ΣΙΝΕΜΑ

Η Αρπαγή 3 (Taken 3) του Ολιβιέ Μεγκατόν

Με τους: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Ντάγκρει Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο

O Λίαμ Νίσον επιστρέφει στον ρόλο του πρώην μυστικού πράκτορα, Μπράιν Μιλς, η προσπάθεια του οποίου για επανένωση με την πρώην σύζυγό του διεκόπη βίαια, μετά τη στυγερή δολοφονία της​​. Γεμάτος οργή, και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να αποφύγει την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει τη δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο που έχει σημασία πια γι’ αυτόν - την κόρη του.

Ανωτέρα Βία  (Force Majeure) του Ρούμπεν Όστλουντ

Με τους: Μπράντι Κόρμπετ, Κρίστοφερ Χίβτζου, Λίζα Λόβεν Κόνγκσλι, Γιοχάνες Κούνκε, Τζάκομπ Γκράνκβιστ

Μία οικογένεια Σουηδών πηγαίνει στις γαλλικές Άλπεις για σκι. Ο ήλιος λάμπει και οι πλαγιές είναι πανέμορφες. Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος σε ένα εστιατόριο που κρέμεται από μία πλαγιά, μια χιονοστιβάδα φέρνει τα πάνω κάτω. Τα φαγητά πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις και η Ebba ζητάει τη βοήθεια του Tomas, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά τους. Ο Tomas όμως τρέχει για να σωθεί… Η καταστροφή τελικά δεν επήλθε και μετά την αναστάτωση επικρατεί αμηχανία. Όμως, η οικογενειακή ισορροπία έχει διαταραχθεί πλήρως. Η αναπάντεχη αντίδραση του Tomas προκαλεί την επαναξιολόγηση των ρόλων και του οικογενειακού κατεστημένου. Ο γάμος της Ebba και του Tomas κρέμεται από μια κλωστή, καθώς ο Tomas προσπαθεί να επανακτήσει τον ρόλο του αρχηγού της οικογένειας.

Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές (Ντοκιμαντέρ) του Γιώργου Αυγερόπουλου

Η Αγορά ήταν μια κεντρική περιοχή στην Αρχαία Ελλάδα των πόλεων-κρατών. Ήταν ένας τόπος συγκέντρωσης, μια συνάθροιση ενεργών πολιτών, καθώς και το κέντρο της πόλης για τις πολιτική, οικονομική, αθλητικέή, καλλιτεχνική και πνευματική ζωή. Ήταν η καρδιά της δημοκρατίας. Στη σύγχρονη Ελλάδα η λέξη Αγορά έχει χάσει την αρχική της έννοια και έχει έρθει για να υποδηλώσει μόνο τον τόπο και την πράξη των εμπορικών συναλλαγών. Είναι μια κυρίαρχη λέξη στην πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες, καθώς η χώρα περνά μια οικονομική δίνη που καταβροχθίζει ανθρώπινες ζωές στην πορεία της.

ΘΕΑΤΡΟ

«Άμλετ» του Σαίξπηρ του Γιάννη Χουβαρδά @ Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Κορυφαία στιγμή της θεατρικής τέχνης και θεμελιώδες κείμενο του ευρωπαϊκού πνεύματος, ο Άμλετ αποτελεί πρόκληση για κάθε δημιουργό του θεάτρου. Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς, στην πρώτη του συνεργασία με τη Στέγη, με τον Χρήστο Λούλη στις διαδρομές του Άμλετ, την Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Γερτρούδης, ένα σπουδαίο θίασο και τη νέα μετάφραση του Διονύση Καψάλη, καταθέτει τη δική του ρηξικέλευθη ανάγνωση στο ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης, Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς, Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Ερμηνεύουν: Ορφέας Αυγουστίδης (Γκίλντενστερν / Νεκροθάφτης), Κώστας Βασαρδάνης (Οράτιος), Γιώργος Γάλλος (Κλαύδιος / Φάντασμα), Γιώργος Γλάστρας (Βερνάρδος / Ρεϋνάλδος / Ηθοποιός / Αξιωματικός / Όσρικ), Χρήστος Λούλης (Άμλετ), Αμαλία Μουτούση (Γερτρούδη), Νικόλας Παπαγιάννης (Μάρκελλος / Φόρτινμπρας / Ηθοποιός / Ναύτης), Άλκηστις Πουλοπούλου (Οφηλία), Γιώργος Τζαβάρας (Βόλντεμαντ / Ηθοποιός / Αξιωματικός / Άγγλος Πρέσβης), Θάνος Τοκάκης (Λαέρτης), Χάρης Φραγκούλης (Ρόζενκραντς / Νεκροθάφτης), Νίκος Χατζόπουλος (Πολώνιος / Ιερέας)

