Στο ότι δε μας καταλαβαίνουν πλήρως τα αγόρια, δεν ξέρω ακριβώς τι φταίει. Δεν έχω καταλήξει. Είμαι ανάμεσα στο είμαστε-περίεργα-πλάσματα και στο δεν-σκέφτονται-όπως-το-γυναικείο-μυαλό (και ακούγεται λογικό). Tι δεν πρόκειται με τίποτα  να καταλάβει ουσιαστικά:

1. Το φαγητό είναι μεγάλη υπόθεση. Το ότι αυτοί μπορούν να φάνε τα πάντα και σε τεράστιες ποσότητες, δε σημαίνει ότι μπορούμε απαραίτητα να κάνουμε το ίδιο και εμείς. Εκείνος δεν έχει πρόβλημα να φάει τα πάντα, κι από το πάτωμα άμα λάχει. Πολλές φορές το ''φαί να ναι κι ό,τι να ναι'' για εμας που έχουμε περίεργα γούστα στο φαγητό, δεν είναι μότο ζωής. Τι εννοείς δεν τρως κοντοσούβλι ή ρεθύθια ή καυτερά;

2. Αν μας νευριάσουν, δε θα υπάρξει ανακωχή αν δεν επανορθώσουν. Το σενάριο μας περνάνε τα νεύρα από μόνα τους, χμμμμ, μάλλον δεν παίζει. Πρέπει να μας κάνουν γλύκες, να μας φέρουν κανένα αρκουδάκι, να μας ζητήσουν συγγνώμη, να βρουν τα κουμπιά μας για να μας ρίξουν τέλος πάντων.

3. Αγαπάμε τα λουλούδια. Ναι αγαπάμε ένα κοτσάνι που αύριο ζήτημα είναι να υπάρχει. Δε θα καταλάβουν ποτέ γιατί μας συγκινεί τόσο μια τέτοια κίνηση, ούτε εμείς θα το καταλάβουμε - μιας και τα λουλούδια δε φοριούνται, αλλά θέλουμε να μας τα προσφέρουν.

4. Μια καλή πράξη, θα μας ρίξει. Τόσο εύκολα και τόσο απλά. Λέγοντας καλή πράξη εννοώ να προσφερθεί να κάνει το σίδερο ή να πλύνει τα πιάτα ή να σκεφτεί κάποιο καλό μέρος για να βγείτε ή να σου παραγγείλει εκείνο το μπλουζάκι που γλυκοκοιτούσες σ' εκείνο το site.

5. Δε γουστάρουμε να ακούμε για την πρώην σου ρε φίλε ΕΚΤΟΣ κι αν σε ρωτήσω εγώ γι' αυτή. Ναι τότε θέλω να μου απαντήσεις σε ό,τι σε ρωτάω - ακόμη κι αν χρειαστεί να μιλάμε ώρες γι' αυτή, ακόμη κι αν φουντώνω από τα νεύρα μου και μόνο που αναφέρω το όνομα της. Φυσικά, δεν μπορείς να απαιτείς το ίδιο φίλος.

6. Δε ντυνόμαστε - στολιζόμαστε για εσάς. Ούτε για κανέναν άλλο. Γι' αυτό θα φροντίσουμε τον εαυτό μας τόσο όταν βγαίνουμε με αγόρι, όσο και όταν βγαίνουμε με τις φίλες μας.

7. Σας δείχνουμε νυφικά στις βιτρίνες και γλυκούλικα μωράκια στις καφετέριες. Να ξέρετε ότι αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε γάμο εδώ και τώρα, αλλά και να θέλαμε δε σημαίνει ότι βρήκαμε ήδη αυτόν που ψάχναμε.

8. Η μάσκαρα και το eyeliner είναι δυο ξεχωριστά πράγματα. Όσες φορές και να ρωτήσετε, δεν μπορούμε να σας το εξηγήσουμε καλύτερα.

9. Ναι αγοράζω συνέχεια βερνίκια αλλά έχει άλλη χάρη να σου φτιάχνουν άλλοι τα νύχια. Μπορώ να ισιώσω τα μαλλιά μου, αλλά η κομμώτρια τα κάνει πάντα καλύτερα, ναι έχω μια ντουλάπα ρούχα αλλά δεν έχω πάντα κάτι να βάλω. Τόσο απλά, γιατί σας φαίνεται περίεργο;