Δύο κατηγορίες ανθρώπων ζηλεύω: Αυτούς που τρώνε χωρίς να παχαίνουν και αυτούς που κοιμούνται αμέσως. Πόσο ευτυχισμένοι πρέπει να είναι!

Εάν είσαι κι εσύ...ανήσυχη στον ύπνο όπως εγώ και δεν είναι  μόνο λόγω άγχους, τότε δες τι μπορεί να φταίει και διόρθωσέ το:

1. Γυμναστική


Οι ειδικοί λένε πως μετά την προπόνηση καλό είναι να μεσολαβούν δύο ώρες μέχρι να πέσεις να κοιμηθείς, γιατί, σε αντίθεση περίπτωση, μπορεί να σου προκαλέσει αϋπνίες. Οπότε, εάν πας βράδυ  γυμναστήριο, γύρνα, κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, απασχόλησε λίγο τον εαυτό σου και μετά προσπάθησε να κοιμηθείς.

2. Καφεΐνη


Το ξέρουν οι πάντες ότι ο καφές για τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας στο να κοιμηθούν. Καφεΐνη βέβαια, να ξέρεις, πως δεν υπάρχει μόνο στον καφέ αλλά και στο τσάι, τα αναψυκτικά και πολλά πολλά άλλα πόσιμα και φαγητά. Αν είσαι ευαίσθητη, λοιπόν, καλύτερα άστα για το πρωί.

3. Πολλή πρωτεΐνη

Η μεγάλη κατανάλωση κρέατος λίγο πριν κοιμηθείς μπορεί να προκαλέσει αυπνίες, καθώς η πρωτεΐνη γενικά «ξυπνάει» τον οργανισμό, σε αντίθεση με τον υδατάνθρακα που  γενικά τον χαλαρώνει (για παράδειγμα τα μακαρόνια).

4. Ζάχαρη

Αν και κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά στην ποσότητα της ζάχαρης, καλό είναι εάν είσαι ευαίσθητη να μην την καταναλώνεις έξι ώρες πριν κοιμηθείς. Και συνδυάζεις ύπνο και λιγότερες θερμίδες που θα μπορούν να καούν και δε θα σε συνοδεύσουν... στο κρεβάτι.

5. Ηλεκτρονικά που εκπέμπουν μπλε φως


Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως λάπτοπ και οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεων που εκπέμπουν έντονο μπλε φως οδηγούν σε πονοκεφάλους που μπορεί να προκαλέσουν αυπνίες. Καλό είναι να αποφεύγεις να κάθεσαι μέχρι αργά στον υπολογιστή λοιπόν, είτε διαβάζεις, είτε δουλεύεις, είτε χαζεύεις!

6. Κάπνισμα

Σύμφωνα με έρευνες, το κάπνισμα λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι, προκαλεί διαταραχές στον ύπνο και αρκετές φορές πολύωρη αϋπνία. Όχι πριν κοιμηθείς λοιπόν και για να είμαι σαφής, όχι στο κάπνισμα γενικά! 

7. Το περιβάλλον γενικά

Είναι εντάξει η θερμοκρασία του δωματίου; Υπάρχει μήπως κάποιο φως ή κάποιος ήχος που σε ενοχλεί; Όλα αυτά -και πολλά άλλα προσωπικά... κουσούρια του καθενός- μπορεί να καθυστερήσουν τον ύπνο σου.