ΠΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΡΕΣ

(Φέρτε μου να πιω όλο το Βόσπορο. ΟΚ στην επιστροφή οδηγεί άλλος...) 

 

O' Clock στο Χαλάνδρι

Ένας all day industrial χώρος που θυμίζει έντονα τα jazz bars της Νέας Υόρκης, με το τσιμέντο και το τούβλο να συνδυάζονται αρμονικά με το ξύλο. Το βράδυ σας περιμένει με δυνατές μουσικές, κυρίως dancebeat/mainstream ελληνικά και ξένα, με πολλές ροκ παρεμβάσεις. Ποτά από 6-8€

Σούσουρο στο Παγκράτι

Ολοκαίνουργιο café-bar σε μια νεοκλασική μονοκατοικία, στην πιο φημισμένη περιοχή της διασκέδασης τον τελευταίο καιρό. Ποτά με μόλις 5€ και με ήχους latin & jazz να δίνουν το στίγμα.

 

ΜΗΠΩΣ ΠΕΙΝΑΣΕΣ;

(Καθαρό, τίμιο φαγητό χωρίς να στραβοκαταπίνεις την ώρα του λογαριασμού)

 

Αθιβολή στη Νέα Ερυθραία

Νέα άφιξη, στα πρότυπα του γνωστού ρακκάδικου της Κρήτης, με κρητικούς μεζέδες, ρακές και ρακόμελα και τιμές value for money.

Αναξαγόρα 7, Νέα Ερυθραία, 2114094307, Ωράριο λειτουργίας: 17:00-03:00

 

Κελάρι στο Κερατσίνι

Συμπληρώνει κοντά ένα χρόνο στην περιοχή και έχει προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Μια ταβέρνα με γκουρμέ αίσθηση που αποτυπώνεται στον χώρο και τα πιάτα, αλλά ευτυχώς όχι στις τιμές. Δοκιμάστε οπβσδήποτε πατάτες καρέ με κατσικίσιο τυρί από πάνω και το πουγκί με χοιρινό.

Αχιλλέως 7-9, Κερατσίνι, 2104005898

 

ΚΛΕΙΣΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

(Η Αθήνα έχει πιο πολλά θέατρα απ΄την Νέα Υόρκη...Κοίτα σε ποιό θα σε πάω εγώ το Σ/Κ....)

 

Ντόλλυ η προξενήτρα στο θέατρο Αλίκη

Από τις 19 Νοεμβρίου το θέατρο Αλίκη φιλοξενεί το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Ντόλλυ, η προξενήτρα», σε μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και έναν λαμπερό θίασο πρωταγωνιστών με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, κ.α.

Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ήρωες γοητευτικοί και αθώοι, λαμπεροί και ανθρώπινοι, μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών καταστάσεων με κεντρική ηρωίδα την καλοκάγαθη, περίεργη, κουτσομπόλα και καταφερτζού προξενήτρα, την Ντόλλυ.

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, 210 3210021, Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή: 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00, λαϊκή , Σάββατο: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:  Τετάρτη έως Παρασκευή: 17€, Σάββατο & Κυριακή: 20€ , Σάββατο απόγευμα (λαϊκή): 15€

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:  Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & www.ticket365.gr

Πηγή:www.monopoli.gr

If Only @ Bios

Η παράσταση "If Only..." από τους CakeTree Theatre Company, αφού έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival, έρχεται στις 20 Νοεμβρίου στο Bios.

Το "If Only..." είναι μια επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, «Χιονάτη». Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930, η παράσταση είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που συχνά θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.

Πειραιώς 84 Αθήνα / Γκάζι, 2103425335, Πέμπτη-Κυριακή 20:30, Διάρκεια: 60 λεπτά

 

ΠΑΡΤΑΡΟΥΜΕ ΜΩΡΟ ΜΟΥ?

