Η κάθε παρέα έχει τη δική της ξεχωριστή σύνθεση, αλλά υπάρχουν χαρακτήρες που συναντάμε παντού γιατί πολύ απλά κάθε παρέα τους χρειάζεται για να περνάει καλά ή για να υπάρχει. Οι χαρακτήρες που δίνουν ψυχή στη φιλία, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και είναι οι εξής:

1. Ο οργανωτικός ή και party animal. Θα σας ξεσηκώσει για έξοδο, για ποτά και ξενύχτια, θα αναλάβει να κλείσει τραπέζι, να πάτε εκδρομή ή διακοπές μαζί. Επικοινωνεί με τους υπόλοιπους της παρέας σε σταθερή βάση και από Δευτέρα - Τρίτη αρχίζει να συζητάει για το που θα βγείτε το Σάββατο. 

2. O τραβάτε με κι ας κλαίω. Δε θέλει πολλά νταβαντούρια αλλά στο τέλος θα έρθει για να σας την πει για το πόσο πίνετε, πόσο αργά γυρνάτε, για το πόσο βλάπτει το βρώμικο που θα φάτε στις 6 το πρωί. Μπορεί κατά βάθος να γουστάρει, αλλά θα το παίζει ο διαφορετικός που προτιμάει ήρεμα πράγματα αλλά δε λείπει από πουθενά!

3. Ο πλακατζής. Το ένα ανέκδοτο διαδέχεται το άλλο, σας κάνει όλους να γελάτε με τ' αστεία του ή έστω να γελάτε με τον τρόπο που γελάει. Πολλές φορές τα προβάρει από το σπίτι, άλλες φορές είναι εμπνεύσεις της στιγμής.

4. Ο αργοπορημένος. Συνήθως δεν απαντάει στο τηλέφωνο λίγο πριν βρεθείτε επειδή ξέρει ότι θα τα ακούσει που αργεί. Λέει συνήθως το κλασικό '' Καλά, βρείτε κάπου να καθήσετε εσείς κι έρχομαι!''. Δε διευκρινίζει το πότε έρχεται όμως!

5. Ο ωραίος. Θα μαζέψει τα κοριτσάκια γύρω τριγύρω από το τραπέζι σας, θα έχει τις περισσότερες κατακτήσεις, θα φέρνει το νέο αίμα στην παρέα. Θα περνάει το βράδυ του μοιράζοντας τηλέφωνα και φλερτάροντας. Δε θα σας παραμελεί όμως, περνάει καλά και μαζί σας και μόνος.

6. Ο στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Πάντα είναι εκεί, δε χάνει τίποτα από τα ομαδικά σχέδια σας, θυμάται πρώτος γιορτές και γενέθλια, δε μιλάει πολύ, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας. Αν δεν έρθει - λέμε ΑΝ - σε μία έξοδο, αμέσως γίνεται αισθητή η απουσία του.