Θέλεις να τα πεις όλα γιατί το αίμα βράζει και ανεβαίνει στο κεφάλι, να φτύσεις στα μούτρα του άλλου την αλήθεια χωρίς ξέρεις-μα-μου-σου-του και να ξαλαφρώσεις ικανοποιημένος. Αλλά είσαι λίγο κότα, ναι ναι μεγάλη κότα. Μπορείς - πριν πάρεις το τσεκούρι- να πάρεις αυγά, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα και να τα βγάλεις όλα από μέσα σου.

 _MG_9837

Συνταγή ένα: Γνωρίζεστε σε ένα μπαρ, ματιές, φλόγες, φούντωση, πάτε σπίτι σου, πηδιέστε, μάπα το καρπούζι, κοιμάστε όπως όπως. Το επόμενο πρωί θα χρειαστείς 2 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή λιωμένο βούτυρο αλλά γιατί να κάνεις τόση φασαρία), 1 1/4 κούπες γάλα, 1 1/2 κούπα αλεύρι, 1 κουταλάκι baking powder, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, ανακατεύεις τα υγρά και τα στερεά χωριστά, τα ενώνεις, βουτυρώνεις ένα τηγάνι και ρίχνεις το μίγμα σε δόσεις μέσα, μόλις κάνει φουσκάλες από τη μία, το γυρνάς από την άλλη, στο μεταξύ προσπαθείς να αποφασίσεις αν σου άρεσε χτες, μήπως έφταιγα εγώ, μήπως είχα πιει, μήπως άδικα το είχα απωθημένο, το πρώτο pancake θα βγει χάλια, τα επόμενα θα βγουν καλύτερα, μήπως να δώσω μια ακόμη ευκαιρία, τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο σαν κέικ, ενδιάμεσα απλώνεις nutella, μπα όχι δεν θα δώσω άλλη ευκαιρία, ας μην βάλω σε όλα nutella ανάμεσα, για τελευταίο πάνω πάνω κρατάς το πιο ίσιο και αυτό που δεν σου έχει καεί, με τη nutella γράφεις αυτό που δεν θα έλεγες ποτέ κατάμουτρα ξεμέθυστος. Πανεύκολο.

Pancakes -650

_MG_0002

Enalaktika Pancakes

 Με το μίγμα βγαίνουν 7 pancakes, τρώει (αν φάει), φεύγει, κρατάς το τηλέφωνο για μια ώρα ανάγκης. 

 

Συνταγή δύο: Δεν είστε και πολύ φίλες, εκείνη σε νομίζει κολλητή της όμως, φιλιέστε σταυρωτά, βρίσκεστε σε μπαρ, γενικά κάπου όπου σας καλούν πάτε, έχετε βγει και για γκόμενους μαζί, μια φορά σου είχε φάει έναν που της είχες πει ότι σου άρεσε, μια άλλη της είχες φάει εσύ έναν για να μην τον προλάβει, αλλά γενικά είστε πολύ καλές φίλες, στη διαφήμιση δουλεύετε, ξέρεις τώρα πώς είναι αυτά, είχατε πάει και διακοπές μαζί, μετά έμαθες ότι σε είχε θάψει στη διευθύντριά σου και σε άλλα μεγαλοστελέχη και συναδέλφους ένα βράδυ που έκανε την μεθυσμένη στη Τζια και μετά έβγαλε μια φωτογραφία που έκανε χαριτωμένα στην παραλία έδειξε και λίγο στήθος στο instagram.

Επομένως βγάλε ένα κατσαρολάκι και λιώσε 225 γρ. βούτυρο. Χτύπησε 4 αυγά και 1 κούπα ζάχαρη στο μίξερ και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνει αφράτο θυμήσου και άλλα που σου έχει κάνει, ρίξε μέσα στο μίγμα 2 κούπες αλεύρι σιγά σιγά και 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder, στίψε και ξύσε ένα λεμόνι, ψήσε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Μέχρι να ψηθεί, χτύπησε στο μίξερ 115 γρ. βούτυρο (χωρίς να το λιώσεις) μαζί με 2-3 κούπες άχνη ζάχαρη, 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, βανίλια (προαιρετικά) για να κάνεις το γλάσο. Με απαλές κινήσεις απλώνεις το γλάσο στο κέικ και το στέλνεις. Με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προσαρμόζεις την απόχρωση του ροζ που ταιριάζει στη σχέση σας.

 

Skyla -650

_MG_0083

Unfriend. Θα ήθελες να έβλεπες την έκφρασή της όταν αντίκρυζε το κέικ και μετά να την ανέβαζες στο facebook.

 

Συνταγή τρία: Σε φωνάζει μέσα στο γραφείο του την ώρα που ξέρει ότι πνίγεσαι για να σου ζητήσει να κατέβεις να του πάρεις τσιγάρα, σε φωνάζει με το επίθετό σου στο διάδρομο να πας στο γραφείο του την ώρα που ξέρει ότι μιλάς στο τηλέφωνο με πελάτη, σε έχει πάρει τηλέφωνο να σου μιλήσει για τη δουλειά ένα Σάββατο βράδυ, έχεις φύγει από το γραφείο αργά και όταν πας σπίτι και ετοιμάζεσαι να φας σε παίρνει τηλέφωνο και αναγκάζεσαι να ξαναπάς στο γραφείο, σαν να σε εκδικείται για κάτι που έκανες, τι έχεις κάνει δεν ξέρεις, σαν να σε μισεί τελικά το αφεντικό σου, σε έχει κάνει να μιλάς μόνο για τη δουλειά και να μην έχεις να πεις τίποτα άλλο με τους φίλους σου (σε βαριούνται). Επειδή δεν έχεις και πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, σκαστός έφυγα από το γραφείο και πρέπει να ξαναγυρίσω, ανακατεύεις το περιεχόμενο ενός πακέτου έτοιμου μίγματος για κέικ σοκολάτας Betty Crocker με ένα κουτάκι Coca Cola, χωρίς μίξερ, με το χέρι, μην ξεχάσεις εκείνη την ημέρα που σου έστειλε email και σε ξέχεζε και το κοινοποίησε σε όλο το γραφείο, που έχεις μπλέξει, γιατί δεν παραιτείσαι, ακολουθείς τις οδηγίες του κουτιού για το ψήσιμο και για το γλάσο κάνεις μια απλή βουτυρόκρεμα (δες παραπάνω). Στο διάλειμμα για φαγητό, ασχολήσου πολλή ώρα με τη διακόσμηση.

_MG_0164 

 Να έχεις στείλει βιογραφικά πριν.

 

Συνταγή τέσσερα: Γενικής χρήσεως σπιτικό κέικ βανίλια, 170 γρ. βούτυρο, 170 γρ. ζάχαρη, 115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 αυγά, 2 βανίλιες, έτοιμο γλάσο. Είναι σαν εκείνο το περιστατικό που είχε ξεπαστρέψει μία 60χρονη το σόι της με δηλητηριασμένα τηγανόψωμα. Το παράχεσε.

 _MG_0177

 

Ελπίζω τώρα να νιώθεις λίγο καλύτερα. Καλή επιτυχία

Μαγείρεψε η Ιάνθη Μιχαλάκη, φωτογράφισε η Γιώτα Κατράκη.

Αν θέλεις μια στείλε στο info@wearthistoday.com, για ιδέες στο #hatecake.

_MG_0193

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://wearthistoday.com