτούς τους φίλους να χορεύουν και ο σκοπός μας όλοι μαζί να βάζουμε μικρά λιθαράκια στο ψηφιδωτό αυτού που λέμε αστική ζωή και κουλτούρα του κέντρου της Αθήνας.

Επειδή το πράγμα σηκώνει εορτασμό, ζητήσαμε από το Ρομάντσο να μας παραχωρήσει και τα δύο stage του προκειμένου να ετοιμάσουμε ενα πολυσυλλεκτικό party για όσους θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας! Σε αυτά προσκαλούμε 7 guest dj acts έτσι ωστε μαζί με τους 2 resident djs, συνολικά 13 δισκοθέτες να επιμεληθούν τον ήχο της βραδιάς!

Αναξαγόρα 3-5, Είσοδος ελεύθερη

01/05: Gus & Bonso @ Terraza

Το χειμερινό Boiler ανέβηκε ένα πάτωμα, έγινε Terraza και μας υποδέχεται την Παρασκευή με τo δραστήριο δίδυμο της dance σκηνής αναλαμβάνει τα decks μαζί με τον Wragi και τη Mar. P.

Τριπτολέμου 31 (1ος όροφος), Γκάζι, Είσοδος ελεύθερη,  Ώρα 00:00

NID Closing Night

Τελευταίο party της σεζόν για το υπόγειο dance club του Κολωνακίου. Στα decks ανεβαίνουν οι Jojo, Duke, Manolaco, John Chouliaras, Jonn, Trixx και George Geor.

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, 2107221558, Είσοδος: 12-15€, Ώρα 00:00

02/05: Sound Directiva presents D-Deck @ Vice Versa

O Ιταλός παραγωγός της techno D-Deck είναι ο νέος καλεσμένος του Sound Directiva party. Τον πλαισιώνουν οι V. Rox, Tech1ne και John Alexiou.

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, 2103412120, Είσοδος ελεύθερη, Ώρα 00:00

Audiorama @ Six D.O.G.S.

Τελευταίο Audiorama party της σεζόν, με τους DJs και παραγωγούς Lee Burton, BODJ και Alex Dimou στην επιλογή της house και techno μουσικής.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510, Είσοδος ελεύθερη, Ώρα 00:00

Blend & Globe Production present Skrillex @ Gazi Music Hall

O Αμερικανός superstar DJ, που ξεπήδησε από το dubstep και κατέληξε στην κορυφή της σύγχρονης EDM, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Μαζί του οι Postripper, Yaz και ΜΝDL από τους Shut the Fuck Up.

Ιερά Οδός 11-15, Τιμές : Προπώληση (€ 25, VIP: 40): Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Stores, www.viva.gr, www.public.gr, 11876. Κρατήσεις τραπεζιών: 6938527901, 2112215122, 6981931626, Ώρα: 22:00