Συγγρού 107,  213 0 178000, 14/01-1/02, Κεντρική Σκηνή | 20:30, Εισιτήρια: 15 – 18 – 25 – 36€, Μειωμ. 10 – 12 – 15€ | Άνεργοι 5€

«ΣΑΡΛΒΙΛ …χαίρε καλοσύνη» του Αχιλλέα Ε. Κούμπου @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το «Σαρλβίλ» είναι ένα νέο κοινωνικό θεατρικό έργο. Διαδραματίζεται στην Γαλλική επαρχία κοντά στα τέλη του 19ου αιώνα. Με σημείο αναφοράς τoν ποιητή Α. Ρεμπώ διηγείται μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία, όπως μπορεί να συμβεί και στο μυαλό ενός ανθρώπου. Μια ιστορία αγάπης και ψυχικής δύναμης.

Κείμενο: Αχιλλέας Ε. Κούμπος, Σκηνοθεσία-Δραμ. επεξεργασία: Αλέξιος Κοτσώρης, Πρωτότυπη μουσική: Στέφανος Κορκολής

Παίζουν: Αλέξιος Κοτσώρης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Αυγουστίνος Κούμουλος, Έλενα Μεντζέλου, Αγγελική-Ειρήνη Μήτση, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Ελένη Τσαγκαράκη

Από 16 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου, Παρασκευή Σαββάτο Κυριακή, στις 21:30 , 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30, 31/Ιανουαρίου & 1/Φεβρουαρίου  2015, Αίθουσα: Black Box, Διάρκεια: 80΄, Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ Μαθητικό/Φοιτητικό/ Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

ΕΚΘΕΣΗ

Βένια Δημητρακοπούλου. Προμαχώνες @ Μουσείο Μπενάκη

Το έργο Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου είναι μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο.  Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση. Εξίσου δυναμική με το βαρύ υλικό του έργου είναι η παρουσία στο χώρο τόσο της σκιάς που δημιουργείται είτε με φυσικό είτε με τεχνητό τρόπο, όσο και του ήχου, στοιχεία άυλα που εισάγουν τη διάσταση του χρόνου και την κίνηση στη γλυπτική εγκατάσταση, σχολιάζοντας την ίδια τη φύση και τα όρια της γλυπτικής φόρμας και της υλικότητάς της.  Οι σκιές που παράγονται από το έργο και ο ήχος που το συνοδεύει δημιουργούν ένα μεταβαλλόμενο «περιβάλλον» μέσα στο οποίο ο θεατής καλείται να βιώσει μια συναισθητική εμπειρία.  Η στατικότητα του γλυπτού «ρευστοποιείται», παράγοντας δυναμικές φόρμες σε διαρκή κίνηση, σαν τις εικόνες μιας μάχης με αβέβαιη έκβαση.

Κτήριο Οδού Πειραιώς, Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη Κούκου, Διάρκεια: Ως 8/02, Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00, Εισιτήριο: Κανονικό 4-6€, Μειωμ. 2-3€

