Πάντα την πρώτη φορά που ζεις μια κατάσταση δεν αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται εξ ολοκλήρου. Από την δεύτερη, άντε Τρίτη φορά, αρχίζεις και καταλαβαίνεις κάποια πράγματα. Έτσι δημιουργείς τους κανόνες σου, τα ατομικά σου έθιμα, τις ατομικές ή οικογενειακές σου παραδόσεις. Η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να είναι μια μέρα που η κοινωνία κάνει τα ίδια πράγματα, αλλά ο καθένας το ζει διαφορετικά. Κάποια πράγματα όμως δεν αλλάζουν και είναι από εκείνες τις παραδόσεις που δεν τις πολυγουστάρεις, αλλά αν περάσει χρονιά και δεν τις τηρήσεις θα σου κακοφανεί και θα γκρινιάξεις. Εν προκειμένω δεν γίνεται να περάσει Καθαρά Δευτέρα χωρίς τα παρακάτω:

1.Η Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει βρώμικα. Δηλαδή ακόμα βρωμάς αλκοόλ από το χθεσινό αποκριάτικο πάρτι που ήσουν και είχε open bar.

2.Πάμε στου Φιλοπάππου, πάππου προς πάππου.

3.Καλαθάκι πικ νικ με φασόλια,ταραμά, λαγάνα

4. Αμόλα καλούμπα.

5. Τρέχουμε αντίθετα από τον άνεμο και ο χαρταετός πίσω μας. Όχι σαν τη Ζωζώ Σαπουντζάκη.

6. Πριν τα 18, χαρταετός με μαμά και μυξιάρικο αδερφάκι να κλαίει.

7. Μετά τα 18 χαρταετός με συμφοιτητές

8. Πριν τα 18 μεσημεριανό στο σπίτι με όλα τα κλασσικά εδέσματα.

9. Μετά τα 18 ένα 20αρικο σε ταβέρνα για να φας με τους συμφοιτητές

10. Πριν τα 18 και μετά τα 18: «Ρε ο αετός κόλλησε στα κλαδιά του δέντρου;»

11. Πάμε το ποιηματάκι. Ταραμοσαλάτα, λαγάνα, καλαμαράκια, χταποδάκι, γίγαντες, μαυρομάτικα, ντολμαδάκια (εγώ-βάζω-και-πατάτες-τηγανιτές-γιατί-οι-πατάτες-κολλάνε-παντού). Έτσι είναι η σωστή νηστεία.

12. Μια σερπαντίνα κολλημένη στα μαλλιά σου.

13. Ναι η Καθαρά Δευτέρα και φέτος Δευτέρα θα πέσει.

14. Όχι δεν έχουμε βρώμικη Τρίτη και βρώμικη Τετάρτη, άρα θα κάνεις μπάνιο Στέρ… Γιαννάκη. «Μα μαμάααααα είναι βρώμικη Πέμπτη».

15. Σαν την παπάρα της λαγάνας στην ταραμοσαλάτα δεν έχει.

16. Από αύριο νηστεία #νοτ

17. Είδες τα Όσκαρ χθες το βράδυ; Πήγαν και το έδωσαν το Ά Αντρικό στον Μπράντλεϊ Κούπερ τα βόδια (μη τυχόν και γίνει κάτι τέτοιο)

18. Καθαρά Δευτέρα στο ΚΤΕΛ-αεροπλάνο-πλοίο της επιστροφής. Σίγουρα θα έχεις πάει σε Πάτρα, Ρέθυμνο, Ξάνθη που πέρασαν συμμαθητές σου από το σχολείο ή σε ξενοδοχείο με συμφοιτητές για να καρναβαλιστείς. Χαβ φαν.

19. Πώς πέρασε έτσι κι ο Φλεβάρης; Τώρα θα ξαναδούμε αργία την 25 Μαρτίου.

20. Παραδοσιακά θα σε πετύχε βρόχα αν βγεις έξω

21. Ευτυχώς τέλειωσαν οι σιχαμένες οι Απόκριες (Για την Ελένη την Καραγιάννη που συμπάσχουμε)