ΣΙΝΕΜΑ

Η Δεύτερη Αλήθεια (A Second Chance) της Σουζάνε Μπίερ

Με τους Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, Ούλριχ Τόμσεν, Μαρία Μπονεβί, Νικολάι Λι Κας, λίκε Μέι Άντερσεν

O Andreas (Nikolaj Coster-Waldau) και ο Simon (Ulrich Thomsen) είναι συνάδελφοι αστυνομικοί και στενοί φίλοι, παρ’όλο που κάνουν τελείως διαφορετική ζωή. Ο Andreas έχει σύζυγο και παιδί, ενώ ο πρόσφατα χωρισμένος Simon περνάει τον χρόνο του μεθώντας σε ένα strip club. Όλα αλλάζουν όταν οι δυο τους κάνουν έφοδο στο σπίτι ενός ζευγαριού τοξικομανών. Εκεί θα βρουν ένα μωρό κλειδωμένο σε μια ντουλάπα που κλαίει και είναι μέσα στις ακαθαρσίες. Ένα τραγικό συμβάν που θα ακολουθήσει και θα ταράξει τις ισορροπίες στην οικογένεια του Andreas, θα είναι η αφετηρία μιας αλυσίδας λανθασμένων αντιδράσεων που θα έχουν απροσδόκητη κατάληξη.

Το Μυστικό της Ανταλάιν (The Age of Adaline) του Λι Τόλαντ Κρίγκερ

Με τους Μπλέικ Λάιβλι, Μίσιελ Χούισμαν, Έλεν Μπέρστιν, Χάρισον Φορντ, Κάθι Μπέικερ, Αμάντα Κριου, Ρίτσαρντ Χάρμον

Γεννημένη στις αρχές του 20ού αιώνα, η Άνταλαϊν Μπόουμαν (Μπλέικ Λάιβλι) ήξερε πως ποτέ δεν θα κατάφερνε να πάρει μια γεύση από τη μαγεία του 21ου αιώνα, μέχρι που ένα σχεδόν μοιραίο τροχαίο ατύχημα αλλάζει μια για πάντα τη ζωή της. Η Άνταλαϊν, μέσα σε μια φαινομενικά μαγική στιγμή, καταφέρνει να γλιτώσει οριακά από τον θάνατο και κατακτά την αιώνια νιότη. Στην ηλικία των 29 ετών, η νεαρή γυναίκα σταματά να μεγαλώνει, για τις επόμενες οκτώ σχεδόν δεκαετίες. Ζει μια ζωή μοναχική, προσπαθώντας να κρατήσει κρυφό το μυστικό της, το οποίο γνωρίζει μόνο η ηλικιωμένη, πια, κόρη της. Όμως, μια τυχαία συνάντηση με τον χαρισματικό Έλις Τζόουνς (Μαϊκίλ Χιούσμαν) αναβιώνει το πάθος της για ζωή και έρωτα, και η Άνταλαϊν για πρώτη φορά μοιάζει έτοιμη να μοιραστεί τη ζωή της με κάποιον. Όταν το μυστικό της κινδυνεύει κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου στο σπίτι των γονιών του (Χάρισον Φορντ και Κάθι Μπέικερ), η Άνταλαϊν παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει την ζωή της για πάντα.

Σε Επιφυλακή (Qui vive / Insecure) της Μαριάν Ταρντιέ

Με τους Ρεντά Κατέμπ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ρασίντ Ντεμπούζ, Μουσά Μανσαλί

