ΣΙΝΕΜΑ

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία  (Kingsman: The Secret Service) του Μάθιου Βον

Με τους Κόλιν Φερθ, Μάικλ Κέιν, Τάρον Έγκερτον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Χάμιλ, Μαρκ Στρονγκ, Σοφία Μπουτέλα, Σόφι Κούκσον, Κόρι Τζόνσον, Τζέικ Ντάβενπορτ

Όταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο σκηνοθέτης των «Kick-Ass» και «X-Men: Η Πρώτη Γενιά», Μάθιου Βον, συναντά το ανεξάντλητο κινηματογραφικό ταλέντο του Κόλιν Φερθ και το ξεχωριστό χιούμορ του Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Οι τρεις τους, παρέα με τους Μαρκ Στρόνγκ, Τάρον Ίτζερτον και Μάικλ Κέιν, βασισμένοι σε μια ακόμη υπέροχη κωμική περιπέτεια δια χειρός Μαρκ Μίλαρ («Kick-Ass», «CivilWar») - και αποφασισμένοι να εξελίξουν το είδος του σινεμά κατασκοπείας σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα απολαυστικής ψυχαγωγίας - παραδίδουν ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι γεμάτο πάθος, ενέργεια, δράση και ανεξάντλητο χιούμορ.

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι (Fifty Shades Of Grey) του Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον

Με τους Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Ρίτα Όρα, Μάρσα Γκέι Χάρντεν

Η πλέον καυτή και πολυαναμενόμενη ταινία του 2015 (με το πρώτο τρέιλερ της ταινίας στο YouTube να σαρώνει σε αναπαραγωγή καθιστώντας το #1 τρέιλερ του 2014 στο Youtube) με πρωταγωνίστρια τη σέξι κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον, Ντακότα Τζόνσον στο ρόλο της αθώας και άπειρης ερωτικά Αναστάζια Στιλ, που εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα… Στο ρόλο του εξτρεμιστικά ηδονικού και απλησίαστου συναισθηματικά Κρίστιαν Γκρέι, ο απίστευτα hot Τζέιμι Ντόρναν, μοντέλο και ηθοποιός, που έχει ήδη υποδυθεί αρκετούς ρόλους ως σέξι χαρακτήρας με αρκετά psycho στοιχεία. Αισθησιασμός, ένταση και μια πολύ έντονη ερωτική ιστορία αγάπης, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Σαμ Τέιλορ - Τζόνσον, όπου η εικόνα πυροδοτεί τις αισθήσεις.

Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα  (A Girl Walks Home Alone at Night) της Άνα Λίλι Αμιρπούρ

Με τους Σίλα Βαντ, Αράς Μαράντι, Μάρσαλ Μάνες, Μοζχάν Μαρνό

Περίεργα πράγματα πρόκειται να συμβούν σύντομα στην «Κακιά πόλη». Η Ιρανική πόλη-φάντασμα που φιλοξενεί πόρνες, τοξικομανείς, μαστροπούς, περίεργα πλάσματα της νύχτας και άλλες πρόστυχες ψυχές, είναι ένα προπύργιο διαστροφής και απελπισίας. Εκεί, τα βάθη της Μέκκας της αμαρτίας κατοικεί και ένα μοναχικό βαμπίρ… Μόνο που δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βαμπίρ σαν όλα τα υπόλοιπα, αλλά για ένα νεκροζώντανο κορίτσι που παραμονεύει στις σκιές και παρακολουθεί τις ζωές των πιο ανήθικων ψυχών που περιφέρονται στην πόλη. Όταν το κορίτσι γνωρίσει τον έρωτα, μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης αναμένεται να ξεκινήσει.

