Ο Πέτρος Συρίγος σπούδασε στην ανωτάτη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, τη Le Monde, στον τομέα της μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. Είναι σεφ εδώ και μια δεκαετία πλέον, με συμμετοχές σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία, στο πλάι πετυχημένων σεφ. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην κουζίνα πολυτελών σκαφών και φροντίζει να ικανοποιεί τον ουρανίσκο διεθνών προσωπικοτήτων, αλλά εσείς μπορείτε να τον βρείτε στο εστιατόριο Κελάρι όπου θα δείτε ότι είναι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας, με πολλές ιδέες γύρω από την εστίαση και με ένα μενού το οποίο θα σας εντυπωσιάσει το δίχως άλλο. Στα είπα κι εδώ.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝΟ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά

4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

1 κουτάκι τόνο σε νερό (185 γρ.) ή κοτόπουλο βρασμένο (100 γρ.)

2 κ.γ. μαγιονέζα

2 φέτες ντομάτας

4-5 πίκλες κομμένες ροδέλες

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τον τόνο ή το κοτόπουλο καιι προσθέτουμε μαγιονέζα και πίκλες. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Τοποθετούμε σε κάθε φέτα ψωμιού και βάζουμε από πάνω μια φέτα ντομάτας.

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΟ "ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΟ" ΚΡΕΑΣ

Μαρινάδα για BBQ

Υλικά: 300 ml φυτικό λάδι, 150 ml μηλόξυδο, 30 ml worcestershire sauce, 15 ml καστανή ζάχαρη, 5 ml ταμπάσκο, 4 γρ. μουστάρδα ξερή, 2 γρ. σκόρδο σε σκόνη, 2 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη, 6 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο

Μαρινάδα για αρνί

Υλικά: 120 ml κόκκινο κρασί, 120 ml ξύδι από κόκκινο κρασί, 60 ml ελαιόλαδο, 15 γρ. ζάχαρη, 6 γρ. ξερή μέντα, 5 γρ. αλάτι, 2 γρ. κεδρόμηλα, 2 δαφνόφυλλα, 2 φέτες κρεμμύδι, 1 κλωνάρι μαϊντανό, 1 κλωνάρι θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένη

Μαρινάδα για ψαρονέφρι (για 3 κιλά κρέας)

Υλικά: 45 ml ελαιόλαδο, 8 γρ. κρεμμύδι τριμμένο, 2 γρ. σκόρδο τριμμένο, 5 γρ. πάπρικα γλυκιά, 3 γρ. πιπέρι λευκό, 5 γρ. καπνιστή πάπρικα, 2 γρ. θυμάρι, 200 ml νερό

Ανακατεύουμε τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε αεροστεγές σκεύος. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα το βάζουμε στο ψυγείο.

ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

Υλικά

2 φλυτζάνια ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλυτζάνι βούτυρο

1 φλυτζάνι κακάο

1/2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο

2 βανίλιες

6 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά και μετά στο δυνατό για 5 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για μία ώρα.