Ο Σερίφ είναι γύρω στα τριάντα και έχει επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Προσπαθεί να περάσει τις εξετάσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη νοσηλευτική. Παράλληλα για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι. Όταν θα περάσει επιτυχώς το γραπτό μέρος των εξετάσεων και θα γνωρίσει την Τζένη, μια γυναίκα που του αρέσει, φαίνεται πως η ζωή αρχίζει να του χαμογελά ξανά. Ωστόσο, μια συμμορία παιδιών που συχνάζουν στο εμπορικό κέντρο όπου εργάζεται τον ενοχλούν συστηματικά. Για να τα ξεφορτωθεί συμφωνεί με έναν γνωστό του να τον βοηθήσει και σαν αντάλλαγμα ο Σερίφ θα πρέπει να τον ενημερώσει εμπιστευτικά για μια προσεχή αποστολή φορτίου. Ωστόσο κατά τη διάρκεια εκείνης της νύχτας, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο…

Αναρχία (Anarchy / Cymbeline) του Μάικλ Αλμερέιντα

Με τους Ίθαν Χοκ, Έντ Χάρις, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντακότα Τζόνσον, Πεν Μπάντζλεϊ, Αντόν Γιέλτσιν, Μπιλ Πούλμαν, Ντέλροϊ Λίντο

Οι υποψήφιοι για Όσκαρ, Ίθαν Χοκ και Έντ Χάρις πρωταγωνιστούν στο «Anarchy», μια μοντέρνα εκδοχή του «Κυμβελίνου», έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που απεικόνιζε την ζήλια, την αγάπη και την προδοσία στην αυλή του Βρετανού Βασιλιά. Δίπλα στους δυο ηθοποιούς θα δούμε ένα all star καστ, ανάμεσα στους οποίους οι Μίλα Γιόβοβιτς, Τζον Λεγκουιζάμο, Πεν Μπάντζλεϊ, Ντακότα Τζόνσον, Αντόν Γέλτσιν και Μπιλ Πούλμαν. Ο Εντ Χάρις πρωταγωνιστεί ως ο αρχηγός μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, εμπόρων ναρκωτικών, που βρίσκονται σε πόλεμο με μια διεφθαρμένη αστυνομία. Η παράνομη σχέση της κόρης του με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του, θα πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου τραγωδία. Οι Ντακότα Τζόνσον και Πεν Μπάντζκλεϊ, πρωταγωνιστούν ως οι νεαροί Ιμογένη και Πόστουμο. Δίπλα τους, ο Ίθαν Χοκ, στο ρόλο του δόλιου Ιάκιμου, βάζει στοίχημα με τον Ποστουμο ότι μπορεί να ξελογιάσει την Ιμογένη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Babel Fragments @ metamatic:taf

Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Babel Fragments: Revisited, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2015. Το 2013 ο Αλέξης Φιδετζής σε συνεργασία με την γκαλερί Deuxpiece της Βασιλείας (Ελβετία), προχώρησε στην έκδοση ενός διπλού project εμπνευσμένου από τον βιβλικό μύθο του Πύργου της Βαβέλ. Αποτελούμενη από δύο ετερόκλιτα αρχεία, η έκδοση επιδιώκει να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από την έννοια του σύγχρονου εθνικισμού στην εποχή του διαδικτύου και της αποκέντρωσης, που αυτό υπόσχεται, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Ενώ το πρώτο αρχείο αποτελείται από την αναλογική αποτύπωση ενός ψηφιακού, διαδικτυακού exquisite corpse με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλες τις γωνιές του πλανήτη, το δεύτερο παγώνει στον χρόνο τη ρέουσα φύση του διαδικτύου, παρουσιάζοντας σε τυπωμένη μορφή πληροφορίες που εμφανίζονται στο ίντερνετ σχετικά με τα 184 κοινοβούλια εθνικών κρατών, μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της IPU (International Parliamentary Union).