ΒΙΒΛΙΟ

Έθιμα Ταφής, Hannah Kent, Εκδόσεις Ίκαρος

Στη Βόρεια Ισλανδία του 1829 η Agnes Magnúsdóttir καταδικάζεται σε θάνατο για την άγρια δολοφονία δύο ανδρών. Υποχρεώνεται να περάσει το χρόνο μέχρι την εκτέλεσή της στη φάρμα του Jón Jónsson με την οικογένειά του, την γυναίκα του και τις δύο κόρες τους. Η οικογένεια, τρομοκρατημένη που αναγκάζεται να συμβιώσει με μια καταδικασμένη δολοφόνο, αποφεύγει να της μιλήσει. Μόνον ο Tóti, που έχει οριστεί πνευματικός σύμβουλός της έχει επαφή μαζί της, προσπαθώντας να σώσει την ψυχή της. Καθώς περνά ο καιρός και έρχεται ο χειμώνας, οι δουλειές στη φάρμα τους φέρνουν όλους πιο κοντά. Η ιστορία της Agnes ξεδιπλώνεται ενώ αναδύεται και το ερώτημα της πραγματικής ή μη ενοχής της. Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία το Έθιμα Ταφής είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για την προσωπική ελευθερία: πως βλέπουμε τον εαυτό μας, πως μας βλέπουν οι άλλοι, και ως που θα φτάσει ο καθένας για την αγάπη. Η Hannah Kent μέσα από τις περιγραφές της Βορείου Ισλανδίας, όπου κάθε μέρα είναι μια μάχη για την επιβίωση, θέτει ένα καίριο ερώτημα: πως μπορεί μια γυναίκα να αντέξει όταν η ζωή της εξαρτάται από τις ιστορίες των άλλων.

Ενός Λεπτού Σιγή, Siegfried Lenz, Εκδόσεις Ιανός

Κανένας δεν ξέρει ότι η Στέλλα Πέτερσεν και ο Κρίστιαν, ο μαθητής της, είναι ερωτευμένοι. Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία μιας μεγάλης και "αδύνατης" αγάπης: Πως γεννήθηκε ο έρωτάς τους, πως από λέξεις και χειρονομίες, από τυχαίες συναντήσεις και αγγίγματα ξεπήδησε ένα πάθος, πως το πάθος έρχεται αντιμέτωπο με την πραγματικότητα, πως ο Κρίστιαν θέλει να δώσει διάρκεια στον έρωτά του και συλλαμβάνει ένα τολμηρό, αλλά ουτοπικό σχέδιο

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ/LIVE/DJ SETS/PARTY

15/01: Red Snapper @ Gagarin

Ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πρωτοπόρα groups των τελευταίων 20 χρόνων, θα βρεθούν στο Gagarin 205 προκειμένου να δώσουν μια μοναδική συναυλία με το original line up και όλα τα ιδρυτικά τους μέλη επί σκηνής. Παντρεύοντας την trip-hop με την jazz και την hip-hop μουσική, οι Red Snapper κατάφεραν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της διεθνούς μουσικής σκηνής και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, βρίσκοντας πολλούς ακολούθους, όντας σημείο αναφοράς του ιδιώματος.

Λιοσίων 205, 2114112500, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Προπώληση: 16€, Ταμείο: 19€, ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366, Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: http://www.ticketpro.gr |  www.tickethouse.gr

Tea For X @ Ρομάντσο

Με αφετηρία τη jazz και έχοντας συνείδηση των κοινωνικών συνθήκων κατά τις οποίες δημιουργήθηκε, η πρώτη παρουσίαση του σχήματος αφορά στα standards της jazz συνοδεία του λόγου που πλαισιώνει εν πολλοίς επεξηγηματικά, είτε ως αυτοβιογραφική κατάθεση, είτε ως ιστορικό τεκμήριο, τη μουσική αυτή που πολύ εύστοχα η Νίνα Σιμόν χαρακτήρισε ως Κλασική μουσική των Αφρικανών. Μία σειρά προσαρμοσμένων ως προς την μορφή ποιημάτων παραδοσιακών και σύγχρονων -έτσι ώστε να προσφέρονται για μελοποίηση - μία διαλογή απ' το βιβλίο της Ρίτας Μπούμη Παπά και μεταφρασμένα στην αγγλική, μελοποιημένα απ' τον Βασίλη Λαγό. Μία απόπειρα αναφοράς στη μαύρη μουσική, κρατώντας ως βάση τις παραδοσιακές φόρμες και την πολυρρυθμία και περνώντας στη jazz, στη funk, στην afro latin αλλά και στη soul, έχοντας πάντα κατά νου τη ρήση του Theloniοus Monk: H jazz είναι ελευθερία.

Αναξαγόρα 3-5

The Dreamer @ Tesla Bar

Ο The Dreamer είναι φωτογράφος και visual - artist με αδυναμία στα electro beats και synths. Ιδρυτής του Neon Raum και μέλος των Yes it Does! Sure it Does!, αναμφίβολα έχει έφεση στο να διοργανώνει events. Τα DJ set του είναι μία μίξη nudisco και electro.

