ΣΙΝΕΜΑ

Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance) του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου

Με τους Μάιkλ Κίτον, Έμα Στόουν, Έντουαρντ Νόρτον, Ναόμι Γουότς, Ζακ Γαλιφιανάκις, Άντρεα Ράισμποροoy, Έιμι Ράιαν

Ο Μάικλ Κίτον υποδύεται τον Ρίγκαν, έναν ηθοποιό που ελπίζει πως με την τελευταία του φιλόδοξη παραγωγή στο Μπρόντουεϊ θα καταφέρει, μεταξύ άλλων, να αναβιώσει την σχεδόν τελειωμένη του καριέρα. Κι ενώ αυτή η βαθιά παράτολμη κίνηση φαντάζει τόσο επίφοβη και οριακά ανόητη, ο άλλοτε σπουδαίος και τρανός κινηματογραφικός υπερήρωας τρέφει υψηλές προσδοκίες. Πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό το τελευταίο καλλιτεχνικό του εγχείρημα θα αναδείξει το καλλιτεχνικό του ανάστημα και θα τον καθιερώσει στο πολιτιστικό προσκήνιο, απαλλάσσοντάς τον από τη ρετσινιά του ξοφλημένου Χόλιγουντιανού διάττοντα αστέρα! Με την ημερομηνία της πολυπόθητης πρεμιέρας του έργου του να πλησιάζει απειλητικά, ο πρωταγωνιστής της παράστασης του Ρίγκαν τραυματίζεται σοβαρά και χρήζει άμεσης αντικατάστασης. Η ταινία που έχει ήδη αποσπάσει βραβεία σε People’s και Critics Awards, Χρυσές Σφαίρες και έχει 9 υποψηφιότητες στα Όσκαρ κάνει πρεμιέρα, με τον Μάικλ Κίτον, τον Έντουαρντ Νόρτον και την Έμμα Στόουν να έχουν βάλει πλώρη για το αγαλματάκι. Το ίδιο και ο Ινιαρίτου, ο σκηνοθέτης.

Οδηγός Επιτυχίας (Maps To The Stars) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Με τους Τζούλιαν Μουρ, Μια Βασικόβσκα, Τζον Κιούζακ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Κάρι Φίσερ, Σάρα Γκαντόν, Ολίβια Γουίλιαμς, Νίαμ Γουίλσον

Η οικογένεια Γουέις είναι η αρχετυπική δυναστεία του Χόλυγουντ: Ο πατέρας Σανφορντ είναι αναλυτής και ο προπονητής, ο οποίος έχει κάνει μια περιουσία με τα εγχειρίδια αυτοβοήθειας του. Η μητέρα Κρισίνα φροντίζει κυρίως για την καριέρα του γιου τους Μπέντζι, 13, ένα αστέρι παιδί. Ένας από τους πελάτες του Σανφορντ, η Αβάνα, είναι μια ηθοποιός που ονειρεύεται γυρίσματα του ριμεϊκ μιας ταινίας που έκανε η μητέρα της, Κλαρίς, ένα αστέρι στη δεκαετία του '60.Η Κλαρίς είναι νεκρή πια και τα οράματα της στοιχειώνουν την Αβάνα το βράδυ. Προσθέτοντας στο τοξικό μείγμα, ο Μπέντζι έχει μόλις βγει από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο οποίο εντάχθηκε όταν ήταν 9 και η αδελφή του, Αγκάθα, βγήκε πρόσφατα από ένα σανατόριο, όπου ήταν σε θεραπεία για εγκληματική πυρομανία.

DJ SETS/PARTY/LIVE/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

22/01: Anorimoi & Sonata Antartika @ Six D.O.G.S

Οι Anorimoi είναι μία από αυτές τις μπάντες που με πολλή δουλειά και πολλά κιλά ταλέντο, βάζουν τη σφραγίδα τους σε αυτό που λέγεται comedy metal (sic) με τρόπο μνημειώδη και ποιοτικό. Με 4 full length albums, 1 soundtrack EP ("Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα") και live εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια στο δυναμικό τους, τα μαύρα πρόβατα της Warner Music που ακούν στο όνομα Anorimoi, φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους δισκογραφικά και συναυλιακά σε σταθερή βάση από το 1998 και μετά που χρονολογείται η ύπαρξή τους. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι troll metallers Sonata Antartika που κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες το debut full length album τους με τίτλο "Σονάτα σε Τρολ Μινόρε".