(Mουσικά events που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι στην προηγούμενη ζωή σου πέρασες κι απ΄το STUDIO 54)

 

Yellow Claw @Gagarin205:

Με κυκλοφορίες στη δισκογραφική του Diplo, Mad Decent και με official remixes σε ονόματα όπως Tiesto, Iggy Azalea, Martin Garrix, Headhunterz, Showtek και Major Lazer (που οι ίδιοι οι Major Lazer συμπεριέλαβαν το remix στον official remix δίσκο που κυκλοφόρησαν) πλέον έχουν καταξιωθεί στην κορυφή του χώρου με το πέμπτο τους single το οποίο κυκλοφορεί από την Spinnin’ Records να έχει ξεπεράσει τα 29 εκατομμύρια views και η δισκογραφική να ανακοινώνει το gold status του. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το πρώτο τους album και ήδη έχουν συμμετάσχει σε πολύ μεγάλα festival του  εξωτερικού όπως Tomorrowland, TomorrowWorld και Made in America και οι ίδιοι δηλώνουν έτοιμοι να κατακτήσουν το κόσμο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Gagarin 205 στις 21 Νοεμβρίου 2014 και θα έχει εισιτήριο  15 ευρώ και προπώληση αξίας  12 ευρώ.

Gagarin, Λιοσίων 205

 

Latin America: Όσα είναι δίπλα μου, Fernando Rubio

- Φεστιβάλ Σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης Σκηνής Στη Στοά του Βιβλίου

+ Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Στο Όσα είναι δίπλα μου, θεατές και ηθοποιοί πλαγιάζουν για δέκα λεπτά στα κρεβάτια που έχει στήσει ο Φερνάντο Ρούμπιο μέσα στην καρδιά της πόλης. Οι θεατές παραμένουν σιωπηλοί, οι ηθοποιοί τούς εκμυστηρεύονται μια ιστορία και η εμπειρία είναι αλλόκοτα συγκινητική, σφοδρή και πρωτόγνωρη, έχοντας για φόντο άλλοτε τη γαλήνη της φύσης και άλλοτε τη βουή των αστικών κέντρων. Γιατί τα πολυταξιδεμένα κρεβάτια του Φερνάντο Ρούμπιο έχουν στηθεί σε ακροθαλασσιές της Χιλής, σε κεντρικό σταθμό του Μοντεβιδέο, ακόμη και μέσα σε μια λίμνη της Ολλανδίας.

Η πολυσυζητημένη περφόρμανς και αστική παρέμβαση, που κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και δύο χρόνια, έρχεται στην πόλη μας. Ο Αργεντινός σκηνοθέτης και εικαστικός συνεργάζεται πάντα με ηθοποιούς που ζουν στη χώρα της παρουσίασης του έργου – γι’ αυτό και οι θεατές της Στέγης θα βρεθούν να… πλαγιάζουν με γνωστές πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου.

Ώρες παραστάσεων: 19:00 | 19:15 | 19:30 | 19:45 | 20:00 | 20:30 | 20:45 | 21:00 | 21:15 | 21:30, 20-23 Νοεμβρίου  2014, Εισιτήρια: 3-5€

 

LIVE 

(Ηχοι, παραστάσεις, τραγούδια που σου δίνουν το φιλί της ζωής) 

 

She Keeps Bees w/Microondas

Six D.O.G.S., 20/11: Οι She Keeps Bees είναι μία chamber pop / blues rock μπάντα-ντουέτο από το Brooklyn της Νέας Υόρκης. Στα φωνητικά και την κιθάρα βρίσκεται η Jessica Larrabee ενώ στα drums ο Andy LaPlant. Έχουν περιοδεύσει πολλές φορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είτε μόνοι τους, είτε ως support slot για χάρη των Joy Formidable, Sharon Van Etten ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Larrabee έκανε το μεγαλύτερο μέρος των guest φωνητικών στο βραβευμένο με Grammy album των Groove Armada “Black Light”.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Microondas, η μπάντα-τσέπης του αθηναϊκού underground που ξέρει πως να περνά στη μουσική της εκείνα τα ρετρό κιθαριστικά στοιχεία που τόσο αγαπούν τα μέλη της. Το τρίο των Microondas αγαπά τα περίεργα τραγούδια και συνηθίζει να αποκαλεί την μουσική του “chamber rock and roll”.

