Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη εντύπωση μετράει. Και πολύ μάλιστα. Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτο ραντεβού, συνέντευξη για δουλειά, γνωριμία με τους γονείς μιας καλής φίλης. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η πρώτη εντύπωση θα σε χαρακτηρίσει και αν είναι λανθασμένη, θέλει κόπο για να την αλλάξεις. Αυτή η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο άλλος στο μυαλό του για σένα είναι καθοριστική γιατί συχνά πυκνά θα σε κρίνει με βάση το πως ήσουν όταν σε γνώρισε. Εξάλλου, υπάρχουν και περιπτώσεις όπως για παράδειγμα η συνέντευξη για δουλειά, όπου δεν έχεις παραπάνω από μια ευκαιρίες (άντε δυο το πολύ) να δείξεις ποια πραγματικά είσαι.

Είσαι άτυχη στις πρώτες συναντήσεις; Εξαιτίας του άγχους σου όλα πάνε στραβά; Δες τι να προσέξεις την επόμενη φορά.

1. Μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά από το στήθος λες και είσαι σε αμυντική θέση. Κάπως έτσι οι άλλοι θα θεωρούν ότι δεν μπορούν να σε πλησιάσουν γιατί η γλώσσα του σώματος σου ουρλιάζει πως θες να κλειστείς στο καβούκι σου και να κρατήσεις αποστάσεις.

2. Μην κοιτάς το κινητό σου όλη την ώρα. Το να απαντάς σε μηνύματα, να χαζεύεις στο προφίλ σου στο instagram ή να ανεβάζεις σέλφι, δεν είναι ό,τι καλύτερο σε μια πρώτη γνωριμία. Δείχνεις ότι θα προτιμούσες να είσαι κάπου αλλού και ότι δεν είσαι εκεί 100%.

3. Δε χρειάζεται να προσποιείσαι κάποια που δεν είσαι. Μην υποτιμάς τόσο το άτομο που έχεις απέναντι σου, μπορεί να καταλάβει πότε το παίζεις κάτι άλλο για να εντυπωσιάσεις!

4. Γιατί να δείχνεις σαν να σηκώθηκες μόλις από το κρεβάτι σου; Καλώς ή κακώς, η πρώτη εντύπωση βασίζεται και στην εμφάνιση σου. Δε μας νοιάζει αν δεν είσαι 2 μέτρα, αλλά μας νοιάζει αν ξέχασες να χτενίσεις τα μαλλιά σου, ντύθηκες πρόχειρα και όχι ανάλογα με την περίσταση. Μια προσεγμένη εμφάνιση δείχνει σεβασμό στον άλλο και ότι ξόδεψες και λίγο χρόνο για τη συνάντηση σας. A και μη μασάς επιδεικτικά την τσίχλα σου!

5. Όχι ακατάλληλα και πρόστυχα αστεία. Ούτε προσβλητικά φυσικά. Γενικότερα, πρόσεξε το χιούμορ σου γιατί δεν ξέρεις πως θα το πάρει ο άλλος. Ναι μετρίασε το και κράτα τα σχόλια για τον εαυτό σου!

6. Να κάνεις eye contact. Χωρίς να καρφώνεις το βλέμμα σου σαν να έχει ο άλλος μαρούλι στο δόντι. Αντί να κοιτάς το νύχι σου ή το πάτωμα ή το τραπέζι, να προτιμήσεις τα μάτια του άλλου.

7. Ε χαμογέλα λίγο. Από ευγένεια, όχι να χαχανίζεις σε κάθε λέξη. Ένα ευγενικό χαμόγελο σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις.

8. Μη γίνεσαι αδιάκριτη! Να μένεις στα πλαίσια που σου επιτρέπει ο άλλος. Τι εννοείς ρώτησες το άτομο που σου έπαιρνε συνέντευξη πόσα χρήματα βγάζει;

9. Και πες ότι γνωρίζεις τους γονείς της φίλης σου, δε χρειάζεται να κουτσομπολεύεις άλλες φίλες σας.

10. Και μην πας στο άλλο άκρο και δε μιλάς καθόλου! Ούτε αυτό είναι ευγενικό. Βρες κάτι να πεις, να ανοίξεις ένα θέμα και ας μην είναι τόσο κλισέ και σχολιάσεις τον καιρό!