ΘΕΑΤΡΟ

Πυρήνες της Ελιάς @ Δημοτικό Θέατρο Δάφνης-Υηττού «Φάνης Χηνάς»

Η "διάθλαση" το θεατρικό εργαστήριο του Δήμου Δάφνης - Υμηττού παρουσιάζει:  «Οι πυρήνες της…ελιάς». Μια μουσικοθεατρική σατιρική παράσταση σε Σύνθεση-σκηνοθεσία: Γιώργου Γιαννακόπουλου, μουσική επιμέλεια – διδασκαλία τραγουδιών:  Βαγγέλη Αυγέρη  και χορογραφίες Εφης Ζαμπέλη. Η Επαναστατική Διασκεδαστική Οργάνωση «οι πυρήνες της ελιάς» αποφασίζει  να   δράσει δυναμικά  ενάντια  στις συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης , την κατήφεια και την απαισιοδοξία των ημερών . Καταλαμβάνει  λοιπόν ένα υπόγειο κουτούκι και προχωρεί  στην ανακήρυξη του ως πρώτου ανεξάρτητου υπογείου Ελλαδικού χώρου. Οι πρώτες ώρες της ανεξαρτησίας κυλούν με ενθουσιασμό αλλά  και πολλή δουλειά ,δελτία τύπου , ανακοινώσεις, e-mails σε εφημερίδες , sites  και τηλεοπτικούς  σταθμούς,  γέλιο, τραγούδι , αλλά και μεγάλη αγωνία!  Πως  άραγε θ’ αντιδράσει το  σύστημα ;

Η.Ηλιού και Ηλιουπόλεως 77 (από Βουλιαγμένης 177), στάση μετρό Αγ.Ιωάννη, Κάθε Σάββατο  9.15 το βράδυ, Διάρκεια 2 ώρες (με διάλειμμα 10’), Μόνο  10  €  το τραπέζι (μέχρι 4 άτομα) με κρασί και το μεζέ του κουτουκιού , Τηλ. κρατήσεων 210 9766.001

LIVE/PARTY/DJ SETS

12/02: Afrosession Vol.3 @ Six D.O.G.S.

Στο τρίτο και φαρμακερό “Αfrosession" το Highlife συναντά το afro-soul. Καλεσμένος του Adedeji και της 10μελούς ορχήστρας των Neo Yoruba People είναι ο David Lynch, που θα παίξει μαζί τους την μουσική του Manu Dibango. Ο Dibango είναι ένας από τους πρωτοστάτες του afro-soul, που αναμειγνύει την jazz με την funk και την soul. Το Highlife είναι ένα μουσικό είδος που έχει τις ρίζες του στην Γκάνα της αρχής του 20ου αιώνα. Αποτελεί την πρόσμιξη της παραδοσιακής Akan μουσικής με ευρωπαϊκές τεχνοτροπίες και μουσικά όργανα. Αρχικά, ήταν συνδεδεμένο με την αριστοκρατία της αποικιακής κουλτούρας αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε στην Σιέρρα Λεόνε, τη Λιβερία, την Γκάμπια και τη Νιγηρία.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210.3210510, Προπώληση: 5 ευρώ / Είσοδος: 7 ευρώ

13/02: Μίλτος Πασχαλίδης @ Passport

Μετά τις 9 sold out εμφανίσεις στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ο Μίλτος Πασχαλίδης κατηφορίζει στον Πειραιά, μαζί με τους 5 μουσικούς και τα τραγούδια του, παλιά και καινούργια. Μαζί του σε αυτές της εμφανίσεις η νέα τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου στο πιάνο, το ακορντεόν και το τραγούδι, ο Δημήτρης Σινογιάννης στις ηλεκτρικές κιθάρες, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα και ο Πάρις Περυσινάκης στην κρητική λύρα.

Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, 2104296401, 21:30, 12-20€

His Majesty The King Of Spain @ Ρομάντσο

Oι His Majesty the King of Spain είναι ένα γκρουπ από την Αθήνα. Το 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο Hyena από την Ιnner Ear Records κι αυτή την περίοδο ηχογραφούν το δεύτερο δίσκο τους. Ενώ το Hyena ήταν ένας χαμηλότονος ποπ δίσκος με διακριτά στοιχεία americana, το νέο τους υλικό (που μεγάλο μέρος του θα παρουσιαστεί στη συναυλία, βασίζεται στις δυνατές κιθάρες και κινείται γύρω απ’ το alternative rock και την power pop. Οι His Majesty the King of Spain  έxουν ανοίξει για τους Jonathan Richman, Νick Waterhouse, Radio Dept., Marc Almond και Τwilight Singers αλλά γενικά εμφανίζονται live σπάνια. Μαζί τους οι Τhe Voyage Limpid Sound.

