Κορίτσια, φτιάξτε βαλίτσες και φύγαμε! Δυστυχώς, σε πολλές χώρες η γυναίκα δεν έχει ίσα δικαιώματα με τους άντρες, κακοποιείται, υφίσταται ψυχολογική και σωματική βία και δεν έχει τις ευκαιρίες (επαγγελματικές και προσωπικές) που θα έπρεπε να έχει.
Ευτυχώς, που υπάρχουν και κάποιες χώρες που το γυναικείο φύλο έχει εξέχουσα θέση. Ποιες είναι αυτές;
1. Ισλανδία
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως μια από τις καλύτερες χώρες για να ζει μια γυναίκα είναι η Ισλανδία, καθώς εκεί διαπιστώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ισότητας άντρα-γυναίκας στους τομείς της εκπαίδευσης, της πολιτικής, της υγείας και της εργασίας.
2. Σουηδία
Γενικότερα οι σκανδιναβικές χώρες έχουν κάνει θαύματα στον τομέα της εκπαίδευσης και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Η Σουηδία προωθεί με διάφορες ενέργειες την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών με ιδρύματα και οργανισμοί όπως το The Swedish Arts Council και το The Swedish Film Institute.
3. Λουξεμβούργο
Έρευνες έδειξαν πως το Λουξεμβούργο -το οποίο ακολουθεί η Νορβηγία- είναι η καλύτερη χώρα για να αποκτήσει χρήματα μια γυναίκα. Και αυτό γιατί δίνονται ακριβώς οι ίδιες ευκαιρίες στα δύο φύλα για επαγγελματική επιτυχία, όπως επίσης και μισθοί χωρίς αποκλίσεις εάν είσαι γυναίκα. Έτσι, μια γυναίκα εάν είναι ικανή στη δουλειά της, μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα!
4. Δανία
Οι τυχερές Δανέζες έχουν περισσότερο χρόνο για να κάνουν πράγματα που αγαπούν -χόμπυ, ξεκούραση- καθώς αφιερώνουν μόνο 57 λεπτά παραπάνω από τους άντρες για δουλειές του σπιτιού -όπως το μαγείρεμα ή το καθάρισμα. Σε σύγκριση με άλλες, οι έρευνες έδειξαν πως στην Αγγλία οι γυναίκες ξοδεύουν δύο παραπάνω ώρες από ότι οι άντρες για τέτοιου είδους δουλειές, ενώ στο Μεξικό τέσσερις ώρες και 21 λεπτά σε σχέση με το αντρικό φύλο.
5. Σρι Λάνκα
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η Σρι Λάνκα είναι μια χώρα που διοικείται από γυναίκες εδώ και 24 χρόνια. Ωραίο, πρωτότυπο και δυναμικό ακούγεται, αν μάλιστα αναλογιστείς πως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, δεν είχαμε ποτέ γυναίκα πρωθυπουργό!
6. Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες έχουν το μεγαλύτερο μέσο όρο προσδόκιμου ζωής -87 χρόνια-, κάτι που σημαίνει πως δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα ιατρικά προβλήματα των πολιτών, αλλά και πως η ποιότητα ζωής των Γιαπωνέζων χαρακτηρίζεται ποιοτική.