Τσικνοπέμπτη @ Bistecca

Το εστιατόριο Bistecca στα Μελισσια υποδέχεται τη ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ. Ζουμερά burger με  μοσχαρίσιο κιμά, μπριζόλα χοιρινή , κοτόπουλο στα κάρβουνα, διάφραγμα,  τη διάσημη Bistecca alla Fiorentinaτο Ιταλικό t-bone steak σε x-large μέγεθος και πολλά άλλα. Στη καρδιά του καρναβαλιού και  με γιορτινή διάθεση όλη η παρέα γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο μυρωδιές τσικνισμένων καλοψημένων κρεάτων με όλα τα συνοδευτικά από  φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες, μπρουσκέτες και σαλάτες κλείνουν ραντεβού στο Bistecca. Και επειδή μόνο εδώ ξέρουν από καλό κρέας και σωστό ψήσιμο η Τσικνοπέμπτη θα είναι μια βραδιά αφιερωμένη στην κρεατοφαγία.

Παναγή Τσαλδάρη 27 Μελίσσια, Κρατήσεις: 210 6096055

Vezene

Μια τρατορία στην καρδιά της Αθήνας που πάντοτε τιμάει την παράδοση της τσίκνας, κυρίως με κρέας από μοσχάρι και βουβάλι, προερχόμενα από Σουηδία, ΗΠΑ, Γαλλία και αλλού. Με ένα ιδανικό ψήσιμο και το κατάλληλο συνοδευτικό θα δώσεις στην τσικνοπέμπτη μια πιο light εκδοχή που δεν θα στη σύστηνα, αλλά περί ορέξεως.

Βρασίδα 11, Χίλτον, 210 7232002

Μπάρμπα Μήτσος / Λαδόκολλα

Είναι μια ξεχωριστή Λαδόκολλα από την γνωστή αλυσίδα. Το μότο του είναι «Τρως πολύ, πληρώνεις λίγο». Αυτό θα το καταλάβεις εδώ ιδίοις στόμασι, όταν δεις να έρχονται βουνά στο τραπέζι με κρέατα και ένας λογαριασμός που δεν περιμένεις.Τιμή κατ' άτομο: 8-15€

Ιουστινιανού 11, Άγιος Δημήτριος, 2109335052

Ελιά

Θα βρεις τα πάντα εδώ. Κοψίδια, προβατίνα, κοκορέτσι, παϊδάκια, ενώ έχει και δύο πιάτα που τα βρίσκεις μόνο εδώ. Το τυροπιτάρι, που είναι τηγανιτή τυρόπιτα και μακαρόνια που τα φτιάχνουν οι άνθρωποι του μαγαζιού.

Παπαδιαμάντη 1 και 25ης Μαρτίου, Μάνδρα, 210 5553287

Κρητικός

Σε ένα χώρο με καμέλιες και εν γένει ανθηρό, η τσίκνα θα μυρίσει. Παϊδάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, κεμπάπ, ό,τι τραβάει η όρεξη σου, σε μια από τις πιο καλές και ποιοτικές ταβέρνες της Αττικής.Τιμή κατ' άτομο 15-18€

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

Μια πολύ δημοφιλής ταβέρνα στο κέντρο που ενδείκνυται για πολλές περιστάσεις. Την Τσικνοπέμπτη έχει σίγουρα ειδικό μενού με πιατέλες κρεατικών, όπως κάνει κάθε χρόνο. Τιμές κατ' άτομο: 12-18€

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια, 210 2232376

Τηλέμαχος

Έχει τα πρωτεία στην κρεατολαγνεία της περιοχής και δεν μπορείς να αγνοήσεις την φήμη που έχει στους κατοίκους των Βορείων Προαστίων. Σταβλίσια μπριζόλα, χοιρινά και αρνίσια παϊδάκια, ποικιλία κρεάτων στη σούβλα και η γοητευτική αίσθηση του ψητού και του κάρβουνου θα συναρπάσουν όλες τις αισθήσεις σας.

Φραγκοπούλου 22 και Μάρκου Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, τηλ. 210 8076680

Base Grill

Συνήθως ο κόσμος εδώ έρχεται για τις πατάτες και τα αυγά του, αλλά την Τσικνοπέμπτη τα κρεατικά του είναι άπαιχτα. Χωρίς υπερβολή. Και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Θα βρεις όλα όσα περιμένεις να φας τέτοια μέρα.

Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, 2105757455

Τζίμης

Ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις στην περιοχή του Βύρωνα και της Καισαριανής. Τα κρέατα του Τζίμη έχουν πολλούς εραστές και ο ιδιοκτήτης είναι πάντοτε τίμιος στις ποσότητες. Πριν φας έχεις φουσκώσει με το μάτι. Λουκάνικα, μπιφτέκια, κοκορέτσι, όλα στα καλύτερά τους.

Ελευθερίου Βενιζέλου 2, Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Βύρωνας, 2107658965

Το Βραστό

Η ιστορία του ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’60, δίπλα στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, αρχικά  λειτούργησε σαν ένα μικρό μπακάλικο προσφέροντας μεζέδες και κρασί στα λιγοστά τραπεζάκια που έβγαζε έξω. Εδώ τα φρέσκα υλικά μετατρέπονται σε σπιτικά και πρωτότυπα πιάτα με γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, με το μενού να διαμορφώνετα από έναν σταθερό πυρήνα κλασικών πιάτων αλλά και με εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας ανάλογα με τα διαθέσιμα φρέσκα εποχικά υλικά. Επιλέξτε την σταβλίσια μπριζόλα του, τα μπιφτέκια και τους κεφτέδες του.

Ροδοδάφνης & Ρόδων 3, Χαλάνδρι, 2106813776

Τζώρτζης/George's Steak House

Αν μιλήσεις με original Γλυφαδιώτες για φαγητό και ψητά, θα σου μιλήσουν και εκείνοι για τον ‘‘Τζώρτζη στη Μπιφτεκούπολη’’. Δεν πρόκειται για γρίφο. Η Μπιφτεκούπολη είναι η περίφημη οδός Κωνσταντινουπόλεως, που βρίσκονται μερικά από τα πιο διάσημα φαγάδικα. Τα παλιότερα χρόνια μάλιστα, ήταν και φουλ από ψητοπωλεία. Όμως ο Τζώρτζης είχε ξεκινήσει να λειτουργεί από το 1951 σαν χασάπικο και ύστερα από απαιτήσεις των πελατών του, ξεκίνησε να σερβίρει και τα μοναδικά του κρέατα. Μέχρι και σήμερα είναι πόλος έλξης για όλους τους Γλυφαδιώτες και διάσημος μέχρι την άλλη άκρη της Αθήνας για τα μπιφτεκάκια του. Και ναι, δεν τρως μόνο μια μερίδα.Τιμή κατ' άτομο

Κωνσταντινουπόλεως 4-6,  Γλυφάδα, 2108942041