Μπορεί να βρίσκεσαι στην εφηβεία και να ταλαιπωρείσαι από ακμή. Μπορεί να είσαι λίιιγο μεγαλύτερη αλλά ακόμα να παλεύεις να την ξεφορτωθείς. Ή μπορεί να είσαι από εκείνες που το πρόσωπό τους φουντώνει πριν τις... κόκκινες μέρες κάθε μήνα, αφήνοντάς σου σουβενίρ σπυριά που θα μπορούσες να τους δώσεις και όνομα. Σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι, ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από αυτά τα μικρά αλλά ύπουλα σημαδάκια που πάντοτε ξεφυτρώνουν εκεί που δεν τα σπέρνουν. Πώς θα τα αντιμετωπίσεις όμως; Σου έχουμε μερικές λύσεις (όχι, το να τα σπας με μανία, δε συμπεριλαμβάνεται).

Κάνε πως δεν το βλέπεις

Θέλει λίγη εξάσκηση, όμως όσο περισσότερο το κοιτάς, τόσο περισσότερο σε αγχώνει. Επιστράτευσε το καλύτερο concealer σου, κάλυψέ το όσο μπορείς και σταμάτα να το σκέφτεσαι.

Μη το βροντοφωνάζεις

Σε πλησιάζει κόσμος και αρχίζεις τα «Μηηηη με κοιτάς, έχω ένα ηφαίστειο στη μούρη». Ε, πώς περιμένεις να ΜΗΝ το προσέξουν, γλυκούλα μου; Άσε που θα πάρεις την πληρωμένη απάντηση «Α δεν το είχα προσέξει, αλλά τώρα που το λες...». #ouch

Φουλ αντιπερισπασμός

Τι κάνουμε όταν θέλουμε να κρύψουμε κάτι; Στρέφουμε την προσοχή αλλού! Αν πχ το σπυράκι βρίσκεται στο μέτωπο, φόρεσε ένα έντονο κραγιόν που θα τραβήξει την προσοχή στα χείλη σου. Αν είναι στο πηγούνι, μια κορδέλα στα μαλλιά ή ένα εκκεντρικό αξεσουάρ θα το κάνει αόρατο στη στιγμή. Δες τη Megan Fox!

Παρακαλώ μην αγγίζετε

Μόνο χειρότερα θα τα κάνεις, αφού θα μεταφέρεις μικρόβια που θα το μολύνουν και θα το κάνουν ακόμα πιο έντονο. Αντιστάσου, παίξε με ένα κομπολόι, κάνε ό,τι χρειαζτεί προκειμένου να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου.

Αγνόησέ το

Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κανείς να σε κοροϊδέψει επειδή έχεις ένα μεγάλο σπυράκι στο δόξα πατρί. Εκτός αν πρόκειται για το 6χρονο ανιψάκι σου, οπότε δείξε κατανόηση. Οk, ίσως η κολλητή σου το σχολιάσει για πλάκα, αλλά πέρα απ’ αυτό δε νομίζω να ασχοληθεί κανείς περισσότερο. Εκτός αν είναι κομπλεξάρας, τι να πω. Μισή ντροπή δική του, σε αυτή την περίπτωση.