Αν κάποιος σου πει ότι πήρε κιλά, αμέσως θα σκεφτείς ότι άρχισε να τρώει ξαφνικά περισσότερο από το κανονικό ή από αυτό που ήδη έτρωγε και ότι δε γυμνάζεται ή απλά σταμάτησε κάθε άθληση. Το ξέρεις όμως ότι οι λόγοι δεν είναι μόνο αυτοί; Μπορείς να παχύνεις ακόμη κι όταν κάνεις τα παρακάτω:

1. Γυμνάζεσαι πάρα πολύ. Νομίζοντας ότι γυμνάζεσαι αρκετά, τρως ακόμη περισσότερο. Αντί να καις με τη γυμναστική θερμίδες, καις αλλά και αποθηκεύεις. Να ξέρεις ότι οι ειδικοί προτείνουν άσκηση που δεν ξεπερνά τα 30 με 60 λεπτά ημερησίως.

2. Λάθος φαγητό, τη λάθος ώρα. Σαν να λέμε δεν έφαγες πρωινό αλλά έφαγες 3 μπέργκερ στις 12 το βράδυ. Ούτε το να μένεις χωρίς φαγητό όλη τη μέρα φυσικά είναι λύση και μη νομίζεις ότι χάνεις κιλά έτσι. 

3. Υποτιμάς τις θερμίδες που λαμβάνεις. Τι εννοείς έφαγες μόνο δυο πάστες; Μπορεί να φας λίγο αλλά η ποσότητα αυτή να σου δώσει αρκετές θερμίδες, ώστε να πρέπει να το ρίξεις στις σαλάτες και στα φρούτα.

4. Μήπως δε ζυγίζεσαι συχνά; Η ζυγαριά (που δεν έχει και προηγούμενα μαζί σου) λέει την αλήθεια πάντα. Δε σου λέω να πάθεις ψύχωση, αλλά το να ζυγίζεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα σου δίνει μια αίσθηση του βάρους σου. Εξάλλου, απότομες αλλαγές στα κιλά σου - είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω- θα έπρεπε να ελέγχονται ενδεχομένους κι από ειδικούς.

5. Μπορεί να ακολουθείς λάθος δίαιτες. Γι' αυτές τις εξαντλητικές λέω που κάνουν το μεταβολισμό σου χίλια κομμάτια και τον μπλοκάρουν. Μετά από μια τέτοια δίαιτα, όχι μόνο παίρνεις πίσω όσα έχασες, αλλά κι ακόμη παραπάνω κιλά.

Το ήξερες εσύ ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν δίαιτα; Υπάρχουν και 5 λόγοι γι΄αυτό!