Τα μπουζούκια πέθαναν» γύρισε και μου είπε ένας φίλος, μετά τη βραδινή μας έξοδο σε αθηναϊκή πίστα και δεν είχε άδικο.

Πληρώσαμε 50 ευρώ το άτομο, δεν φάγαμε, δε χορέψαμε, δεν ήπιαμε (πολύ) και οι καρέκλες μας ήταν στριμωγμένες όσο δε πάει. Και πέρα από αυτό, το μαγαζί δεν είχε κόσμο. Και να φανταστείς ότι ήταν και Σάββατο και μέσα στις γιορτές. 

Και τώρα, τι, αναρωτήθηκα –όχι ότι ήμουν ποτέ μπουζουκόβια αλλά όντως συνειδητοποίησα πως τα μπουζούκια έχουν πεθάνει- ειδικά για τους νέους.

Την απάντηση την ήξερα. Λέγεται live clubbing και σίγουρα το έχετε ακούσει ή έχετε πάει. Κοστίζει πολύ λιγότερα από τα μπουζούκια, χορεύεις ΜΟΝΙΜΩΣ, παίζει από πριόνια μέχρι χαρτοπετσετάδικα και τα σχήματα είναι πολύ καλύτερα από όλα τα μπουζούκια μαζί.

Θα μου πεις γούστα είναι αυτά, αλλά εάν θέλεις να διασκεδάσεις και να χορέψεις, να έχει ποικιλία το πρόγραμμα και να βγαίνει ένας τραγουδιστής να σε ξεσηκώνει, τότε νομίζω πως σου βρήκα το είδος διασκέδασης που σου ταιριάζει. 


Που να πάω δηλαδή;


1.    Στο 4711. Το μαγαζί ξεκίνησε στο Κολωνάκι, το καλοκαίρι πήγε Μύκονο και τώρα είναι στη Λεωφόρο Κηφισίας. Έχω πάει και το πρόγραμμα τα ΣΠΑΕΙ. Πολύ κόσμος βέβαια και μπορεί να στριμωχτείς. Ο Διονύσης Σχοινάς βέβαια θα σε αποζημιώσει. Κρατήσεις στο 210 721 4711.

2.    Στην Ευρυδίκη στο Shamone στο Γκάζι κάθε Πέμπτη. Η τάση προς τα 90s ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και έχει πια εδραιωθεί.Κρατήσεις 210 3450144.

3.    Central Live Clubbing στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, για πιο… ανεβαστικές καταστάσεις. Τσαλίκης, Καλίδης, Νταντά. Μικρό μαγαζί, αλλά πολύ κέφι, εάν ακούς τέτοια μουσική. Πληροφορίες στο http://centralclub.gr.

4. Onirama στο Cabaret.Το κολωνιακιώτικο club προσφέρει Live clubbing, όχι μόνο με τους Onirama, αλλά και με άλλους καλλιτέχνες καθημερινά. Κρατήσεις στο 697 911 2335.

5. Λιανός- Βαρδής στο Blondies. Ασφυκτικά γεμάτο, με πολύ κέφι, θα σας προσφέρει ένα όμορφο βράδυ Κυριακής. Στα μείον το ότι κάνεις εκατό ώρες να βρεις πάρκινγκ. Κρατήσεις στο 21 0338 8123.

 


Υπάρχουν πολλά ακόμα μαγαζιά που κάνουν αυτό το πάντρεμα και συνδυάζουν μπουζούκια και clubbing, πιτσιρίκια και μεγαλύτερους, 90s και hitακια, live μουσική και dj. Αλλά από πότε δε μας άρεσαν τα τουρλού-τουρλού;