Εισιτήρια: 10-12-15€, Ώρα Έναρξης: 22:00, Προπώληση: http://www.viva.gr/tickets/music/sixdogs/she-keeps-bees-live-w-microondas/

Penny & The Swingin Cats @ Tin Pan Alley

Η τελευταία από τις 4 συναυλίες του συγκροτήματος στη μουσική σκηνή. Επτά επί σκηνής, με δύο κιθάρες στο κέντρο να σηκώνουν το βάρος και να δίνουν το στίγμα της μπάντας, ενίοτε και με … κόντρες, μία τρομπέτα, ένα τενόρο σαξόφωνο, ένα κοντραμπάσο, τύμπανα, ο Γιώργος Ζερβός, ανανεωμένος, δυναμικός αλλά πάντα rock n’ roll και η Πέννυ Μπαλτατζή, η leader ερμηνεύτρια του γκρουπ, λαμπερή και γοητευτική περισσότερο από ποτέ.

Όλοι μαζί για 4 βράδια στο Tin Pan Alley θα παίζουν με τις μουσικές που αγαπούν, θα μπλέκουν τα γούστα τους και τα αγαπημένα τους και θα παρουσιάζουν ένα χαρμάνι απ’ όλα όσα τους συγκινούν και τους κάνουν να κινούνται ρυθμικά.

Τουρναβίτου 6, Αθήνα, Tιμή εισιτήριου: 10 ευρώ (όρθιοι) – 15 ευρώ (καθήμενοι) – 7 ευρώ (φοιτητικό – διατίθεται περιορισμένος αριθμός). Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.15

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

(Θέλω να μεθύσω από έρωτα και πχιότητα σου λέω...)

 

Μίλτος Πασχαλίδης στο Σταυρό του Νότου:

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ένας από τους καλλιτέχνες που έχουν τιμήσει με την παρουσία και τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους τον Σταυρό του Νότου στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έρχεται και φέτος -σ’ αυτή την εορταστική σεζόν για τον χώρο- με μια διάθεση να τραγουδήσει γι' «αυτούς που λείπουν πιο πολύ»...

Μεγάλο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει αποσπάσματα από το συγκινητικό αφιέρωμα στους αγαπημένους του απόντες Ξυδούς, Μητροπάνο, Αλκαίο, με τίτλο «Αυτοί μου λείπουν πιο πολύ» που παρουσιάστηκε πρώτη φόρα στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 27 Σεπτεμβρίου σε μια sold out συναυλία.

Το Μίλτο Πασχαλίδη συνοδεύουν επί σκηνής- εκτός από τη Μιρέλα Πάχου (πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι) - ο Δημήτρης Σινογιάννης (ηλ. Κιθάρα), ο Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο), ο Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα) και ο Πάρις Περυσινάκης (κρητική λύρα).

Σταυρός του Νότου-Κεντρική Σκηνή, Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, 2109226975, Σάββατο 22/11, Είσοδος: 12€ με μπύρα-κρασί

 

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ

( Αγκαλίτσα με κράτσα κρούτσα από τσιπς) (Προβολές από Πέμπτη 20/11...) 

 

The Hunger Games: Mockingjay

Το παγκόσμιο φαινόμενο των Αγώνων Πείνας, συνεχίζει να πυροδοτεί τον κόσμο με το The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος Ι, που βρίσκει την Κάτνις στην Περιοχή 13, αμέσως μετά την κατάρρευση των Αγώνων. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν, και τις συμβούλες των στενών της φίλων, η Κάτνις ανοίγει τα φτερά της για να σώσει τον Πίτα, αλλά και ολόκληρο το έθνος με το θάρρος της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φράνσις Λόρενς, σε σενάριο των Πίτερ Κραιγκ και Ντάνυ Στρονγκ.

Με τους: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Fury

Ο David Ayer (End of Watch) σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο μιας ατμοσφαιρικής και αγωνιώδους πολεμικής ταινίας με ένα εντυπωσιακό καστ το οποίο τοποθετεί το Fury ανάμεσα στις ταινίες που φιλοδοξούν να ξεχωρίσουν στην επόμενη οσκαρική κούρσα. Με πρωταγωνιστή τον σημαδεμένο από ουλές Brad Pitt και συμπρωταγωνιστές τους Shia LaBeouf (Nymphomaniac, Transformers: Dark of the Moon, Transformers: Revenge of the Fallen), Logan Lerman (The Perks of Being a Wallflower, Noah, Percy Jackson: Sea of Monsters), Jon Bernthal (The Wolf of Wall Street) και Michael Peña (End of Watch, American Hustle, Gangster Squad), η νέα ταινία του επιτυχημένου σκηνοθέτη είναι μια επική περιπέτεια με έντονες σκηνές δράσης και σασπένς.