Η αλήθεια είναι πως εμείς οι φοιτητές θα είχαμε απελπιστεί αν δεν υπήρχαν τα μέσα μεταφοράς. Τα έχουμε φάει με το κουτάλι, έχουμε αποκτήσει ανοσία στον κάθε ανισόρροπο συνεπιβάτη, όμως μερικές ενοχλητικές καταστάσεις παραμένουν σταθερή και ανεκτίμητη αξία!

1. Οι δυνατές συνομιλίες στο κινητό.
Φιλαράκι, δεν μας ενδιαφέρει τι έκανε ο Τάκης με την Ελένη στο χθεσινό πάρτι, ούτε γιατί η Ντίνα αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά της τόσο κοντά και μοιάζει με γαρίδα, πόσο μάλλον για το αφεντικό που σου χρωστάει 3 μισθούς. Όλοι έχουμε προβλήματα οικονομικά, αισθηματικά, οικογενειακά, δεν περιμένουμε όμως να λυθούν με το να μουγκρίζουμε σα νεάτερνταλ μέσα στο λεωφορείο. Σοβαρά, είναι πολύ ενοχλητικό να μιλάς στο τηλέφωνο με ντεσιμπέλ συναυλίας του Terra Vibe. 

2. Τα σκουπίδια.
Κάθε φορά που βλέπω ένα κουτάκι χυμού, ή ένα πεταμένο εισιτήριο, ή οτιδήποτε ανήκει στους κάδους και όχι στο πάτωμα του μετρό, μου ανεβαίνει η πίεση. Το γεγονός ότι ο 50άρης πατέρας 2 παιδιών φέρεται λες και είναι 8χρονο που μαθαίνει για πρώτη φορά τρόπους, με ξεπερνάει. Βρωμιά και αγένεια. 

3. Ο κόσμος που ξεχνάει να φορέσει αποσμητικό.
Τουλάχιστον μη πιάνεσαι από τις χειρολαβές στις οποίες πρέπει να τεντώσεις το χέρι και να βρεθεί σε κοινή έκθεση η μυρωδάτη μασχάλη σου! Πιάσου από τους στύλους, τα καθίσματα, τα μαλλιά της διπλανής σου, δε μας απασχολεί! Για πόσο πιστεύεις ότι μπορεί να κρατήσει κάποιος την αναπνοή του; 

4. Ο κόσμος που βάζει τα πόδια του πάνω στα καθίσματα.
Εμένα με βολεύει να ξαπλώνω και να βάζω το ένα πόδι πάνω διπλωμένο και το άλλο να κρέμεται στραβά κάτω. Τι σημαίνει αυτό; Εκτός του ότι είναι τεράστια αγένεια να κάθεσαι λες και βρίσκεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου, είναι απίστευτα αηδιαστικό το γεγονός ότι ακουμπάς τα καθίσματα με τις σόλες τις οποίες έχεις πατήσει ότι βρωμιά υπάρχει στους δρόμους της Αθήνας, της Ελλάδας και του Βερολίνου που πήγες πρόσφατα για αναψυχή. Εγωιστή!

5. Όσοι πιάνουν περισσότερο χώρο από τον απαραίτητο.
Είτε αυτό σημαίνει ότι απλώνονται σαν χταπόδια, είτε επειδή έχουν τα πράγματα τους στην διπλανή θέση. Συγνώμη, μπορώ να καθίσω ή μήπως οι τσάντες σας από το ZARA είναι κουρασμένες;

6. Εκείνοι που βάζουν τα πόδια τους πίσω από το κάθισμά σου.
Ειδικά κάτι ανεξέλεγκτα παιδάκια που κοπανάνε τα πόδια τους στις θέσεις, νιώθεις σαν να σε βαράει ελέφαντας στην πλάτη. Εννοείται ότι δε φταίνε αυτά, αλλά οι γονείς τους. 

7. Τα παιδιά που τσιρίζουν.
Ω θεοί, γιατί; Κυρία μου, κάντε το να σταματήσει.

8. Να κοιμάται ο διπλανός σου.
Ο υπνάκος δεν είναι καθόλου ενοχλητικός σαν κατάσταση και αν μπορούσα να ξυπνήσω εγκαίρως, ίσως το έκανα και εγώ. Το πρόβλημα υπάρχει όταν αρχίζει το ροχαλητό, το τράνταγμα των άκρων του με αποτέλεσμα να φας την ξανάστροφη, ή όταν αρχίζει να γέρνει πάνω σου και να αφήνει τα σαλάκια του στο πουκάμισο της δουλειάς. 

9. Να τρώει κάποιος κοντά σου.
Μυρίζει και πεινάμε! Λυπηθείτε μας…

10. Να φτύνουν κοντά σου.
Για κάποιο περίεργο λόγο, νόμιζα ότι αυτό το μικρό «φτου» ήταν συνήθεια των παππούδων. Μέγα λάθος μου, καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι έχει πέσει μια επιδημία στα ΜΜΜ με αυτή την αηδιαστική συνήθεια. Φτύσε στο μπάνιο σου όσο θες, δίπλα μου όμως θα προτιμούσα να μην κυκλοφορούν τα προϊόντα των σιελογόνων αδένων σου. Ευχαριστώ.

Πηγή: www.neopolis.gr