Πειραιώς 84, Είσοδος Ελεύθερη

16/01: Boogie Sinners @ Jazz Point

Το ''νέο αίμα'' της Rhythm & Blues στην Ελλάδα, με όπλο το νέο δίσκο τους ''Time To Roll'', θα σας δώσουν γερές δόσεις rock n roll..blues & funk, από Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Buddy Guy, Maceo Parker μέχρι και τις σημερινές δικές τους συνθέσεις από το νέο τους δίσκο.

Ακαδημίας 18, Είσοδος 5€, Ώρα: 22:30

Bad Movies & The Dismissers @ An Club

Έκρηξη-Punk Rock-Δρόμος-Ιστορίες: Οι λέξεις που κάνουν τους Bad Movies εδώ και δέκα χρόνια να μη ρίχνουν τίτλους τέλους στη κακία ταινία που επέλεξαν να κάνουν μουσική. Δέκα χρόνια με αμέτρητες συναυλίες,εντός και εκτός Ελλάδος,οι Βad Movies με τα 2 LP, τα 2 EP και με νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια,μας υπόσχονται ένα εκρηκτικό Punk Rock LIVE.Οι Dismissers ξεκίνησαν την πορεία τους το Σεπτέμβρη του 2012. Ο ήχος τους ένα καθαρό punk rock χωρίς παρωπίδες, που είναι και η κύρια επιρροή των μελών της μπάντας. Οι Dismissers είναι οι: Νίκος Τσουλούφης (φωνή, κιθάρα), Δημήτρης Βάσσης (κιθάρα), Γιώργος Καρβουνίδης (μπάσο) και Νίκος Βάσσης (τύμπανα).

Σολωμού 13-15, 2103305056, Είσοδος 6€, Ώρα: 22:30

17/01: Hugo Capablanca (De)  + Chris Kontos @ Kitty Cat

Hugo Capablanca (De)

Ο Hugo Capablanca (Bananamania/Gomma/Discos Capablanca)είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που κινούν τα τελευταία χρόνια τα underground μουσικά δρώμενα του Βερολίνου. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Discos Capablanca και πίσω από τη disco Μέκκα Bananamania, είναι επίσης το τελευταίο απόκτημα της Cómeme (label του Matias Aguago).

Ο Capablanca άρχισε ως resident στο θρυλικό club Rio του Βερολίνου, ενώ αυτή τη στιγμή ταξιδεύει σε όλο σχεδόν τον κόσμο, παίζοντας ένα ιδιαίτερο μείγμα από rock-disco, boogie και Chicago house.

Chris Kontos

Ο Χρήστος ζει στην Αθήνα και συλλέγει εδώ και χρόνια σπάνιους δίσκους. Έχει επιμεληθεί mixtapes για γνωστά site και μουσικά blogs ενώ παίζει συχνά σε clubs και μπαρ ανά τον κόσμο. Μόνος του ή ως μέρος του μουσικού site NONCOLLECTIVE έχει ταξιδέψει για DJ sets στη Μόσχα, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και έχει συνεργαστεί με DJs όπως οι Andrew Weatherall, Lovefingers, Lee Douglas, Thomas Bullock, Tako και DJ Kaos ανάμεσα σε άλλους.

Σταδίου 7, είσοδος 5€

Alternative Rock Indie Nation Party @ White Noise

O πυρήνας του Alternative Rock Indie Nation με Muse, Placebo, Arctic Monkeys, Madrugada, Kasabian, Black Keys, QOTSA etc... και καθώς περνάει η ώρα Nirvana, RATM, Tool, System Of A Down, Nightstalker, Clutch, Marilyn Manson... αλλά και Μωρά στη Φωτιά, Τρύπες, Χάσμα...

Ευμολπιδών 20, Γκάζι, Είσοδος Ελεύθερη, Happy Hours για το Π-Σ 20:00 έως 22:00 αλλά και για τους ΞΕΝΥΧΤΗΔΕΣ 03:00 έως 04:00 : Ποτό στα 5.00€, Βαρελίσια Budweiser 4.50€ (500ml) & Κοκτέϊλ 6,00€

Nikolas Gale & Zoo Roo @ Pixi

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου το PIXI παρουσιάζει τον μουσικό παραγωγό και dj Nikolas Gale μαζί με το τρίδυμο των Zoo Roo να πλαισιώνουν τα dexx . Ο Nikolas Gale είναι μουσικός παραγωγός, dj και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας με έδρα την Αθήνα. Ασχολείται με τη σύνθεση και παραγωγή μουσικής, τα διαδραστικά live performances και dj sets. Οι Zoo Roo είναι μια καλλιτεχνική έξαρση, ένα μεγάλο πάρτυ, ένα ολόκληρο show. Πίσω απο το project Zoo Roo κρύβονται οι: Evangelos Vita, Elias Argiropoulos, Kouki Dee που απο το 2011 έχουν ενώσει τις μουσικές τους προεκτάσεις-που κυμαίνονται ανάμεσα σε house techno Από την αρχή της καριέρας τους έχουν εμφανιστεί δίπλα σε διεθνή ονόματα της μουσικής σκηνής όπως: Subb-An,Siopis, Matthias Tanzmann, Steve Bug, Lee Curtiss, Mathew Jonson, Fur Coat, dOP, Kenny Glasgow (Art Department),Martin Buttrich,Ramon Tapia,Sebo.

Ευμολπιδών 11, Ώρα Έναρξης: 23:00, Είσοδος 10€

Φοίβος Δεληβοριάς @ PassPort

O Φοίβος Δεληβοριάς καλεί τους φίλους και την ευρύτερη μουσική οικογένειά του στη σκηνή του Passport από το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, για λίγα Σάββατα.  Και είναι έτοιμος να τους κάνει μια μεγάλη - κι επώδυνη για αυτόν - αποκάλυψη: Είναι ο «Μπάσταρδος Γιος»! Μετά από 25 χρόνια μουσικής αυτοβιογραφίας, ο τραγουδοποιός - παρέα με μια μπάντα 4 μουσικών που το DNA τους χάνεται στα βάθη του χρόνου - ανακατεύει τις ιστορίες του, τις επιρροές του, ρεμιξάρει τις αναμνήσεις του και μπασταρδεύει τον ήχο του για να φανεί πεντακάθαρη η – όποια - αλήθεια και να την γιορτάσουμε απροσποίητα.

Καραΐσκου 119 Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, 2104296401, Ώρα Έναρξης: 21.30, Τιμή εισιτηρίου: 12€(bar, με μπύρα ή κρασί) – 20€ (σε τραπέζι, με ποτό)

17-18/01: The Meet Market @ Bios

Το πρώτο Meet Market του 2015 έρχεται στις 17 & 18 Γενάρη στο κλασικό του ραντεβού στο BIOS όπου και στους τρεις ορόφους θα βρίσκονται  50+ πάγκοι με όλα τα αγαθά. Στο υπόγειο θα βρείτε vintage ρούχα και αντικείμενα, στο ισόγειο συνεχίζεται το μάρκετ και μπορείτε να πάρετε το απεριτίφ σας στο νέο μπαρ Tesla, ενώ στον πρώτο όροφο θα συνεχίσετε τις αγορές σας κάνοντας μικρά διαλλείματα χαζεύοντας  την υπέροχη θέα της Ακρόπολης.  Φυσικά και σε όλο το Bios θα ακούγεται το πρόγραμμα των DJs του. The Meet Market: Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια. Όλο το πρόγραμμα εδώ: https://www.facebook.com/events/1591771044374856/?ref=22&pnref=story