Αβραμιώτου 6, 2103210510, Ώρα: 21:30, Είσοδος: 5€

Πέτρος Θεοτοκάτος @ White Noise Music Place

Στο live stage του ανακαινισμένου White Noise στο Γκάζι θα βρεθεί ο Πέτρος Θεοτοκάτος με τη μπάντα του για το πρώτο live της νέας χρονιάς. Με ανανεωμένο set list αλλά με την ίδια πάντα ροκ διάθεση, ο Πέτρος Θεοτοκάτος και η μπάντα του ετοιμάζονται για μια μοναδική ηλεκτρική βραδιά στο Γκάζι. Νέα τραγούδια που ηχογραφούνται αυτόν τον καιρό στο στούντιο, μαζί με παλαιότερα γνωστά από το σύνολο της δισκογραφίας του, συνδυάζονται με διασκευές-έκπληξη αγαπημένων καλλιτεχνών από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή.

Ευμολπιδών 20, Γκάζι, Ώρα: 21:30, Είσοδος: 3€

Alekos Vretos Quartet feat. Leonidas Sarantopoulos @ Bar Afrikana

Μετά το δισκογραφικό ντεμπούτο του «Yunan» με το Meliti Ensemble το 2004 και το πρώτο προσωπικό του CD “Mergin’” το 2009, ο Αλέκος Βρέτος συνεχίζει την ανοδική πορεία του με μία καινούργια δουλειά, το “K on Top”. Η ωμή προσέγγιση προς την jazz και ο αδάμαστος αυτοσχεδιασμός συνθέτουν ένα μπουκέτο ηχοχρωμάτων, το οποίο κυριαρχείται από παραδοσιακά Αραβικά, Ελληνικά και Αρμένικα στοιχεία.

Ιεροφάντων 13

Μιρέλα Πάχου @ Σταυρός του Νότου Club

Μετά από χρόνια στο πλάι του Μίλτου Πασχαλίδη, με το πιάνο και το ακορντεόν της η Μιρέλα Πάχου αυτονομείται σε έναν γνώριμο χώρο και παρουσιάζει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο και τις μουσικές της καταβολές. Μαζί της επί σκηνής, εκτός φυσικά από τους «φίλους» της, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Θαρύπου 35, 2109226975, Ώρα: 22:00, Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί

23/01: Elvis: Alive & Lookin' For Trouble @ Half Note Jazz Club

Με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση του φαινομένου Elvis Presley, o Γιώργος Ζερβός, ιδρυτικό μέλος και side performer των Penny & The Swingin’ Cats, παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον  βασιλιά του Rock ‘n’ Roll. Μια μουσική αναδρομή στη δισκογραφία του θρυλικού Elvis, μπολιασμένη με την προσωπική νότα του Γιώργου Ζερβού ο οποίος θα μας δώσει και μία γεύση από τα δικά του τραγούδια.

Τριβωνιανού 17, Αθήνα, 210 9213310

Brothers, Vinyl Suicide @ Ρομάντσο

Έχοντας κυκλοφορήσει μόλις πριν λίγες μέρες το νέο τους single με τίτλο Somewhere Along The Line, οι Βrothers θα παρουσιάσουν ολοκαίνουριες συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά τους. Οι Brothers, είναι μια alternative/indie rock μπάντα από την Αθήνα, που αποτελείται από τα αδέρφια Αρωνίδη, που είχαμε γνωρίσει ως Brothers in Plugs το 2011 μετά τη νίκη τους στον διαγωνισμό Bon Jovi Group Contest του Jumping Fish. Το νέο τους EP, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον εγκατεστημένο στο Los Angeles συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Αλέξη Γράψα, ο οποίος υπογράφει την παραγωγή του άλμπουμ. Οι συνεχείς πειραματισμοί της μπάντας οδήγησαν στον σχεδιασμό ενός νέου ήχου όπου συνυπάρχουν ατμοσφαιρικές κιθάρες, παραμορφωμένες συγχορδίες, analog synthesisers, επιθετικά τύμπανα και δραματικά φωνητικά σε μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Οι Vinyl Suicide σχηματίστηκαν την άνοιξη του 2009 στην Αθήνα. Συνέθεσαν τις ετερόκλητες επιρροές τους για να οδηγηθούν στον ήχο που σχεδόν ειρωνικά ονομάζουν suicide pop, χρησιμοποιώντας rock, pop, post και ηλεκτρονικούς ήχους και φωνές. To 2013 κυκλοφόρησαν το EP 6.40 Α.Μ. (On Lycabettus) στην The Sound Of Everything και τον Μάρτιο του 2014 το digital single Safely Blind Again.

