Εφτασε η Κυριακή και μαζί και οι πρώτες εκλογές για μένα, όπως και για χιλιάδες άλλα νέα παιδιά με τα οποία πιστεύω ότι πάνω-κάτω μοιράζομαι τα ίδια ανάμικτα συναισθήματα: έναν σχετικό ενθουσιασμό για την πρωτόγνωρη "ενήλικη" εμπειρία, ένα αίσθημα ευθύνης (σπανίως ως τώρα οι επιλογές μου είχαν άμεσα αντίκτυπο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο) μα πάνω απ'όλα μια αβεβαιότητα

Αβεβαιότητα, γιατί-κακά τα ψέματα- νιώθω πολύ νέα για να έχω μια πλήρη, εμπεριστατωμένη, ώριμη άποψη για την πολιτική και όλες της τις παραμέτρους, ωστόσο καλούμαι να (συν)αποφασίσω για την Ελλάδα ίσως στις κρισιμότερες εκλογές της από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Εκλογές καθοριστικές για το μέλλον όλων μας, αλλά κυρίως για το μέλλον των νέων ανθρώπων, που τώρα κάνουμε το ξεκίνημά μας σε συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές.

Συνθήκες, στην διαμόρφωση των οποίων εμείς οι νέοι έχουμε συμβάλλει ελάχιστα ως και καθόλου, αλλά που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ως δεδομένες και να λάβουμε μια κατάλληλη απόφαση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τεράστια ευθύνη. Ευθύνη για τη χώρα όπου ζούμε αλλά και για τους εαυτούς μας. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Σίγουρα δεν γεννηθήκαμε και χθες και σίγουρα όλοι μας έχουμε διαμορφώσει κάποιες ιδέες, κάποιες απόψεις για τα πολιτικά ζητήματα. Όταν όμως βλέπουμε επανειλλημένα τις ιδέες αυτές να απαξιώνονται από τις πολιτικές πράξεις, η εμπιστοσύνη και η αισιοδοξία χάνονται. Για να μην μιλήσουμε για την καταστροφολογία από όλες τις πλευρές για κάθε πιθανό σενάριο. Άντε να αποφασίσεις με σιγουριά, όταν βλέπεις ακόμα και τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ψηφοφόρους σε αδιέξοδο και όταν το ζήτημα φαίνεται να είναι όχι ποιος και τι θα κάνει καλό στην χώρα, αλλά ποιος και τι θα κάνει την μικρότερη ζημιά.

Οι νέοι όπως πάντα καλούνται να "πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους" και να "αλλάξουν τα πράγματα", και αυτό υποτίθεται ότι επιτυγχάνεται και μέσω της ψήφου. Δεν ξέρω κατά πόσο η ψήφος μου θα αλλάξει τα πράγματα  αλλά θα προσπαθήσω να σκεφτώ όσο πιο καθαρά γίνεται την επιλογή μου για να φανώ τουλάχιστον ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα ελπίζω πράγματι η επιλογή μου τουλάχιστον να μην αλλάξει τα πράγματα προς το χειρότερο, μακάρι και να τα βελτιώσει. Όπως και να'χει, οι πρώτες μου εκλογές είναι για εμένα και για τους συνομήλικούς μου εμπειρία που θα μας διδάξει πολλά, με κακό ή καλό τρόπο. Ας βγούμε τουλάχιστον πιο ώριμοι απ'αυτήν!

Καλή μας ψήφο, λοιπόν!