Οταν στα μέσα της προπερασμένης δεκαετίας ανακοινωνόταν ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει το δικό της μετρό, με τη βοήθεια του μετροπόντικα όπως έλεγαν τότε, πολλοί είδαν σε αυτό την παράπλευρη ανάπτυξη. Μια έμμεση εμπορική εκμετάλλευσή του. Από το 2000 που έκανε τα πρώτα του δρομολόγια μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 40 σταθμοί μετρό. Και σε κανέναν από αυτούς δεν έχουμε συναντήσει αυτό που συνέβη με το σταθμό του Χολαργού.

Άνοιξε κάπου το 2010 και έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να αναθαρρήσουν οικονομικά ή να βρουν ένα σημείο για να ξεκινήσουν το δικό τους μαγαζί. Κι όχι μόνο το έκαναν, αλλά αναβάθμισαν τη διασκέδαση των κατοίκων της περιοχής ποσοτικά και ποιοτικά.

Ο κόσμος του Χολαργού όμως είχε ούτως ή άλλως τα δικά του μαγαζιά να διασκεδάσει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Χολαργός απέκτησε «τουρισμό», έγινε μια επιλογή για τη βραδινή έξοδο των Αθηναίων που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Στα 10 βήματα μετρημένα έξω από το μετρό «Χολαργός» υπάρχουν τέσσερα μαγαζιά που δίνουν το στίγμα της νυχτερινής ζωής της περιοχής.

 

1. WhiteSpoon: Σε έναν χώρο ... ψιλοστοιχειωμένο, δεδομένου ότι τα προηγούμενα 2-3 μαγαζιά που είχαν στεγαστεί εκεί είχαν πάει άκλαυτα, το 2011 άνοιξε το εν λόγω μπαρ. Από δύο παλικάρια που είχαν μαζέψει κάποια λεφτά και τα οποία επένδυσαν εκεί και μέσα σε ένα μήνα είχαν κάνει απόσβεση και τα είχαν βγάλει διπλάσια. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται στο ότι η περιοχή είχε έλλειψη την οποία κάλυψαν ή αν τα παιδιά που το άνοιξαν είχαν σκεφτεί εξ αρχής «θα το κάνουμε έτσι για να βγάλει σίγουρα λεφτά», αλλά έγινε συνώνυμο του success story. Στον εξωτερικό χώρο έχει τραπεζάκια και στον εσωτερικό πάγκους, με ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο τραπέζι στη μέση.

Λειτουργεί όλη μέρα, με όλο το Χολαργό να παρελαύνει για καφέ από εκεί μέχρι τις απογευματινές ώρες. Μετά το βράδυ δυναμώνει τους jazz, swing, indie, rock ‘n’ rollή χους του και γίνεται ένα alternative ορθάδικο.

Και τιμές ό,τι πρέπει για να πάρεις και 2ο και 3ο ποτό.

 

WhiteSpoon

Λεωφ. Μεσογείων 234 (Βεντούρη 1), 2106533645

 

2. Boogie Bar: Μικρός χώρος με βιομηχανικό στυλ άνοιξε λίγο μετά το White Spoon και με τον mixologist Χρήστο Αξαρλή πίσω από τη μπάρα προσφέρει μερικά ιδιαίτερα cocktail, αλλά και γνωστά mix στις πολύ καλές εκδοχές τους. Με jazz και funk ακούσματα σιγοντάρει το από πάνω και μαζεύει ό,τι δεν χωράει σε αυτό.

Boogie Bar:

Λεωφόρος Μεσογείων 236 , Χολαργός , 215-5505908

 

3. BookAli: Άνοιξε πριν από δύο χρόνια σε ένα χώρο που θυμίζει βερολινέζικη παμπ και σε καλωσορίζει με το κάτι σαν booth του και ένα old fashioned μωσαϊκό στο πάτωμα. Μελωδίες από soul και jazz ως επί το πλείστον θα συνεπάρουν τα αυτιά σου.

BookAli

Λεωφόρος Μεσογείων 236, 2106510676

 

4. Το Πολύχρωμο Καφενείο του Τζώνυ Ντέπυ: Φρέσκο -φρέσκο αφού άνοιξε πριν ένα εξάμηνο, ίσως και λιγότερο, από το Γιάννη και την Ντέπυ, και σπάει τη μονοτονία της μπαροφάσης, μιας και πρόκειται για έναν πολύχρωμο χώρο που θυμίζει ταβέρνα, τσιπουράδικο με bar πινελιές, κυρίως λόγω των ευφάνταστων cocktails του. Το έντονο πορτοκαλί το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα τρία.

Το Πολύχρωμο Καφενείο του Τζώνυ Ντέπυ:

Λεωφ. Μεσογείων 234, Χολαργός, 6970477614

Tip: Σε απόσταση 20-30 μέτρων από αυτά υπάρχουν σουβλατζίδικο, Goody’s, Everest, κρεπάδικο για να φας ό,τι τραβάει η όρεξη σου.