Το ερευνητικό project της Βαβέλ συνδέεται με τη βιβλική ιστορία, καθώς ο επιμελητής αντιλαμβάνεται τα κτίρια αυτά ως αποθεωμένα θραύσματα του μυθικού Πύργου, που πλέον λειτουργούν ως σημαίες, ως σύμβολα διαφοροποίησης από τον Άλλο, περατώνοντας κατά μία έννοια την αποστολή της καταστροφής του Πύργου. Υπό αυτό το πρίσμα προκύπτει ένα οξύμωρο σχήμα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον: ένα κοινοβούλιο, ως ναός της δημοκρατίας φέρει την υπόσχεση της συνεννόησης των ανθρώπων, ενώ ιδωμένο ως θραύσμα του Πύργου αποτελεί μια μόνιμη υπενθύμιση της αδυναμίας της ανθρωπότητας για συνεργασία. Για την έκθεση στο metamatic:taf, εικοσιένας καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από το αρχείο αυτό και, ενδεχομένως, να το χειραγωγήσουν. Ακολουθώντας μια διαδικασία εννοιολογικού, αισθητικού ή αρχειακού data mining, οι συμμετέχοντες καταλήγουν στα δικά τους προσωπικά, καλλιτεχνικά και ερευνητικά συμπεράσματα σχετικά με τα αισθητικά χαρακτηριστικά που οι πολιτικές δομές χρησιμοποιούν για να στήσουν την πρόσοψή τους στον δημόσιο χώρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα έργα πραγματεύονται τους τρόπους με τους οποίους συνθήκες οικειοποίησης και καπήλευσης καλλιτεχνικών στοιχείων του παρελθόντος επιχειρούν να ορίσουν τη σύγχρονη ταυτότητα της κοινωνίας. Παράλληλα θίγονται ζητήματα γύρω από την αποικιοκρατία, την ειλικρίνεια των πολιτικών δομών, καθώς και τις ευρύτερες έννοιες του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.

Συμμετέχoυν:  Michel Abajoli, Χρήστος Βαγιάτας, Μιχαηλάγγελος Βλάσης-Ζιάκας, Πάκυ Βλασσοπούλου, Βασίλης Βλασταράς, Αντώνης Βολανάκης, Campus Novel, Μαρία Γλύκα, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρίας, Στέφανος Ζήρας, Bianca Hildenbrand, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Ελευθερία Κοτζάκη, Κωνσταντίνος Κωτσής, Κοσμάς Νικολάου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Παπουτσάκης, Πάνος Σκλαβενίτης, Κωστής Σταφυλάκης, Κώστας Χριστόπουλος

Νορμανού 5, Αθήνα, Εγκαίνια: Πέμπτη 23.04.2015, 20.30, Διάρκεια έκθεσης: 23.04 - 15.05.2015, Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

Πηγή:www.monopoli.gr

Atopos Unlocked: #RenHang

To Atopos Unlocked, το νέο πρόγραμμα του πολιτιστικού οργανισμού Atopos Contemporary Visual Culture (Atopos cvc), είναι εμπνευσμένο από τη νέα έρευνα της Atopos: την απεικόνιση του γυμνού σώματος από τη νέα γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media. Μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στη έρευνα του οργανισμού με τίτλο Unlocked θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τη La Gaîté lyrique στο Παρίσι το 2015. Το Atopos Unlocked συνεχίζεται με τον φωτογράφο και ποιητή Ren Hang. Ο Κινέζος καλλιτέχνης συμμετέχει στο Occupy Atopos residency και θα δημιουργήσει μια σειρά από νέα έργα. Η avant-garde, ριζοσπαστική φωτογραφική δουλειά του 28χρονου καλλιτέχνη διαπνέεται από έντονο λυρισμό και ερωτισμό. Ο Ren Hang γδύνει τους φίλους-μοντέλα του και δημιουργεί πρωτότυπες, προκλητικές, ημερολογιακές αφηγήσεις όπου το νεανικό σώμα και η αισθαντικότητά του αποτελούν πρωταγωνιστικά στοιχεία. Συχνά τοποθετημένες στο σύγχρονο αστικό τοπίο του Πεκίνου, σε απογυμνωμένα δωμάτια ή κρυμμένες στην φύση οι άλλοτε βρώμικες και άλλοτε παραμυθένιες ανθρώπινες συνθέσεις του αιρετικού φωτογράφου μοιάζουν να καταρρίπτουν τους ηθικούς κώδικες της συντηρητικής Άπω Ανατολής.

