Τρείς γνωστοί  bartenders δούλεψαν πάνω στην τάση της εποχής και κυκλοφόρησαν στην αγορά μια σειρά από χειροποίητα αναψυκτικά με εξαιρετικές  πρώτες ύλες.

 

Αν οι προηγούμενες χρονιές ήταν εκείνες της παλαίωσης, της σφαιροποίησης κλπ τώρα βρισκόμαστε στην χρονιά του ανθρακικού! Το ανθρακικό είναι  τάση  από τα κοκτέιλ  μέχρι τα sparkling νερά με γεύσεις και  τα αναψυκτικά μικρής παραγωγής.

 

Έτσι κάπως προέκυψαν τα Three Cents, μια σειρά premium αναψυκτικών που παράγονται από μια ομάδα διακεκριμένων bartender, τον Γιώργο Μπάγκο (Theory Bar), τον Δημήτρη Νταφόπουλο (The Clumsies) και τον Γιώργο Τσιρίκο (360) σε συνεργασία με τον Βασίλη Καλαϊντζή, της εισαγωγικής εταιρείας Granikal

«Σαν bartender  νιώσαμε την ανάγκη για μια σειρά από  ποιοτικά αναψυκτικά που θα αναδείκνυαν τα κοκτέιλ, χωρίς να πνίγουν το χαρακτήρα και τα αρώματα των αποσταγμάτων.  Τρία χρόνια ψάχναμε για τα κατάλληλα  μέχρι που αρχίσαμε  να φτιάχνουμε και να εμφιαλώνουμε με το χέρι  μικρές ποσότητες μόνοι μας, πρώτα σε σιφόν μετά σε βαρέλια μπύρας. Ξεκινήσαμε από την Pink Grapefruit Soda, που την χρειαζόμασταν για την Paloma, ένα κοκτέιλ που σερβίραμε τότε.  Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε ότι υπήρχε  κόσμος που ερχόταν στο μπαρ και ζητούσε τα αναψυκτικά, τότε σιγά σιγά αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε ένα βήμα» λένε οι τρεις δημιουργοί.

Η ιδέα πίσω από την ονομασία Three Cents, στηρίζεται στην εποχή της Μεγάλης Κρίσης στη Αμερική και στην ανάπτυξη της σόδας από την εποχή εκείνη μέχρι και την ποτοαπαγόρευση. Τότε που  υπήρχαν τα λεγόμενα soda fountains τα οποία παρασκεύαζαν αναψυκτικά με βάση το ανθρακούχο νερό,  με την ονομασία  wo Cents Plain" (αφού ήταν το φθηνότερο πράγμα που μπορούσε να αγοράσει κάποιος ) και διάφορα αρωματισμένα σιρόπια που με τη σειρά τους κόστιζαν ένα cent. Το τελικό "ποτό" κόστιζε Three Cents.

To σχεδιαστικό κομμάτι, των ετικετών, το ανέθεσαν στον Νικόλα Γεωργιόπουλο, γραφίστα και DJ, ενώ τα σχέδια έγιναν στο χέρι από την μητέρα του που είναι ζωγράφος. Ένα περιστέρι για το Pink Grapefruit Soda, ένα αναψυκτικό που προορίζεται για το κοκτέιλ Paloma που σημαίνει περιστέρι στα ισπανικά.  Λεμόνι με ένα πράσινο φύλλο για το Lemon Tonic, ένα πέταλο για την Ginger Beer, αναψυκτικό κατάλληλο για τα Mules (ένα είδος κοκτέιλ, που όμως η ονομασία σημαίνει μουλάρι), 

Φωτογραφίες