Ο καιρός όλο και ζεσταίνει και έχεις αρχίσει ήδη να σκέφτεσαι πότε θα βγάλεις τα καλοκαιρινά και θα αρχίσεις να κάνεις βόλτες. Και πολύ καλά κάνεις! Αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο θα πρέπει να το αφήσεις για πάντα θαμμένο στον πάτο της ντουλάπας σου. Και ποιο είναι αυτό; Τα flip-flops σου.

Παρακάτω θα βρεις βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αφήσεις τα flip-flops σου μόνο για την παραλία, την πισίνα και το πολύ πολύ για το ντους! Γιατί όμως πρέπει να τα κρατήσεις μόνο γι αυτά τα μέρη; Απλο!

  • Τα Flip-Flops αφήνουν τα πέλματα σου εκτεθειμένα σε βακτήρια, ιούς και μυκητιάσεις.  Κάθε φορά που τα πόδια παίρνουν από κάτι ιδιαίτερα βρώμικο (δηλαδή, κάθε φορά που φοράς σαγιονάρες στον έξω κόσμο), είναι πιθανό να αφήνεις εκτεθειμένα τα πέλματα σου σε ορισμένα δυσάρεστα πράγματα όπως το Staphylococcus, ένα βακτήριο που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα στην καλύτερη περίπτωση ή στον μόλυβδο που σε ακραία περίπτωση μπορεί αν οδηγήσει ακόμα και σε ακρωτηριασμό.
  • Μειώνουν τον ρυθμό σου. Μία μελέτη από το Auburn University κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν φοράς Flip-Flops κάνεις μικρότερα βήματα από ότι κάποιος που φοράει sneakers.
  • Σε κάνουν ακόμα πιο αδέξιο. Τα μικρά βήματα που κάνεις με τις σαγιονάρες σου έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γλιστρήσεις!
  • Μπορούν να προκαλέσουν φουσκάλες. Όταν ένα λεπτό λουράκι είναι το μόνο πράγμα που κρατά το παπούτσι και  τρίβεται μάλιστα στο δέρμα κάθε φορά που κάνεις ένα βήμα είναι φυσικό επόμενο να προκληθούν ερεθισμοί και φουσκάλες. Όταν εμφανιστούν οι φουσκάλες αυξάνονται και οι πιθανότητες μολύνσεων…

Διάβασε περισσότερα εδώ...