Ο Hang έχει επανειλημμένα λογοκριθεί στη χώρα του, όμως παρά τις οποιεσδήποτε αντιξοότητες επιλέγει ως βάση του το Πεκίνο. Το 2013 πήρε μέρος στην έκθεση Fuck Off 2 που παρουσιάστηκε στο Groninger Museum της Ολλανδίας ως καλεσμένος του καλλιτέχνη και ακτιβιστή, Ai Wei Wei, καθώς και στην Photo Biennale του Πεκίνου. Στην πρόσφατη δουλειά του με τίτλο 2014, που παρουσιάστηκε στην γκαλερί Capricious 88 της Νέας Υόρκης, ο καλλιτέχνης εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους το γυμνό ανθρώπινο σώμα συνδιαλέγεται με το φυσικό περιβάλλον καταλήγοντας σε μια σειρά περίτεχνων, οπτικών καμουφλάζ. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων λειτουργίας της η Atopos «ξεκλειδώνει», τους χώρους και τις συλλογές της για το κοινό παρουσιάζοντας δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή Craig Green καθώς και χάρτινα φορέματα της Atopos Paper Fashion collection.

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο , 2108838151 , www.atopos.gr, Κάθε Τετάρτη από τις 14:00 μέχρι τις 22:00, Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

Δεν έχω τίποτα @ Θέατρο Νέου Κόσμου

Χώρος λιτός. Δράση οριακή, ακραία. Λόγος κοφτός, σκληρός, εξομολογητικός. Χιούμορ, πολύ χιούμορ. Πώς αλλιώς; Τρία πρόσωπα. Δύο άντρες, μία γυναίκα, δύο καρέκλες κι ένα δωμάτιο. Κάπου, κάποτε. Πριν, τώρα ή μετά; Χρόνος άχρονος. Ένας κόσμος σε καταστολή. Η συνείδηση διαμελισμένη, η μνήμη σβησμένη, η επαφή απούσα. Άνθρωποι πέφτουν από τις γέφυρες, άνθρωποι κρατούν μαχαίρια σαν κεριά. Μοναξιά, σιωπή, γέλιο τρελό. Μέσα σε τέσσερις τοίχους ένα ανδρόγυνο και ο τρίτος που εισβάλλει, ο επισκέπτης έρχεται και διαταράσσει τους κανόνες. Ένα πρόσωπο περισσότερο. Μια καρέκλα λιγότερη. Η καρέκλα μου, η καρέκλα σου, η καρέκλα του, η καρέκλα της. Kαρέκλα δική μου, δική σου, δική του, δική μας, δική μου, δική μου, δική μου. Δεν έχω τίποτα. Έχω κάτι. Μία καρέκλα.

Το μονόπρακτο Have I none (2000) του διεθνούς φήμης Βρετανού συγγραφέα Έντουαρντ Μποντ (Edward Bond) αναφέρεται, με πολύ χιούμορ, σε μια κοινωνία του μέλλοντος σαν κλεφτή ματιά στη νοητή συνέχεια της σημερινής κοινωνίας. Ο Έντουαρντ Μποντ είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, διάσημος, μεταξύ άλλων, για την κατάργηση της θεατρικής λογοκρισίας στην Αγγλία με το έργο του «Early Morning» (1968) αλλά και το κινηματογραφικό σενάριο του «Blow up» του Μ. Αντονιόνι.