Αναξαγόρα 3-5, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, Είσοδος: 5€

Sound Pellegrino Showcase w/ Matthias Zimmermann, Teki Latex & Orgasmic @ Six D.O.G.S.

TEKI LATEX

Βασική φιγούρα της Sound Pellegrino, πρώην στέλεχος της Institubes, μέλος του hip hop συγκροτήματος TTC, παραγωγός του Γαλλικού Rinse και οικοδεσπότης του Overdrive Infinity (μιας πιο πειραματικής εκδοχής του Boiler Room, στο dailymotion, έχει φιλοξενήσει dj Haus, Truncate, Brodinski, Scratcha DVA, Oneman και πολλούς ακόμα), ο Teki Latex είναι σαφέστατα ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει επίσης κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο προσωπικό άλμπουμ και πολλά singles και έχει συμμετάσχει με τα φωνητικά του σε κομμάτια των Para One, Feadz, Modelektor και Star Slinger μεταξύ άλλων, ένα βιογραφικό που αναμφίβολα τον καθιστά κεντρική μορφή του σύγχρονου Παριζιάνικου χορευτικού ήχου.

ORGASMIC

Συνεπιμελητής του label, συνοδοιπόρος του Teki Latex στους TTC, σκληρά εργαζόμενος dj στο Γαλλικό underground και επιλεκτικός παραγωγός με κορυφαίο γούστο και καθαρόαιμο hip hop παρελθόν, ο Orgasmic είναι από τους djs που βάζουν την τέχνη του djing πάνω από όλα!

MATTHIAS ZIMMERMANN

Ο Γερμανός της παρέας, έχει κυκλοφορήσει πέντε singles στην Sound Pellegrino, ένα στην Tigersushi κι ένα στην Discobelle, συνήθως αναμιγνύοντας house και techno στοιχεία με tribal ρυθμολογίες και περίεργους ήχους της φύσης (!). Με πολύ πρόσφατο το release του τελευταίου του ep και συχνές εμφανίσεις με τον πυρήνα της εταιρείας, ο Matthias Zimmermann θα αποτελέσει και τον βασικό guest της βραδιάς.

Opening: BAD SPENCER (YES IT DOES!! SURE IT DOES!!)/ Closing: BLUE LAGOON (KORMORANOS)

Αβραμιώτου 6, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 5€

The Sisters Of Mercy Party @ DeathDisco

Fuck me and marry me young... Ένα Sisters of Mercy party όπως μόνο το Death Disco ξέρει να κάνει! Τα καλύτερα τραγούδια από τη σύντομη αλλά δίχως άλλο αριστουργηματική δισκογραφία των Sisters μαζί με Nephilim, Gothic Rock, Dark Wave, Post Punk σε μια βραδιά γεμάτη καπνούς, στρόμπο και drum machines!

Ωγύγου 16, Μοναστηράκι, Οι πόρτες ανοίγουν στις 00:00 και η είσοδος είναι 5€ (με μπύρα/κρασί)

DeXX On Fire @ Bat City

Η High Voltage Productions σε συνεργασία με τον Johnny Morris διοργανώνει για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ την υποσχόμενη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του απόλυτου GLAM - HARD N' HEAVY - MELODIC ROCK / A.O.R MEGA PARTY όλων των εποχών, ενώνοντας τις Μεγάλες Δυνάμεις Νυχτερινής Διασκέδασης του Ελληνικού Rock χώρου κάτω απο τον εκρηκτικό τίτλο " DeXX ON FIRE ". Στα decks ο φλογερός DJ Spyros P. Resident DJ του Texas Club, JERSEY SN Paladinos, κιθαρίστας των JunkYard 69, και Special Guest - After Hourz ο Dimitris Sirinakis.