Αναξαγόρα 3-5, 21:30, 5€

HiRollers @ Floral

Το ρυθμικό drum-beat, o ρυθμός από το κοντραμπάσσο, τα κιθαριστικά ριφάκια, τα πιανιστικά ting-a-lings και τα σαξόφωνα σίγουρα θα παρακινήσουν το κοινό σε ξέφρενες χορευτικές κινήσεις! Οι HiRollers παίζουν διασκευές αλλά και δικά τους τραγούδια από τα CD τους: “HiRollers Boogie” (2010), “Juke Joint” (2012) και “Swing and Roll” (2014).

Θεμιστοκλέους 80, 2103800070, 22:00, 5€

Γιάννης Χαρούλης @ Ακτή Πειραιώς

Ο Γιάννης Χαρούλης ξεκινάει τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 13 Ιανουαρίου. Αυθεντικός και μοναδικός, όπως πάντα, θα ερμηνεύσει με την δωρική φωνή του τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά  και μεγάλες στιγμές σπουδαίων δημιουργών που έχει αγαπήσει μέσα στα χρόνια. Η κρητική παράδοση έχει φυσικά την ιδιαίτερη της παρουσία στα live του Γιάννη Χαρούλη που την τιμά. Κεντρικό clue των εμφανίσεων του η παρουσίαση του διπλού cd με τις ηχογραφημένες συναυλίες του στον Λυκαβηττό, τον Σεπτέμβριο του 2013, όπου ο Γιάννης Χαρούλης υπεργέμισε το θέατρο και δημιούργησε κυριολεκτικά κυκλοφοριακό στο κέντρο. Ο τίτλος αυτού… ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΩΣ ΕΣΜΙΞΑΜΕ.

Πειραιώς 178 & Λαμίας, 22:00, 15€, Φιάλη 125€

Masque Open Partara 2015 @ Gazi Music Hall

Μετά την χριστουγεννιάτικη επιτυχία, η Partara βάζει τα αποκριάτικα της και σε περιμένει με πολλή μουσική (dance, electronica, rnb) και drink games λες και βρίσκεσαι σε διονυσιακά μυστήρια.

Ιερά Οδός 7, Είσοδος 6€

Dualism Radio Party @ Φουάρ

Με την ιδιότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού αυτή τη φορά ο Leon Segka έρχεται στα decks του «Φουάρ» για την παρουσίαση της ραδιοφωνικής εκπομπής Dualism. Η ραδιοφωνική περιπέτεια που εκπέμπει κάθε Παρασκευή 00:00 – 01:00 γίνεται αφορμή για ένα μοναδικό πάρτι παρουσίασης στο «Φουάρ» που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Intersonik Radio.

Μητροπόλεως 72, 1ος όροφος, Είσοδος ελεύθερη

The Dreamer @ Tesla Bar

Ο The Dreamer είναι φωτογράφος και visual - artist με αδυναμία στα electro beats και synths. Ιδρυτής του Neon Raum και μέλος των Yes it Does! Sure it Does!, αναμφίβολα έχει έφεση στο να διοργανώνει events. Τα DJ set του είναι μία μίξη nudisco και electro. Πειραιώς 84

Minotaur Minotaur presents DEBORAH DE LUCA | JOJO | NICOLAS DALES @ NID - powered by Blend

Το Blend υποδέχεται την εντυπωσιακή Ιταλίδα παραγωγό και dj Deborah de Luca. H Ναπολιτάνα «φαινόμενο» που έχει ταρακουνήσει τη μουσική βιομηχανία συνδυάζοντας αναμφισβήτητο ταλέντο και συγκλονιστική ομορφιά εισβάλλει στο booth του NID για να ξεσηκώσει το αθηναϊκό κοινό με τον προσωπικό hard tech και minimal ήχο της. Η Deborah de Luca δεν είναι μια ακόμα ελκυστική παρουσία που απλά «πιάνει χώρο» στα decks. Έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει το σεβασμό αλλά και τη θέση που της αξίζει στην ηλεκτρονική σκηνή και τα κατάφερε. Σημείο σταθμός για την καριέρα της ήταν η γνωριμία της με τον παραγωγό και dj και μετέπειτα μέντορά της Giuseppe Cennamo, (Desolat, Sci + Tech, 8bit, Carillon), o οποίος «είδε» στην de Luca ένα ανεπεξέργαστο μουσικό χάρισμα το οποίο εξελίχθηκε σε ένα απόλυτο δικό της μείγμα hard techno με minimal φιλοσοφία. Το 2013 η εκθαμβωτική Ιταλίδα έκανε το μεγάλο βήμα δημιουργώντας το label Sola_mente Records παρακινούμενη από την ανάγκη να καταθέσει τη προσωπική της τάση στην underground μουσική βιομηχανία. Οι ποιοτικές παραγωγές της χαίρουν της εκτίμησης πολλών καταξιωμένων συναδέλφων της και οι εμφανίσεις της ανά τον κόσμο γίνονται ακαταμάχητος πόλος έλξης.Τη βραδιά της Deborah de Luca στο NID θα πλαισιώσουν ο JOJO και ο Nicolas Dales.