Σκηνικό αποκάλυψης. Βρισκόμαστε στο δυστοπικό 2077: το παρελθόν έχει καταργηθεί και μαζί κάθετί που απειλεί να ξυπνήσει μνήμες. Η μαζική κατανάλωση έχει αντικατασταθεί από ένα βίο λιτό, απόλυτα υποταγμένο στους κρατικούς κανονισμούς. Μαζικές αυτοκτονίες, κύματα προσφύγων από τα ερείπια των παλιών πόλεων και στρατιώτες περιπολούν τους δρόμους, ελέγχοντας από τη σωματική επαφή μέχρι τη διάταξη των επίπλων στα σπίτια. Η Σάρα είναι παντρεμένη με τον Τζαμς ο οποίος εργάζεται στην υπηρεσία περιπολίας. Ένας άντρας εμφανίζεται στο σπίτι τους για να ισχυριστεί ότι είναι ο αδερφός της Σάρας. Aπρόσκλητος, θα διεκδικήσει τον χώρο του, θα καθήσει σε μία από τις δύο καρέκλες του σπιτιού και θα αποκαλύψει μια φωτογραφία και μαζί όλες τις μνήμες που αποτυπώνονται πάνω της. Η τάξη πραγμάτων διαταράσσεται.

Οι έννοιες της βίας, της εξουσίας και της ανθρωπιάς αναδύονται προκλητικά μέσα από τον αιχμηρό και λιτό λόγο του συγγραφέα σε ένα σκηνικό έντασης και αμηχανίας, μία σκοτεινή αλλά και καυστικά χιουμοριστική ματιά στο πιθανό μέλλον της ανθρωπότητας.

Μετάφραση: Δημήτρης Μυλωνάς, Άννα Ελεφάντη Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς, Παίζουν: Άννα Ελεφάντη, Πάρης Θωμόπουλος, Βασίλης Κουκαλάνι

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Aθήνα , 2109212900 , http://nkt.gr/, Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:00, Είσοδος 8 - 12 ευρώ

EVENTS

Comicdom Con Athens 2015 @  Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως η αγάπη για τα comics δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, το Comicdom Con Athens παρουσιάζει στη 10η διοργάνωσή του, τους επίσημους προσκεκλημένους του:

- Τον βραβευμένο με Eagle Award, Ιρλανδό σχεδιαστή Declan Shalvey (MOON KNIGHT, INJECTION). (Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα)

- Τον Γάλλο δημιουργό comics και συνιδρυτή της ανεξάρτητης εκδοτικής L' Association, Patrice Killoffer. (Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος) 

- Τον Δανό σχεδιαστή Peter Snejbjerg, γνωστό για τα σχέδιά του σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών, όπως THE BOOKS OF MAGIC και STARMAN.

- Την Ολλανδή Barbara Stok, δημιουργό του graphic novel VINCENT, για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Vincent Van Gogh. (Καλεσμένη των Εκδόσεων Αιώρα, με την υποστήριξη του Ολλανδικού Ιδρύματος για τη Λογοτεχνία, και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα)

- Τον Ισπανό δημιουργό του βραβευμένου graphic novel, MARIA AND I, Miguel Gallardo. (Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες)

- Την Αμερικανίδα colorist Jordie Bellaire (HAWKEYE, THE MANHATTAN PROJECTS). (Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα)

- Tον Αμερικανό δημιουργό, Ulises Farinas (JUDGE DREDD: CITY OF COURTS, GAMMA)

- Τους καταξιωμένους Πολωνούς δημιουργούς, Łukasz Mazur και Maciej Pałka. (Σε συνεργασία με το International Comics And Games Festival του Lodz)

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings.

Tο πρόγραμμα του φετινού, επετειακού τριημέρου περιλαμβάνει:

Εκθέσεις : Η κεντρική έκθεση του φεστιβάλ, Great American Cοmics, αποτελεί τμήμα της ομώνυμης συλλογής του Cartoon Art Museum του San Francisco, και φιλοξενεί αυθεντικές σελίδες και αναπαραγωγές έργων από σημαντικούς δημιουργούς, όπως οι Milton Caniff, Mort Walker, Jules Feiffer, Patrick McDonell, Mike Mignola, και Sergio Aragones. Παράλληλα θα φιλοξενηθεί η ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης Έλληνα δημιουργού Ηλία Κυριαζή (ο οποίος επιμελείται και το επίσημο εικαστικό της φετινής διοργάνωσης), αλλά και φωτογραφική έκθεση Cosplay του Σπυρίδωνος Κακούρη.