Λεωφόρο Αλεξάνδρας 11

ROVIS BROΔERS ,JIMMY LAINAS & CUZNDIP @ PIXI

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου το PIXI παρουσιάζει τους αγαπημένους residents Djs Rovis BroΔers(flexibilia records) και Jimmy Lainas (The Code, Another Party) Την βραδιά θα πλαισιώσουν οι Cuzndip.

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 210 3423751, Ώρα έναρξης :23.00, Είσοδος : 10 €

Lucas the Third vs. Pene @ Kitty Cat

Τα 2/3 των Professional Crap Dancers, οι Pene & Lucas the 3rd θα βρεθούν στα decks του KITTY CAT για ένα back2back σετ. Το δίδυμο θα εμπλακεί σε weird disco, dubbed out house, slo-mo electronic και new ebm διαξιφισμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σταδίου 7, Είσοδος: 5€

Chris Royal, Giorgio Deep, Dimi Stuff, Dimitris Metaxas, Giannis Barbaris
Saint Solange Nightclub
: Ερμού 152 / Athens (X-Interni), Powered by Royal Events/Deep & Tech sensual grooves!
Είσοδος:10 euro/Spirits: 8 euro/Μπουκάλι: 100 euro/Special: 120 euro

23-24/01: Σωκράτης Μάλαμας @ Σταυρός του Νότου

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τις εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου κάθε Παρασκευή & Σάββατο από 23 Ιανουαρίου, με διάθεση και κέφι για ωραίες βραδιές. Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο τον Μάλαμα, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live.

Θαρύπου 37, 210 9226975, Ώρα: 22:30, Είσοδος: 15€

24/01: Μπάμπης Τσέρτος & Νάντια Καραγιάννη @ Μουσική Σκηνή Γραμμές

Ο Μπάμπης Τσέρτος  και η Νάντια Καραγιάννη κάθε Σάββατο στη μουσική σκηνή  "Γραμμές" σ'ένα πρόγραμμα με τραγούδια παλαιότερων χρόνων, αλλά και σύγχρονα που αναβλύζουν αρώματα από την Σμύρνη και τον αξεπέραστο πολιτισμό της ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ.

Κωνσταντινουπόλεως 111, 210 3414350

MOBILEE RESIDENCY : AND.ID (LIVE) w/ GUS & BONSO @ PIXI

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου το PIXI παρουσιάζει σε ένα live show τον Έλληνα παραγωγό και Dj And.id στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Βερολινέζικο label , Mobilee Records. Μαζί του θα βρίσκονται και οι residents Djs Gus & Bonso .

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, Ώρα έναρξης: 23:00, Είσοδος : 12 €

Liebe @ Kitty Kat

Οι Liebe live για πρώτη φορά πλαισιωμένοι από τον Ηλία Σμήλιο στη κιθάρα και τον Κώστα Κατσαρό στη τρομπέτα, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από τα 3 άλμπουμς (Club Royal , Somewhere in time , Airport) όπως και νέο υλικό που ήδη ηχογραφείται, μαζί με κάποιες επιλεκτικές διασκευές από το παρελθόν με συγχρονισμένο οπτικό υλικό.

Σταδίου 7, Ώρα: 22:00, Είσοδος: 5€

Blues Pills @ Gagarin 205

Η ταχύτερα ανερχόμενη μπάντα τού λατρεμένου στη χώρα μας vintage rock, μας επισκέπτεται ακριβώς τη στιγμή που γράφει την Ιστορία της. Το φαινόμενο Blues Pills είχε ήδη αρχίσει να λάμπει πριν καν την πρώτη κυκλοφορία τους. Το “Devil Man” EP αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας από ένα ήδη μεγάλο following κύμα που περίμενε πώς και πώς τα πρώτα δείγματα ηχογραφημένης μουσικής από αυτή την πολυπολιτισμική (Αμερική-Σουηδία-Γαλλία) μπάντα που ιδρύθηκε από 2 πρώην μέλη των φοβερών Radio Moscow. Το ασταμάτητο touring που ακολούθησε τους καθιέρωνε σε όλο και μεγαλύτερο κοινό, με τα venues να μεγαλώνουν συνεχώς στο πέρασμα του χρόνου. Η κυκλοφορία του ντεμπούτου τους με τον απλό τίτλο “Blues Pills” στα μέσα τού 2014, άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς με τα πιασάρικα κι εθιστικά bluesy hard rock τραγούδια του και φυσικά με την εκπληκτική, χαρακτηριστική φωνή της Elin Larsson. Στη μέχρι στιγμής περιοδεία για την προώθηση τού δίσκου, το ένα sold-out διαδέχεται το άλλο και οι νεαροί Blues Pills ήδη θεωρούνται μαζί με τους Graveyard οι μπροστάρηδες τού vintage rock κινήματος. Στις 24 Ιανουαρίου τού 2015, θα απολαύσουμε το κουαρτέτο ακριβώς πάνω στη στιγμή που χτίζει τον μύθο του, έναν μύθο που μετά από χρόνια θα θυμόμαστε ότι τον ζήσαμε στη γέννησή του, σε μια συναυλία που αναμένεται το λιγότερο εκπληκτική.

