Αρχικά, πάμε να δούμε ΤΙ προκαλεί το φριζάρισμα: Όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα, οι ανοιχτοί πόροι που υπάρχουν στην τρίχα απορροφούν την υγρασία που συναντούν στο περιβάλλον, τον παράγοντα δηλαδή που τα κάνει να «πρήζονται» και να δείχνουν φριζαρισμένα. Και τώρα συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς θα το αντιμετωπίσεις. Γιατί ναι, μπορείς να έχεις τις glossy μπούκλες της Kate Middleton χωρίς όλους τους παρατρεχάμενους που έχει εκείνη για να την περιποιούνται.

Θρέψη σε βάθος

Κάθε φορά που λούζεσαι φρόντισε να τα ενυδατώνεις σε βάθος, με ένα πλούσιο conditioner. Τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά είναι πιο βαριά και αντιδρούν καλύτερα στην υγρασία του περιβάλλοντος. Απέφυγέ το μόνο εάν η τρίχα σου είναι ιδιαίτερα λεπτή, καθώς θα τα κάνει να δείχνουν λιπαρά.

Ψυχρολουσία

Ναι δεν αντέχεται εύκολα, το κρύο νερό όμως είναι η μόνη λύση προκειμένου να κλείσουν τα λέπια της τρίχας ώστε όταν στεγνώσουν τα μαλλιά να είναι πιο λεία και να μην έχουν ανοιχτούς πόρους που θα απορροφήσουν υγρασία. Σε έπεισα;

Ξέχνα την πετσέτα μαλλιών

Όταν τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα, κάνεις διπλό κακό. Προτίμησε να τα στεγνώνεις ταμπονάροντας απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας ή ένα κομμάτι ύφασμα μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά (θα γλιτώσεις και το σπάσιμο και το φριζάρισμα αλλά και τον στατικό ηλεκτρισμό), και στη συνέχεια με το σεσουάρ, αφού αν τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά, θα γίνει το έλα να δεις με την υγρασία. Α και προς Θεού, μην τα χτενίζεις ΠΟΤΕ όσο είναι βρεγμένα. Είναι ο τέλειος τρόπος για να σπάσεις την τρίχα και να δημιουργήσεις ψαλίδα.

Ιονισμός, ο νέος σου φίλος

Ακόμα και τα μαλλιά της Ραπουνζέλ αν έχεις, ένα κακό πιστολάκι θα τα κάνει να φαίνονται χάλια. Αξίζει να επενδύσεις σε ένα ποιοτικό το οποίο θα κάνει απόσβεση. Προσωπικά χρησιμοποιώ το σεσουάρ με ιονισμό της Remington, μπορείς όμως να ψάξεις ώστε να βρεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε εσένα. Και βέβαια, πάντα να θυμάσαι να ολοκληρώνεις το στέγνωμα με κρύο αέρα. Θα κάνει όλη τη διαφορά.

Μεταμεσονύχτιες καταστάσεις

Αν το πρωί τρέχεις σαν παλαβή και δεν έχεις χρόνο για styling, δοκίμασε να εφαρμόσεις μια κρέμα μαλλιών πριν κοιμηθείς και πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν κότσο. Θα τα ενυδατώσει όσο πρέπει και το πρωί οι μπούκλες σου θα είναι πολύ πιο απαλές και τιθασευμένες.

Προσοχή στη βούρτσα σου

Προτίμησε μία με αραιά δοντάκια και χτένιζε τα μαλλιά από την κορυφή μέχρι τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρεις τα φυσικά έλαια από τις ρίζες τα οποία θα κάνουν τα μαλλιά πιο λεία αλλά τονώνεις και την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι σου για πιο υγιή όψη.

Όσο πιο καυτό, τόσο πιο καλό

Δεν το περίμενες αλλά καλό είναι όταν χρησιμοποιείς πρέσα για ίσιωμα, να την έχεις στην υψηλότερη θερμοκρασία που πάει. Αν το έχεις πιο χαμηλά, θα αναγκαστείς να περνάς και να ξαναπερνάς κάθε τούφα, καταλήγοντας να κάνεις περισσότερο κακό.

Ψαλιδάκι, κανείς;

 

Μα τι σου λέω τώρα, θα κάθεσαι  να κάνεις ψαλίδι στα ήδη σγουρά μαλλιά σου; Κι όμως, αν έχεις κάποιες τούφες που φριζάρουν ιδιαίτερα, το ψαλίδι για μπούκλες θα τις κάνει να φαίνονται πιo περιποιημένες και glossy.

 

Κόψε το αλκοόλ

Μην τρομάζεις, το οινόπνευμα που περιέχουν πολλοί αφροί μαλλιών εννοώ, το οποίο προκαλεί ακόμα περισσότερο φριζάρισμα στα μαλλιά σου.

Κάτι να καίει

Μία φορά την εβδομάδα μπορείς να κάνεις μια μάσκα με ελαιόλαδο (ναι είναι αηδιαστικό, αλλά κάνει δουλειά). Ζέστανέ το ΕΛΑΧΙΣΤΑ και άπλωσέ το κατά μήκος των μαλλιών. Αν το αφήσεις να δράσει όλο το βράδυ, ακόμα καλύτερα.

Do it like Cara!

Τώρα αν μετά απ’ όλα αυτά παραμένεις δυσαρεστημένη και πρέπει να σκεφτείς ένα γρήγορο hairstyling για να κρύψεις το φριζάρισμα, δοκίμασε το αγαπημένο και σίγουρο σινιόν. Τύλιξε τα μαλλιά σου σε έναν ψηλό κότσο και ίσιωσε με την πρέσα μόνο τις τουφίτσες που πετάνε και σε εκνευρίζουν. Κάνε κι ένα φσσσιτ με λακ κι έξω απ’ την πόρτα!