Πριν αναπτύξω τον συλλογισμό μου θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι εγώ μαμά δεν σου έχω πει ποτέ ψέματα. Άλλωστε βλέπεις πόσα καλά περπατάω. Δεν έχω πιει. Και τα αυγά που έσπασα κάποτε στις 6 το πρωί ήταν επειδή είχε χαλάσει το ράφι του ψυγείου. Ό,τι δεις το λέω για τους άλλους. Τώρα μπορώ να συνεχίσω χωρίς τύψεις κι ενοχές.

Εσύ αγαπητή φοιτήτρια που με παρακολουθείς - κι εσύ φοιτητή να μην σε αφήσω απ΄έξω αυτή τη φορά, σου κάνω κάλεσμα - τώρα που έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένα εξάμηνο που είσαι πρωτοετής, ξέρεις για τι θα σου μιλήσω. Οι μεγαλύτεροι ακόμα περισσότερο, αλλά εσύ και οι δευτεροετείς τα έχουν πιο έντονα. Οι μεγαλύτεροι είτε σταμάτησαν να λένε τα ψεματάκια είτε σταμάτησαν να κυλιούνται στον ωραίο βούρκο της φοιτητικής ζωής. Τα ωραιότερα ψέματα που θα πεις ποτέ. Αυτά που αν δεν τα πεις θα χαλάσει η παγκόσμια ειμαρμένη. Θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

1. "Όχι μαμά δεν έχω πιει τίποτα". Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι αυτή είναι η φράση που βγαίνει από τα συμφραζόμενα. Δεν είσαι σε θέση να την πεις κανονικά. Κάτι εξωγήινα, αλαμπουρνέζικα λες. Ή απλώς βάζεις όλη σου τη δύναμη να πεις αυτό σωστά και τελειώνεις "κλειε, α σε άρω αφιο... Καλνυτα".  

2. "Μόνο δύο ποτήρια ήπια". Είναι το σημείο που της αποκαλύπτεις ότι έχεις πονοκέφαλο ή ξέρασες και σου λέει ότι θα ήπιες πολύ. Εσύ όμως είσαι κάθετη. Δεν ήπιες παρά δύο ποτήρια. Δύο ποτήρια από 4 ειδή ποτών. Δεν είναι ψέμα. Είναι η μισή αλήθεια. 

19 White Lies All College Students Tell Their Parents

3. "Μην φανταστείς, γύρισα νωρίς στο σπίτι". Όπως μου έλεγε ο παππούς μου να λέω. Γύρισα τις μικρές ώρες. 4,5,6. Εν πάσει περιπτώσει γύρισες πριν βγει το πρώτο φως της μέρας.

4. "Δεν πίνω πολύ όταν βγαίνω ρε μπαμπά για ποια με πέρασες;". Για αυτή που πραγματικά είσαι. Αλλά κανένα κοριτσάκι δεν πρέπει να στενοχωρεί τον μπαμπά. Τα λέμε εμπιστευτικά στη μαμά αν χρειαστεί, αυτά.

19 White Lies All College Students Tell Their Parents

5. "Έχω ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες το διάβασμα". Το επόμενο πρωί δίνεις ένα παλουκάκι κι εσύ άνοιξες βιβλία και σημειώσεις δύο βράδια πριν. Απλώς τα βράδια τα έκανες εβδομάδες στους γονείς. Ευχήσου να είσαι τυχερή και να πέσει ό,τι μπόρεσες να απομνημονεύσεις. Συμβαίνει.

6. "Ο καθηγητής δεν με πηγαίνει γιατί είναι Νεοδημοκράτης και έκραξα τους ΔΑΠΙΤΕΣ". Έχει ειπωθεί από πολλούς. "Αυτός περνάει τους Κνίτες". Γενικώς είναι μια εύκολη δικαιολογία. Να τα ρίξεις στην και καλά σαπίλα των καθηγητών.

7. "Ναι μην ανησυχείς κοιμάμαι νωρίς και αρκετές ώρες". Είπες και έκανες έτσι

19 White Lies All College Students Tell Their Parents

8. "Λογικά  τα έχω περάσει όλα εκτός από ένα". Στην πραγματικότητα μέσα σου τρέμει το φυλλοκάρδι σου για όλα τα μαθήματα. Ο μόνος λόγος που αφήνεις αυτό το ένα απ΄έξω είναι για να φανείς πιο πιστευτή.

19 White Lies All College Students Tell Their Parents

9. "Εννοείται πως καθαρίζω το δωμάτιο/σπίτι μου. Οι άλλοι το έχουν βρώμικο και ακατάστατο". Ψέμαααααααα!

19 White Lies All College Students Tell Their Parents

10. "Μην φοβάσαι δεν ξοδεύω λεφτά σε χαζομάρες. Σε φαγητό και πράγματα για τη σχολή".

19 White Lies All College Students Tell Their Parents