Λιοσιών 205, 2114112500, Τιμή εισιτηρίου: early bird 16 ευρώ (πολύ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων) περιορισμένα εισιτήρια 18 ευρώ, υπόλοιπη προπώληση/ταμείο 20 ευρώ, Σημεία προπώλησης: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload Stores, viva.gr, Πόρτες : 21.00, έναρξη : 21.30

Low @ Fuzz Live

Οι Low, μία από τις σημαντικότερες μπάντες της Αμερικανικής indie / alternative σκηνής τα τελευταία είκοσι χρόνια, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στο Fuzz Live Music Club. Έχοντας πίσω τους μία εικοσαετή πορεία – σχηματίστηκαν το 1993, στο Duluth της Minnesota – ο Alan Sparhawk, η Mimi Parker και ο Steve Garrington θα βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί τους τις σαγηνευτικές μελαγχολικές μελωδίες που έκαναν γνωστούς τους Low ως τους βασικότερους εκφραστές της slow tempo rock μουσικής. Οι ίδιοι προτιμούν να μη χρησιμοποιούν τον όρο slowcore, που οι κριτικοί επινόησαν για να τους περιγράψουν, παρότι θεωρούνται ως ένα από τα ονόματα που έδωσαν τις κατευθύνσεις στο συγκεκριμένο είδος, μαζί με τους Galaxie 500, τους Red House Painters, τους Codeine, την Cat Power. Μέχρι στιγμής, έχουν στο ενεργητικό τους δέκα studio albums, από το θαυμάσιο ντεμπούτο “I Could Live In Hope” (1994), το “Long Division” (1995), το εμβληματικό “Things We Lost In The Fire” (2001), το υπέροχο “The Great Destroyer” (2005), το πολύ επιτυχημένο “C’mon” (2011), μέχρι το πιο πρόσφατο “The Invisible Way” (2013). Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε μερικά τραγούδια μέσα από αυτά, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως “highlights” μιας τόσο συνεπούς και σταθερής σε πολύ υψηλά ποιοτικά standards καριέρας, θα αναφέραμε το “Lullaby”, το “Over The Ocean”, το “Sunflower”, το “Canada”, το “Monkey” και το “Silver Rider” (τα οποία διασκεύασε ο Robert Plant στο album του “Band Of Joy”, το 2010), το “Try To Sleep”, το “Especially Me”, το φοβερό “Witches”, το “Just Make It Stop”, το “Amethyst”.

Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος. 210-3450817, Η προπώληση ξεκινάει στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 23 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 26 ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ULYSSEEING @ Θέατρο Σημείο

Το Θέατρο Σημείο εγκαινιάζει στις 21 Δεκεμβρίου στις 21:00 την έκθεση «ULYSSEEING», η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του πολυεπίπεδου φουαγιέ του θεάτρου μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για μία σύγχρονη εικαστική έκθεση 7 νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων και φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Η έκθεση αποτελεί την άμεση συνέχεια της πορείας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2013 μέσω της έκθεσης «YOU ARE HERE, WE ARE... WHERE?». Άξονας της πορείας αυτής είναι να καταστεί κάθε μία από τις ετήσιες εκθέσεις μια πλατφόρμα, κάτι σαν διάδρομος απογείωσης, μέσω του οποίου οι νέοι καλλιτέχνες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Εικαστικοί: Άντρη Λαζάρου, Νόρα Ρέππα, Ευγένιος Αρβανιτάκης, Τέλης Δαγκλής, Χρήστος Διαμαντόπουλος, Γιώργος Σταματάκης, Αντρέας Χριστοδούλου.  Επιμελητής: Αλέξανδρος Διαμαντής,

Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο) Καλλιθέα, 2109229579, Διάρκεια: Ως 28.2.2015

EVENT

Μουσικό Χωριό @ Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα του Μουσικού Χωριού φιλοξενείται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζοντας ένα διήμερο μουσικών παραστάσεων και παράλληλων δράσεων από την παλαιά μουσική μέχρι την ευρωπαϊκή πρωτοπορία. Φέτος, το ιδιαίτερο στίγμα τους θα αφήσουν τα μικρά οργανικά σύνολα και η σολιστική μουσική πράξη, καλύπτοντας ένα φάσμα γραμμένης και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής με υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις, τόσο από το χθες και το σήμερα, όσο και από τα πειραματικά πεδία δράσης και στοχασμού όπου διαγράφεται η μουσική του αύριο. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, 210 900 5 800, Τιμές εισιτηρίων:5 € (ανά συναυλία), Μειωμ. 3 € | Άνεργοι 3 €, Πακέτο ημέρας (για όλες τις συναυλίες): 18 € κανονικό / 14 € Φίλοι

ΦΑΓΗΤΟ

Holy Chicken

Μετά το Holy Spirit, οι ιδιοκτήτες του είπαν να κάνουν το ναό του κοτόπουλου στην Λαοδίκης. Ολόκληρο, μισό, σε μερίδες, συνοδεύεται με με 3 διαφορετικές μαρινάδες, 9 σάλτσες και 9 συνοδευτικά, ενώ το μενού περιλαμβάνει ζεστή κοτόσουπα, συκωτάκια λαδορίγανη και φτερούγες με σάλτσα BBQ. Το styling επιμελείται ο Ζαν Πολ Κοτιέ!

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα

Παλιό Ταχυδρομείο

Νέο καφενείο-τσιπουράδικο του Χαλανδρίου, βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό που κάποτε στέγαζε το πρώτο ταχυδρομείο της περιοχής, εκ ου και το όνομά του. Στο παλιό συνηγορούν ένα ραδιόφωνο, ένα vintage τηλέφωνο, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και παλιά περιοδικά. Το ξύλο είναι έντονο στον χώρο και τα πατζούρια με σεμεδένιες κουρτίνες δημιουργούν μια νοσταλγική αίσθηση και σε μεταφέρουν στον χρόνο. Στον κατάλογο του «Παλιού ταχυδρομείου» θα συναντήσετε και ψαρικά και κρεατικά, από καπνιστές τσιπούρες μέχρι ρεβιθάδα και μπουγιουρντί.

Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι

ΠΟΤO

The Clumsies

Το νέο talk of the town του κέντρου εδώ και μερικές εβδομάδες, αποτελεί μια νέα εκδοχή του Drunk Sinatra. Για να βρεις να κάτσεις πρέπει να πας από τις 9 και 30 το αργότερο. Πολυεπίπεδο, ντιζαϊνάτο cafe και cocktail bar με τους Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη στα ηνία της μπάρας. Την κάρτα του φαγητού έχει επιμεληθεί ο Νίκος Καραθάνος. Έχει και βιβλιοθήκη στον πάνω όροφο.

Πραξιτέλους 30, κέντρο, 2103232682

CV Distiller

Έξοχο bar με μεγάλη γνώση και αγάπη για τα αποστάγματα και την jazz μουσική, σε έναν καινούργιο καλαίσθητο χώρο στο Παγκράτι (μετακόμισε προσφάτως από το Γκάζι) με στόχο την ανάδειξη των αποσταγμάτων. 200 malt ουίσκι, ιρλανδέζικα και ιαπωνικά ουίσκι, σε bοurbon, σε κονιάκ αλλά και ρούμια από την Κούβα, τη Τζαμάικα, την Βενεζουέλα, τη Γουατεμάλα, την Καραϊβική, την Κολομβία, το Τρινιντάντ, τον Παναμά και αλλού θα βρείτε στον κατάλογό του. Διαθέτει και 18 κοκταίηλ ενώ σύντομα θα ανοίξει και ο υπόγειος χώρος με events γευσιγνωσίας και άλλου είδους και φυσικά μπάρα για να απολαύσετε το ποτό σας.

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον