Αρχικώς να σου πω ότι πρώτα ήθελα να βάλω στον τίτλο "απύθμενος καραγκιόζης" αντί για το πιο light σε κακοκοποιεί ψυχολογικά. Γιατί το δεύτερο περιγράφει μια αντικειμενική αλήθεια, ενώ το πρώτο αυτό που θα ήθελες πολύ να του πεις κατάμουτρα. Και να ξέρεις θα με έχεις στο πλάι σου. Γιατί είναι ορισμένοι τύποι που έχουν γεννηθεί για να ατιμάζουν το ανδρικό φύλο. Τους λόγους τούς γνωρίζουν μόνο αυτοί και κατατάσσονται στη σφαίρα του παράλογου. Το λιγότερο.

Αλλά ας εξηγηθώ πρώτα. Ας εξηγήσω γιατί τους χαρακτηρίζω έτσι. Μιλάω για τον τύπο που σε εκμεταλλεύεται κανονικά και με το νόμο και το παρουσιάζει και ως κατόρθωμα στην παρέα του. Κι αφού σου εξήγησα θα ήθελα πολύ να μου πεις για ποιο λόγο συνεχίζεις να είσαι ακόμα μαζί του. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Ε, αν δεν το έχεις καταλάβει επίτρεψε μου να σου δώσω μερικά hint.

1. Δεν σε σέβεται ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Ακόμα χειρότερα μπορεί να πει κάτι άσχημο για σένα ενόσω είστε με παρέα και ας είσαι και παρούσα. Μπορεί για παράδειγμα να έχουν μια συζήτηση για μπάλα με τους φίλους του και να κάνεις την ερώτηση της άσχετης με το αντικείμενο και να σου πει "τι ηλίθια ερώτηση είναι αυτή; μπορείς να μην παρεμβαίνεις;". Σόρι ρε μαγκάκο που πήγε να συμμετέχει στο θέμα. Δεν το ήξερε ότι θες ένα φικό δίπλα σου...

2. Γίνεται επιθετικός με τις γυναίκες εν γένει. Δεν γνωρίζω αν είναι μισογύνης ή θέλει να εκδιικηθεί το γυναικείο φύλο για το ξύλο που του έριχνε η μαμά του, αλλά είναι ο τύπος που θα πει "τράβα πλύνε κανά πιάτο" σε μια γυναίκα οδηγό ή θα μιλάει υποτιμητικά για γυναίκες σε δημόσια πόστα.

3. Έχει πάντα να σου πει μια ιστορία που να ξεκινάει με "κηνυγούσα μια τύπισσα...την έριξα φυσικά". Το σεξουαλικό του παρελθόν έτσι όπως το έχει παρουσιάσει θα γέμιζε άνετα συναυλία στο ΟΑΚΑ. Δεν σου πήγε ποτέ το μυαλό ότι λέει ψέμματα; Κι αν θεώρησες ότι λέει αλήθεια, δεν αναρωτήθηκες γιατί δεν σταθεροποιήθηκε πουθενά; 

4. Σου απαγορεύει την ζήλεια, αλλά εκείνος επιλέγει μέχρι και την γκαρνταρόμπα σου. Εννοώ ότι ενώ εσύ δεν έχεις δικαίωμα ούτε να τον ρωτήσεις με ποιους θα βγει, αυτός έχει φροντίσει ώστε να αποφύγετε τον διάλογο "Βγάλε τώρα αυτή τη φούστα -Γιατί; -Γιατί φαίνονται τα μπούτια σου". Σου αγόραζε φούστες-ράσα.

5. Πάτε όπου θέλει αυτός, δεν έρχεται όπου θες εσύ. Αν το καλοσκεφτείς από τις τελευταίες 10 φορές που βγήκατε μόνο τις 2 πήγατε σε μέρος που ήθελες κι αυτό γιατί απλά έτυχε να θέλετε το ίδιο. Όταν διαφωνείτε σου λέει να πας μόνη σου και ότι θα βγει με τους φίλους του. Και καταλήγεις να τον ακολουθείς.

6. Είσαι το δεύτερο/τρίτο πάθος του. Αν τον ρωτούσες το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του εξαιρουμένης της οικογένειας του, θα σου έλεγε την Ολυμπιακάρα, το αμάξι, το ποτό...Εσύ πάντα έπεσαι.