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, 2112215122, Είσοδος: 12€, Τραπέζι ή Stand: 30-33€ το άτομο

Symposium Presents: Fabio Florido [Enter.Ibiza, Minus], Nick Devon [Steyoyoke] @ Vice Versa

Ο Ιταλός αγαπημένος του Ελληνικού κοινού Producer, Remixer και Dj, Fabio Florido, με έδρα το Βερολίνο έρχεται μέσω της ομάδας του Symposium να μας κάνει να χορέψουμε στους ρυθμούς του σε ένα special Symposium night. Με την υποστήριξη των Richie Hawtin, Dubfire, Luigi Madonna, Subfractal, Markantonio, Sasha Carassi από το πρώτο του κιόλας EP, έχει παίξει στα μεγαλύτερα clubs και festivals της Ευρώπης με τελικό προορισμό τo Space Ibiza μέσω του ENTER. party με βασικό εμπνευστή και διοργανωτή τον Richie Hawtin. Η τελευταία του κυκλοφορία τον Αύγουστο του 2014 το EP "Be yOu" από την δισκογραφική MINUS μας δείχνει την εξέλιξη του σαν παραγωγό και μένει να τον δούμε live στο αγαπημένο Vice Versa την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και σαν dj.

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, Είσοδος 8€, 23:30

14/02: Ultimate Party @ Βρυσάκι

Οι Ultimate γιορτάζουν την ολοκλήρωση της έκθεσης: "Ο Τελευταίος Άνθρωπος", στο Βρυσάκι στις 14 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο με μια ευχάριστη μουσική έκπληξη από τους μουσικούς: Κωνσταντίνο Κυριακού και Χρήστο Σιδηρόπουλο.

Βρυσακίου 17, 2103210179, Είσοδος 5€

Γιώργης Χριστοδούλου @ Rabbit Hall

Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργης κυκλοφορεί ως flaneur στους μουσικούς δρόμους της Ισπανίας και, φέτος, επιστρέφει στα γνώριμα λημέρια του, στην Αθήνα, για να γεμίσει τα σαββατιάτικα βράδια του Φεβρουαρίου με καντάδες. Στις 14 + 21 + 28 Φεβρουαρίου, στο μοναδικό “θεατράκι τραγουδιών” στον 1ο όροφο του Rabbit Hall η νύχτα γεμίζει με τρυφερές νότες. Αττίκ, Κώστας Γιαννίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Cole Porter, τραγούδια από τον σινεμά, tango και βαλς και βραζιλιάνικη μποσανόβα μαζί με τα τραγούδια του Γιώργη, μπερδεύονται γλυκά για μιάμιση ώρα.

Σολωμού 12 & Στουρνάρη 11, 2103300423, Είσοδος 10€

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Bogaz Musique @ Αρχιτεκτονική

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι εξαιρετικοί συνεργάτες της, θα μεταφέρουν την αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική σε έναν συναυλιακό χώρο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα αθηναϊκά live. Με φρέσκο, σαρωτικό ήχο, αγαπημένα τραγούδια και ερμηνείες που καθηλώνουν, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique μας περιμένουν από τις 14 Φεβρουαρίου στην ανανεωμένη Αρχιτεκτονική.

