Είμαστε παιδιά της τεχνολογίας, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μέσα σε αυτή, επομένως έχει γίνει δεύτερη φύση μας. Τι πιο λογικό λοιπόν να θέλουμε να ξεφορτωθούμε διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαμε μέχρι πρότινος στη ζωή μας, αφού τα smartphones και οι υπολογιστές μας μπορούν να κάνουν πλέον τα πάντα; Ως ένα άτομο που το κινητό και το ipad αποτελούν προέκταση του χεριού της, έχω να σου πω ότι τα παρακάτω αντικείμενα δε θα τα αποχωριστώ, όσο κι αν εξελιχθεί η τεχνολογία.

Ρολόγια και ξυπνητήρια

Ένα ρολόι στον καρπό σου δεν είναι μόνο για στυλ αλλά και για πρακτικότητα, αφού πολλές φορές μια ματιά στο κινητό σου για να δεις την ώρα μπορεί να καταλήξεισε ατέλειωτο scrolling σε Instagram και twitter. Όσο για τα κλασικά ξυπνητήρια; Είναι πιο έμπιστα. Και το βασικότερο, δεν έχουν snooze. Άσε που είναι και τέλεια deco αντικείμενα.


Τυπωμένες φωτογραφίες

Όχι, με μια polaroid δε μπορείς να βγάλεις 48 selfies προκειμένου να διαλέξεις την καλύτερη, σίγουρα όμως θα βγάλεις την πιο αυθόρμητη. Το να έχεις τυπωμένες φωτογραφίες είναι κάτι σπάνιο πλέον στις μέρες μας, αλλά ταυτόχρονα τόσο όμορφο. Τίποτα δε συγκρίνεται με την αίσθηση των χειροπιαστών φωτογραφιών και σίγουρα, οι αναμνήσεις μας δείχνουν καλύτερες μέσα σε μια όμορφη κορνίζα ή ένα album, παρά στη μνήμη του τηλεφώνου μας.

Ημερολόγια και ατζέντες

Ναι, πλέον υπάρχουν apps για τις λίστες σου, τις υποχρεώσεις σου, μέχρι και ημερολόγιο περιόδου. Προσωπικά όμως, λατρεύω την αίσθηση ενός αληθινού ημερολογίου ή μιας ατζέντας, αφού μου προκαλεί ένα vintage συναίσθημα και, κυρίως, με κάνει να διατηρώ επαφή με την κανονική γραφή. Κάτι που κοντεύει να εξαφανιστεί.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Προσφέρουν χαλάρωση, φέρνουν την παρέα πιο κοντά και μας θυμίζουν τα χρόνια που παίζαμε με την οικογένειά μας γύρω από το τραπέζι. Καλά τα apps στο κινητό σου, αλλά δε μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα από τα παραπάνω.

Έναν χάρτη. Κανονικό.

Σύμφωνοι, η γλυκιά φωνή του GPS σε βγάζει σχεδόν πάντα στον προορισμό σου (μπορεί να σε πάει μέσω Τρικάλων, αλλά σε βγάζει). Όπως και να ‘χει όμως, ένας χάρτης πρέπει να υπάρχει πάντα στο αυτοκίνητο. Καλή η τεχνολογία αλλά δε μπορούμε να την εμπιστευόμαστε και με κλειστά μάτια.