Πειραιώς 84

ΦΑΓΗΤΟ

15/01: Spollati presents Dj Chef by Spyros Pagiatakis: The American Session

Ένα πρωτότυπο after office event, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ που αφήνει τα mixer των bpm και πιάνει mixer της κουζίνας και ένα από τα καλύτερα στέκια της Πλατείας Αγ. Ειρήνης. Μετά το πολύ επιτυχημένο, πρώτο Dj Chef με γεύσεις εμπνευσμένες από την Ιταλική κουζίνα, το Spollati, το all day cafe bar restaurant της πλατείας Αγ. Ειρήνης παρουσιάζει τη συνέχεια αυτού του πρωτότυπου after office event με τον Σπύρο Παγιατάκη για άλλη μια φορά όχι στις μουσικές επιλογές αλλά στις γεύσεις! Ο Σπύρος Παγιατάκης αφήνει και πάλι τα dexx της μουσικής και πιάνει τα dexx της μαγειρικής! Μετά το ραδιόφωνο (En Lefko 87,7) τα dj sets και το food blogging και τα πολύ θετικά σχόλια του πρώτου DJ CHEF αναλαμβάνει για ένα ένα ακόμα απόγευμα το menu του Spollati και αυτή τη φορά δημιουργεί γεύσεις εμπνευσμένες από την Αμερικανική κουζίνα. Γεύσεις που θα συνοδεύονται από τα εκλεκτά κρασιά του κτήματος Μουσσών. Ο βιομηχανικός χώρος του Spollati στο νεοκλασικό της Αιόλου 27Α φιλοξενεί το δεύτερο μέρος του DJ CHEF, ενός ιδιαίτερου after office concept event όπου ένας ραδιοφωνικός παραγωγός και dj αλλάζει ρόλο και επιμελείται το μενού με στάση αυτή τη φορά στην Αμερικάνικη κουζίνα.  Tο μενού θα αποτελείται από: Σούπα κολοκύθας με μπέικον, Mini burgers με γεμιστά μανιτάρια portobello, Macaroni & Cheese, Κοτόπουλο με κρούστα από παρμεζάνα και φουντούκι και Brownies με σος ράσμπερι και θα συνοδεύεται από "9 Λευκό" με ποικιλίες Ασύρτικο, Trebbiano, Sauvignon Blanc - “9 Ροζέ" Syrah, Μούχταρο - Χρυσόλιθο Chardonnay, Μαλαγουζιά και Μούχταρο 100% Μούχταρο. Παράλληλα στο Spollati θα τρέχει και ένας διαγωνισμός όπου οι νικητές θα κερδίζουν φιάλες κρασιών, προσφορά του κτήματος Μουσσών.

Αιόλου 27Α, Κέντρο, Ώρα: 16:00-21:00

Wagamama

Η γνωστή βρετανικής καταγωγής πολυασιατική αλυσίδα, έχοντας κλείσει ήδη έξι χρόνια στο Golden Hall, άνοιξε πριν από λίγο καιρό ένα δεύτερο κατάστημα στην Κηφισιά. Gyosas, γαρίδες παναρισμένες με panko και σάλτσα τσίλι-σκόρδου, yakisoba, ramen noodles, ρύζι τηγανητό ή με κάρι και σούσι είναι πιάτα που αγαπήθηκαν και υπάρχουν και στο νέο χώρο.

Λεωφ. Κηφισίας 37 Α & Σπ. Λούη (εμπ. κέντρο Golden Hall), Μαρούσι/Κασσαβέτη 3, Κηφισιά

L’ Ahuri

Το κάθε μενού περιλαμβάνει από 7 μέχρι 11 διαφορετικά πιάτα (σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως και γλυκά ) μαζί με ένα προτεινόμενο κοκτέιλ, όμως τα κρεατικά και οι τιμές τους είναι που θα σε εντυπωσιάσουν. Ψημένα ribs baby back με πατάτες και ψητό ανανά, μοσχαρίσιο burger, rib eye από Black Angus με onion rings, σωστό σπεντζοφάι, πολίτικος κεφτές κ.α.

Κωνσταντινουπόλεως 78-80, ­Περιστέρι, 2105729888

ΠΟΤΟ

Drugstore

Το Φθηνότερο Bar-Café-Function Room  της Αθήνας, αποτελεί μια ιδιαίτερη και ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση. Το 1 ποτό κοστίζει 3,5 ευρώ, τα 5 ποτά 15 ευρώ, τα 7 ποτά 18,5 ευρώ, τα 8 ποτά μόλις 19, 5 ευρώ. Κανάτα Λίτρο Κοκτέιλ από 14 ευρώ, φιάλη 700ml με χυμούς/αναψυκτικά από 28 ευρώ! Αυστηρά Καθαρά Ποτά κι αν κάνεις κέφι βάζεις και τη μουσική που γουστάρεις στα dexxx επί τόπου. Έχει και ναργιλέδες.

Αραχώβης 10, Εξάρχεια/Παλλάδος 17, Ψυρρή/ Χαλάνδρι, Κεντρική Πλατεία, 2114015779

Beatniks Road Bar

Ολοκαίνουργια άφιξη με πολύ φθηνά ποτά και πάθος για blues, rock 'n' roll, garage. 

Κωλέττη 14, Εξάρχεια, 2155252880, Τιμές: Ποτό: € 5,50