Πειραιώς 116 & Ελασιδών 6, Γκάζι, 210 9014428, 22:00, Είσοδος 13€ με μπύρα/κρασί

Chinese Man @ Βοτανικός Live Stage

Το κορυφαίο live του μήνα. η ιδιαίτερη μουσική κολεκτίβα από τη Γαλλία επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από σχεδόν 2 χρόνια, για ένα ακόμα μοναδικό live. Το  τρίο των Chinese Man, High Ku, Sly και Ze Mateo, που αποτελεί και την κινητήριο δύναμη του ομώνυμου label Chinese Man Records, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας τον Απρίλιο του 2013 και με δύο εκπληκτικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κέρδισαν τις εντυπώσεις και έγιναν ένα από τα “wish for” groups του ελληνικού κοινού. Στις 14 Φεβρουαρίου προσγειώνoται και πάλι στην Αθήνα και στο Βοτανικό Live Stage και φέρνουν μαζί τον ξεχωριστό ήχο τους που είναι επηρεασμένος από τη Hip Hop σκηνή αλλά και με σαφείς επιρροές από funk, dub, reggae και jazz. Τη βραδιά θα ανοίξει ο αγαπημένος παραγωγός και beatmaker Proleter με ένα live show.

Κασσάνδρας 19, 21:00, Εισιτήριο: 28€

Blend presents YAYA | MANOLACO | NICO RAC at NID

Το αστέρι της δισκογραφικής Desolat και προσωπική ανακάλυψη του «αρχηγού» της, Loco Dice, έρχεται τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου για ν' αποδείξει στην πράξη αυτό που όλοι γνωρίζουμε για εκείνον, ότι δηλαδή αποτελεί ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» της νέας γενιάς της tech house στον κόσμο.  Mεγαλωμένος στο Τορίνο, σ' ένα σπίτι όπου το afro-beat και η rumba ακούγονταν ασταμάτητα, ο Yaya αγόρασε τα πρώτα του ντραμς στην εφηβεία, τα οποία γρήγορα συμπλήρωσε με διπλά decks. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό στην ηλεκτρονική σκηνή ήδη από το παρθενικό του ταξίδι στην Ίμπιζα σε ηλικία 18 ετών. Εκεί έβαλε τις βάσεις στον προσωπικό υβριδικό του ήχο, στον οποίο δεσπόζει ο αισθησιασμός και η ελευθερία του afro-latin ρυθμού. Σύντομα ήρθε η ενεργή του συμμετοχή σε after-hours parties στο νησί, αλλά και το τηλεφώνημα από τον Loco Dice, το 2009 που άλλαξε τη ζωή του. Έκτοτε ο Yaya είναι πιστό μέλος της Desolat κι ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, με συνεργασίες εντός κι εκτός του label (Cadenza, Be as One, Kina Music κ. ά.). Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές από τις πιο φιλόδοξες επαγγελματικές του φαντασιώσεις παίζοντας στο opening & closing party του Space, στο Fabric, στο Watergate και στο Cocoricò, αλλά και σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Τη βραδιά του Yaya στο NID θα συμπληρώσει ο Resident Dj του Blend, Manolaco και ο Nico Rac.

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, 2112215122, Είσοδος: 10€, Τραπέζι ή Stand: 28€ το άτομο

VALENTINE'S WKND : MIHAI POPOVICIU w/ 12 TONES @ Pixi

Το PIXI σε συνεργασία με την Cyclic Records παρουσιάζει το πιο ξεχωριστό πάρτυ του Αγίου Βαλεντίνου στην Αθήνα με καλεσμένο για πρώτη φορά στην πόλη τον Ρουμάνο dj και παραγωγό Mihai Popoviciu. Στο πλευρό του οι 12 Tones.

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, Είσοδος 12€ με ποτό, Ώρα: 23:30

15/02: Human Touch @ Faust Bar

Οι Human Touch,μετά από δεκατρία χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ’ ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.

Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, 2103234095, 20:00, Είσοδος 8€

ΦΑΓΗΤΟ

Άγιος Βαλεντίνος @ Pausa

Για αυτή την ιδιαίτερη ημέρα που η αγάπη και ο έρωτας πρωταγωνιστούν  σας περιμένουμε με ρομαντική διάθεση  να ζήσετε τη μέρα των ερωτευμένων με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, στο Pausa. Το ειδικό μενού μόνο για την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου είναι gourmet και ρομαντικό όπως αρμόζει σε μία τέτοια βραδιά.

