Δεν έχουμε μαγικές ικανότητες για να διαβάσουμε το μυαλό ενός άνδρα που μας ενδιαφέρει. Πολλές φορές παρεξηγούμε κινήσεις τους, υπερεκτιμάμε ή υποτιμάμε καταστάσεις. Μπορούμε όμως να διαπιστώσουμε πολλά, εάν παρατηρήσουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες στον τρόπο κίνησής του και όχι μόνο. Ποιες είναι αυτές;

1. Δες προσεκτικά τα μάτια του

Δώσε προσοχή στο βλέμμα του, εάν θέλεις να καταλάβεις το ενδιαφέρον του για εσένα.  Όταν βλέπει κάτι που του αρέσει πάνω σου, τα μάτια του θα διαστέλλονται, σηματοδοτώντας ότι σε βρίσκει ελκυστική. Όταν λέει ψέματα, τα μάτια του θα πηγαίνουν προς τα αριστερά. Έτσι, μπορείς να διαπιστώσεις, εάν ο άντρας που βρίσκεται απέναντί σου, είναι ειλικρινής μαζί σου.

2.  'Ακουσε τον τόνο της φωνής του


Πολύ σημαντικό στοιχείο για να καταλάβεις τις σκέψεις ενός αγοριού! Ακόμα κι αν δεν λέει κραυγαλέα τι σκέφτεται, μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει στο μυαλό του, ακούγοντας τον τρόπο που μιλάει. Εάν νιώθεις ότι κομπιάζει, ότι χρησιμοποιεί συνέχεια της ίδιες λέξεις, τότε μπορεί να βαριέται. 

3. Σύγκρινε τις κινήσεις του με το παρελθόν του

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που ξέρεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, εάν δηλαδή είναι το αγόρι σου ή ο φίλος σου και ξέρεις ήδη τον τρόπο που κινείται. Εάν λοιπόν γνωρίζεις ότι κάθε φορά που λέει ψέματα δαγκώνει τα χίλια του, τότε εάν στο κάνει και εσένα μια φορά, μάλλον συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Σύγκρινε τις κινήσεις του λοιπόν με άλλες κινήσεις που έχει κάνει στο παρελθόν και τις γνωρίζεις.

4. Αιφνιδιάσέ τον με ερωτήσεις


Γιατί να τα κάνουμε όλα πιο δύσκολα, ενώ υπάρχουν λύσεις πιο... απλές; Εάν είσαι μπερδεμένη για κάτι που μπορεί να σκέφτεται ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει, τότε δεν έχεις παρά να τον ρωτήσεις στα ίσα για το τι έχει, τι τον απασχολεί και τι σκέφτεται. 

5. Body language


Ή αλλιώς, η γλώσσα του σώματος! Μπορείς να καταλάβεις λίγο πολύ όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον άλλον, κοιτάζοντας τη γλώσσα του σώματος του. Αν είναι στραμμένος προς τα εσένα, αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να σου μιλήσει. Αν αγγίζει τα χείλη του, αυτό σημαίνει ότι είτε ότι έχει νεύρα είτε ότι σκέφτεται τα φιλιά σας που θα ακολουθήσουν. Αν από την άλλη, δεν ανταποκρίνεται στο βλέμμα σου, τότε μάλλον δεν θέλει να συμμετέχει και πολύ στη συνομιλία. Είναι τόσο απλό!