Αν είσαι από εκείνες που περιμένουν να μπει ο χειμώνας για να... ξεκουραστούν λίγο από τις beauty υποχρεώσεις τους (απολέπιση, καθημερινό ξύρισμα ποδιών, συχνό πεντικιούρ κτλ) μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Διότι το γεγονός ότι ο χειμώνας περιλαμβάνει πιο χοντρά ρούχα και άρα λιγότερη έκθεση δεν πάει να πει ότι πρέπει να κυκλοφορούμε και σαν απεριποίητοι φαντάροι. Και εντάξει, αν δεν κάνεις χαλάουα κάθε βδομάδα δε θα σου πούμε κάτι, αν όμως κάνεις τα παρακάτω λάθη και δεν έχεις σκοπό να αναθεωρήσεις σύντομα, sorry, αλλά θα σε μαλώσουμε (ψάρωσες;).

1. Τρίψε τρίψε, το 'γδαρες!

Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από την επιδερμίδα που ξεφλουδίζει τον χειμώνα. Παίρνοντας σα δεδομένο ότι η δουλειά του scrub είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύταρρα, φαντάζει λογικό να απολεπίζουμε το προσωπάκι μας κάθε μέρα, σωστά; Λάθος! Η υπερβολικά συχνή απολέπιση θα φέρει ακόμα περισσότερη ξηρότητα και ξεφλούδισμα, αφού αφαιρεί τα έλαια που προστατεύουν την επιδερμίδα. Η πιο καλή λύση είναι να απολεπίζεις δύο φορές την εβδομάδα το σώμα σου και μία το πρόσωπο, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ισορροπία.

2. Δε φοράς ενυδατική

Αν χρησιμοποιείς τη λιπαρή επιδερμίδα σου ως δικαιολογία να μη φοράς ενυδατική, μάθε πως η έλλειψη ενυδάτωσης θα κάνει το δέρμα σου να εκκρίνει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα και σμήγμα για να την εξισορροπήσει. Αν πάλι το δέρμα σου είναι ξηρό, τότε την έχεις ακόμα περισσότερη ανάγκη, μην κάνεις όμως το λάθος να απλώνεις υπερβολική ποσότητα καθώς φράζει τους πόρους και δημιουργεί σπυράκια. Προτίμησε μια ελαφριά κρέμα ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του προσώπου σου και φυσικά, μην ξεχνάς και την περιοχή του λαιμού.

3. Το προτιμάς καυτό

Σύμφωνοι, τίποτα δε σε χαλαρώνει περισσότερο στο τέλος της ημέρας από ένα καυτό ντους. Μην αναρωτιέσαι όμως μετά προς τι η χαλάρωση, η φαγούρα και το ξεφλούδισμα του σώματός σου. Το καυτό νερό αφυδατώνει το δέρμα και το αφήνει ερεθισμένο. Προτίμησε το χλιαρό προς ζεστό και μην κάθεσαι μισή ώρα εκεί μέσα. Βγες μετά από 5-6 λεπτά και άπλωσε αμέσως μια πλούσια ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα.

4. Μαύρα μάτια, μαύρα χείλη

Ξέρω, το να τραβάς και να δαγκώνεις τα χείλη σου και sexy είναι και αγχολυτικό. Ειδικά τον χειμώνα όμως, που σκάνε πολύ πιο εύκολα, γιατί να κυκλοφορείς με ματωμένα χείλη με πληγές λες και σε δάγκωσε ο Edward Cullen; Ανιστάσου στον πειρασμό και κάνε το lip balm κολλητό σου. Για να μη σχολιάσω και το ότι παραμελείς τη σωστή ενυδάτωση των ματιών σου, που είναι η πιο λεπτή και ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου. Α, και εκείνη που μαρτυράει την ηλικία. Σε έπεισα μήπως;

5. Κορίτσι στον ήλιο

Αν για να φορέσεις αντηλιακό χρειάζεσαι το τρίπτυχο μαγιό-πετσέτα-παραλία, τότε κάτι κάνεις λάθος. Η ακτινοβολία του ήλιου είναι βλαβερή για το δέρμα σου ακόμα κι όταν χιονίζει! Αν βαριέσαι τη διαδικασία, δοκίμασε μια bb κρέμα η οποία περιέχει και SPF, προκειμένου να γλιτώνεις χρόνο το πρωί. Extra tip: Αν οδηγείς, πρέπει οπωσδήποτε να φοράς αντηλιακό και στα χέρια! Θα γλιτώσεις από πανάδες και δυσχρωμίες στο μέλλον. You can thank me later.

Ελπίζω να ακολουθήσεις τα παραπάνω και να κάνεις αυτές τις 5 μικρές, αλλά σωτήριες για την εμφάνισή σου, αλλαγές. Ξεκίνα από αύριο κιόλας!