 Αγίου Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3, Μαρούσι, 210 6180533

Saint Valentines @ Olive Garden/Titania

Το ατμοσφαιρικό Olive Garden, στο rooftop του ξενοδοχείου TITANIA, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προκειμένου να προσφέρει στους ερωτευμένους της Αθήνας έναν μοναδικό συνδυασμό που περιλαμβάνει μενού 5 πιάτων, ζωντανή μουσική και τραγούδι αλλά και μοναδική θέα στην Ακρόπολη και την φωτισμένη Αθήνα. Το μενού της βραδιάς περιλαμβάνει: Amuse bouche με γιαούρτι, καρύδι και μέλι, Βελουτέ σελινόριζας με λευκή σοκολάτα, γιασεμί, γαρίδες και κρέμα παντζαριού, Φαγκρί με μανιτάρια φρικασέ, ταπιόκα και κροκέτα ρυζιού, Μοσχάρι σιγοψημένο σε κενό αέρος, καραμελωμένο κρεμμύδι, κρέμα βουτυράτου κουνουπιδιού, πράσινα σπαράγγια και φουντούκια και ένα γλυκό γεμάτο σοκολάτα και φράουλα σε υφές με αρώματα καρδάμωμου.

Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52,  210 3326200 & 210 3326260, Τιμή μενού / άτομο: 45€, Στην τιμή περιλαμβάνεται δωρεάν στάθμευση στο parking του ξενοδοχείου

Πόρτες wine bar restaurant

Κλείνει φέτος  τα είκοσι χρόνια λειτουργίας τους και σε ένα ζεστό, οικείο περιβάλλον με ξεχωριστές lounge γωνιές σας περιμένουν να απολαύσετε καφέ, πρωινό, φρέσκους χυμούς, την εμπλουτισμένη international fusion κουζίνα, κρασί από την προσεγμένη λίστα ετικετών και ποτό. Και στην ατμόσφαιρα, σαν αόρατο πέπλο η διακριτική μουσική του dj  & των διάφορων γκρουπ σε live εμφανίσεις με χρώμα από τη διεθνή μουσική σκηνή. Tip: Κάθε Σάββατο live οι Dilemma.

Λ.Κηφισίας 242, Ν.Ψυχικό, 2106716318, Τιμή κατ’ άτομο: 20-25€

Valentine’s day @ T-Square

Το T-Square γιορτάζει φέτος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με την πολυτέλεια που του αξίζει!  Η ημέρα των ερωτευμένων είναι μια ευκαιρία να χαρίσετε μια ξεχωριστή εμπειρία στον εαυτό σας και στον αγαπημένο σας και το T-Square έχει ετοιμάσει μοναδικές εκπλήξεις για μία αξέχαστη βραδιά. Απολαύστε ένα ρομαντικό δείπνο με φόντο τον ωραιότερο κήπο της πόλης και ίσως είστε το τυχερό ζευγάρι που θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Βενετία.

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, 2111838648

ΠΟΤΟ

Επιτόκιο

Ιστορικό μπαρ που στα ξεκινήματα του φιλοξένησε δυνατά ονόματα της ελληνικής μουσικής στο δικό τους ξεκίνημα, ανάμεσά τους και τον Μπάμπη Στόκα. Με το κόκκινο απαλό φως, τα αναρριχόμενα φυτά στην είσοδο, αφίσες από κινηματογραφικές ταινίες και λογότυπα να δεσπόζουν στην διακόσμηση, θα βρεις έναν ωραίο χώρο για να καταφεύγεις όταν βαριέσαι να ψάξεις που θα πας. Αυτό λέγεται στέκι. Εδώ θα πιεις με επιτόκιο, αλλά θα πληρώσεις άτοκα! Οι μπύρες είναι το φόρτε του κι έχει σε όλες τις αποχρώσεις.

Κ. Παλαιολόγου 19, Νέα Σμύρνη, 2109350232

Jazz In Jazz

Πρώτα και κύρια είναι ένα μικρό μουσείο της τζαζ μουσικής στην περίφημη Δεξαμενή. Στην Αθήνα λειτουργεί από το 1996 και η αλήθεια είναι ότι δεν θα βρεις πολλά μαγαζιά με τέτοιο παρελθόν. Αμέτρητα πορτραίτα θρύλων της τζαζ,  πικ απ, σαξόφωνα, σπάνιες ηχογραφήσεις, δισκάκια και μουσική βγαλμένη από τα θρυλικά 60’s των ΟΥΣΑ (USA).

Δεινοκράτους 3, Κολωνάκι, 2107258362