Δεν είσαι και πολύ πρωινός τύπος έτσι, ε; Θέλεις ώρα να σηκωθείς από το κρεβάτι, το ξυπνητήρι είναι ο χειρότερος ήχος που έχεις ακούσει, το πρωινό ξύπνημα είναι σα να σε σκοτώνουν, ενώ πολλές φορές είσαι έτοιμη να σε ξαναπάρει ο ύπνος.

Μπορείς να αλλάξεις! Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βλέπεις πιο θετικά το ντρινννννν:


1. Βάλε έναν αστείο ήχο

Ή ένα κομμάτι που σε ξεσηκώνει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Είτε στην πρώτη περίπτωση είτε στη δεύτερη, ο στόχος του να ξυπνήσεις με περισσότερο κέφι είναι πιο κοντινός!

2. Κρύο νεράκι
Σηκώνεσαι από το κρεβάτι, κάνεις ένα ωραίο stretching και μετά πας στο μπάνιο και ρίχνεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου. Σκληρό μεν, σε ξυπνάει δε!

3. Πάρε το χρόνο σου


Εάν μπορείς να το ελέγξεις και θεωρείς ότι σου κάνει καλό, μπορείς να καθυστερήσεις δέκα λεπτάκια από το να σηκωθείς. Χουζούρεψε, τεντώσου, πάρε τον χρόνο σου και όταν είσαι έτοιμη, σήκω! Απλά μην το κάνεις μετά από μια ώρα...

4. Φάε καλό πρωινό


Εκτός ότι όλοι οι διαιοτολόγοι λένε πως ένα καλό πρωινό βοηθά στη υγεία, το μεταβολισμό και τη σιλουέτα μας, είναι και ένας τρόπος για να ξυπνήσεις πιο γρήγορα και να έχεις ενέργεια από το πρωί!

5. Μην πατήσεις την αναβολή


Αχ αυτή η αναβολή στο ξυπνητήρι! Το μόνο που θα καταφέρεις αν πατήσεις το κουμπί που δείχνει «αναβολή» είναι να σου κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αφύπνιση σου και ακόμα πιο μεγάλη την παραμονή σου στο κρεβάτι.

6. Κατέβασε apps για ξύπνημα
Η τεχνολογία μας βοηθά και στο πρωινό ξύπνημα! Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις, οι οποίες βοηθούν στο να ξυπνήσεις πριν ακουστεί το ξυπνητήρι, να σηκωθείς πιο εύκολα κ.α.

7. Κοιμήσου νωρίς

 

Το ιδανικό ξύπνημα προϋποθέτει ιδανικό ύπνο. Γι'αυτό άσε τα ξενύχτια και κοιμήσου νωρίς για να μπορείς να είσαι κυρία το πρωί.

8. Άνοιξε τις κουρτίνες
Να μπει το φως, να ανοίξει το μάτι σου, να φτιάξει τη διάθεσή σου!

9. Κάνε Yoga!

Θα διαπιστώσεις πως θα σου κάνει τόσο καλό και θα είναι τόσο ευεργητική στον οργανισμό σου, που θα θέλεις να ξυπνήσεις απλά για να κάνεις yoga!

10. Σκέψου τα θετικά
Οι άνθρωποι που ξυπνάνε το πρωί, είναι βάσει ερευνών πιο αισιόδοξοι, πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι. Επίσης, πέρα από την ψυχολογία, και πρακτικά να το δεις, θα φτάσεις νωρίτερα στη δουλειά σου, θα αποφύγεις την κίνηση και θα βρεις πιο εύκολα πάρκινγκ! Το  λέει και ο Κηλαηδόνης!