Προβολές : Το αμερικανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ SHE MAKES COMICS, που ανιχνεύει τη συναρπαστική ιστορία των γυναικών στη βιομηχανία των comics. Επίσης, το ειδικό εκτεταμένο preview του MADE ORDINARY, μιας δραματικής ταινίας υπερηρωικής φαντασίας (παρουσία του σκηνοθέτη της, Christian Kotey), και σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση, το ντοκιμαντέρ για τη 10ετή, παράλληλη και αλληλένδετη πορεία του Comicdom Con Athens με την ελληνική σκηνή comics.

Παρουσιάσεις - Ανοιχτές Συζητήσεις : Παρουσιάσεις νέων τίτλων, αλλά και ανοιχτές συζητήσεις (panels) με θέματα όπως οι καμπάνιες συμμετοχικής χρηματοδότησης, η λογοκρισία στα comics και τη γελοιογραφία, οι υπερηρωικές ταινίες και σειρές, αλλά και οι μεταφορές λογοτεχνικών έργων σε comics.

Workshops για τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, από τους διεθνείς προσκεκλημένους μας, τους Έλληνες δημιουργούς Τάσο Ζαφειριάδη, Δημήτρη Κάσδαγλη και Soloup, καθώς και ένα masterclass του βετεράνου Σπύρου Ορνεράκη.

Διαγωνισμός Comicdom Cosplay: Ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας, ζωντανεύουν επί σκηνής, με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Απονομή Ελληνικών Βραβείων Comics : Τα βραβεία στους καλύτερους Έλληνες δημιουργούς comics της προηγούμενης χρονιάς, απονέμει μια Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από δημιουργούς, εκδότες και δημοσιογράφους του χώρου.

Bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών και Artist's Alley, με πλήθος νέων, αλλά και παλαιότερων εκδόσεων και, φυσικά, αμέτρητα signing events!

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι , Διάρκεια: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου, 11:00 - 21:30 , Είσοδος ελεύθερη

Πηγή:www.monopoli.gr

ΦΑΓΗΤΟ

Πρωτοράκι/Γιαγιά Κούκου

Ένα δισυπόστατο μεζεδοπωλείο, αφού διαθέτει δύο χώρους με διαφορετικά ονόματα. Και τα δύο όμως έχουν κοινή συνισταμένη την κουζίνα. Το Πρωτοράκι παινεύεται για την ρακή του και είναι ένα καφενείο με βιομηχανικό στυλ και η Γιαγιά Κούκου για τα σπιτικά εδέσματα σε ένα περιβάλλον με ξύλο, βιβλιοθήκες, σκάλα, μαύρους πίνακες κτλ. Τυρόπιτες, χούμους με λουκάνικα, φαλάφελ, σπεντζοφάι, κοτόπουλο γιουβέτσι, πανσέτα, μπιφτεκάκια είναι τα βασικά στο μενού.

Πελασγίας 7, Περιστέρι, 2105771109, Τιμές: € 12 – 15

DJ SETS/LIVE

24/04: Terraza Opening Party

To open air dance stage της ομάδας Playground εγκαινιάζεται σε νέο χώρο με all star line up. Μουσική θα παίξουν οι Αδριανός Παπαδέας, Gus & Bonso, JoJo, Duke, Γιώργος Σεράγος, Ison, Mattik, ClubKid, John Tsamis, Romylos, Always Late, Mar.P, ZooRoo, Dio.Jr, Alex Dimou, Jonn, V.Rox, Viton, NSI, Chris Child & Frankie LLuc, Panos Pissitelis, Thanos Makris & Tasos Fillipou και πολλοί άλλοι...

Τριπτολέμου 31 (1ος όροφος), Γκάζι, Είσοδος ελεύθερη

Tonny Lasar, Jose Amba, Klaap @ Senza

Oι resident DJs του Deltalfalamda θα παρουσιάσουν το χορευτικό ήχο του project τους μεσα απο τις επιλογές τους στα decks του υπογείου

Λέκκα 23-25, Σύνταγμα

The Sieves/Black Circus @ Kookoo

Μετά από λιγο καιρό ετοιμασιών για το καινούργιο τους single, οι The Sieves ξαναγυρίζουν στην ενεργό δράση στο stage του Kookoo, μαζί τους θα βρεθούν οι Black Circus με ολοκαίνουργιο single επίσης και νέα σύνθεση και οι Envy Never Dies που θα ανοίξουν το event.

Ιάκχου 17, Γκάζι,  210 3450930

25/04: Athens Ghetto presents Kareem @ Vice Versa

Τα Not Sober parties προσκαλούν τον hip hopper και beatmaker Kareem Kalokoh για μια live εμφάνιση. Toν πλαισιώνουν οι March, Noisewise, Demar, Hardpan, N. Lardas και Joseph παίζοντας hip hop, trap, grime, future house κ.ά.

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, Είσοδος 5€

Felizol's Synth Porn 02 @ Six D.O.G.S.

Ο Felizol aka Γιάννης Βεσλεμές σε ένα πάρτι-αφιέρωμα στη λαγνεία των σινθεσάιζερ. Ανακατεύοντας ’70s & ’80s ηλεκτρονικά soundtracks τρόμου κι επιστημονικής φαντασίας με τολμηρή techno, house και disco των ημερών μας αλλά κι εξερευνώντας τους αμφιλεγόμενους Έλληνες ηλεκτρονικούς συνθέτες του παρελθόντος, παρουσιάζει το «παγωμένο πορνό των γεννητριών» από τα decks του μπαρ.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510

Albion & George Fameliaris @ Kitty Cat

Η πολύτιμη συμβολή του Albion, που περιγράφεται ως “πλοηγός μουσικών ταξιδιών στο άγνωστο του παρελθόντος και του μέλλοντος”, στη σύγχρονη χορευτική μουσική, στα dancefloors της Δύσης, στην πρωτοπορία του ηλεκτρονικού ήχου - Beat in Space, Another Night on Earth, Intergalactic FM, Rotating Souls κ.α. - χαρακτηρίζεται από τη μοναδικά πολυδιάστατη εκδήλωση του ψυχεδελικού φάσματος.

Την τελευταία δεκαετία έχει ηχογραφήσει παραπάνω από 100 mixes και έχει δημιουργήσει ένα σταθερά αυξανόμενο παγκόσμιο κοινό που ακολουθεί τη χαρακτηριστική του αισθητική, τον Continental Disco Sound που συντίθεται από τις έρευνες και τις ανακαλύψεις του στη ξεχασμένη και συχνά “χαμένη” Ευρωπαϊκή disco.

Guest mixes: Racket Racket, Lovefingers, Voices Collective, Dream Machine, Joe’s Bakery, Made Like A Tree, Beats In Space, Noise In My Head, Another Night On Earth, Intergalactic FM, Puff Puff Pass, Rotating Souls and Noncollective.

Σταδίου 7, Είσοδος 5€

The Thurston Moore Band @ Fuzz

Ο Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των Sonic Youth, έρχεται στη χώρα μας! Μαζί με τη μπάντα του – αποτελούμενη από τον Steve Shelley (drummer των Sonic Youth), την Debbie Googe (μπασίστρια των My Bloody Valentine) και τον James Sedwards (κιθαρίστα των Chrome Hoof) – θα εμφανιστεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).

Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 2103450817 Η προπώληση – και για τις δύο συναυλίες – ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ. Διάθεση εισιτηρίων: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr